Πώς μπορεί το υαλουρονικό οξύ να βοηθήσει την ερωτική ζωή των ανδρών

Date:

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται υλικά πλήρωσης για να αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα του πέους.

Το υαλουρονικό οξύ, το συστατικό που είναι περισσότερο γνωστό από την Αισθητική Ιατρική, μπορεί να βελτιώσει την ερωτική ζωή των ανδρών που πάσχουν από ορισμένα προβλήματα και διαταραχές, αναφέρει ένας ειδικός.

Τα ενέσιμα fillers με υαλουρονικό οξύ, λ.χ., μπορούν να παράσχουν καλύτερη στύση στους άνδρες με μικρή ή μεσαίου μεγέθους περίμετρο πέους. Μπορεί επίσης να αυξήσουν την αντοχή στους άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση και να βελτιώσουν την σεξουαλική λειτουργία στους πάσχοντες από νόσο Peyronie.

Οι θετικές επιδράσεις που ασκεί δεν είναι μόνον οργανικές. Επεκτείνονται και στο ψυχολογικό επίπεδο, αφού η βελτίωση στην ερωτική ζωή τονώνει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία των ανδρών.

Προσφάτως δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Aesthetic Surgery Journal μελέτη, στην οποία αξιολογήθηκαν οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος σε άνδρες που δεν ήταν ικανοποιημένοι από το μέγεθος ή το σχήμα του πέους τους.

Η μελέτη επιβεβαίωσε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εγχύσεων. Έδειξε επίσης ότι ήταν αποτελεσματική και στην βελτίωση της ψυχολογίας τους, επηρεάζοντας θετικά:

  • Την ικανοποίησή τους από τη σεξουαλική σχέση
  • Την αυτοπεποίθησή τους
  • Την αυτοεκτίμησή τους

«Η σεξουαλική ικανοποίηση αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα μιας υγιούς και μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης. Η εμφάνιση του πέους και οι σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών συνδέονται στενά με αυτήν και την αυτοπεποίθησή τους», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Και προσθέτει: «Η πρόοδος της Ιατρικής ωθεί τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότερους άνδρες να αναζητούν ιατρική βοήθεια για την πάχυνση του πέους, αφού είναι γεγονός ότι η ικανοποιητική περίμετρος προσφέρει ευχαρίστηση, τόσο στους ίδιους όσο και στο σεξουαλικό σύντροφό τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με μια παλαιότερη μελέτη, το πάχος του πέους είναι πιο σημαντικό για τη σεξουαλική ικανοποίηση από ό,τι το μήκος του, για τη συντριπτική πλειονότητα των γυναικών».

Τα πληρωτικά υλικά

Για την αντιμετώπιση των στυτικών προβλημάτων υπάρχουν πολλές χειρουργικές θεραπευτικές επιλογές. Τα τελευταία χρόνια, όμως, δίνεται έμφαση στις μη επεμβατικές τεχνικές, όπου τουλάχιστον είναι εφικτό. Από τις τεχνικές αυτές, η  χρήση πληρωτικών υλικών έχει βρει έδαφος στην Ανδρολογία.

Το υαλουρονικό οξύ είναι το δημοφιλέστερο πληρωτικό υλικό λόγω:

  • Του χαμηλού ποσοστού επιπλοκών
  • Της αργής αποικοδόμησης και επομένως της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής του

Η έρευνα έχει καταδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του εκτός από την αύξηση της περιμέτρου του πέους, στην αντιμετώπιση της κάμψης του (νόσος Peyronie), καθώς και της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Η νόσος Peyronie (Περονί)

Η νόσος Peyronie είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη ινωτική νόσος. Χαρακτηρίζεται από την εναπόθεση πλακών κολλαγόνου στο πέος. Οδηγεί σε κάμψη ή δημιουργία έντονης γωνίας σε αυτό, η οποία παρατηρείται τόσο όταν βρίσκεται σε στύση όσο και σε χάλαση (χαλάρωση).

Η νόσος οφείλεται σε τραυματισμό ή χρόνιους μικροτραυματισμούς του πέους, όπως οι επανειλημμένες προσπάθειες διείσδυσης με ατελή στύση. Οι συνεχείς τραυματισμοί οδηγούν στην παραμόρφωσή του, που προκαλεί πόνο και στυτική δυσλειτουργία. Το τελικό επακόλουθο είναι έκπτωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Για τη θεραπεία της δεν υπάρχουν αποτελεσματικές φαρμακευτικές λύσεις. Η έγχυση, όμως, υαλουρονικού οξέος έχει αποδειχθεί σωστή επιλογή, αφού μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση και τη βελτίωσή της. Γι’ αυτό πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή πριν από την εφαρμογή άλλων επεμβατικών δυνατοτήτων, αναφέρει ο δρ Φλιάτουρας.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση

Η πρόωρη εκσπερμάτιση απασχολεί μεγάλο ποσοστό ανδρών. Υπολογίζεται ότι το 8% έως 30% εκσπερματίζουν πάντα πριν ή εντός περίπου ενός λεπτού από την κολπική διείσδυση.

Η ευαισθησία του πέους είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Οι υπάρχουσες θεραπείες είναι μεν αποτελεσματικές, αλλά πάρα πολλοί ασθενείς τις διακόπτουν λόγω παρενεργειών, όπως ανοργασμία, μειωμένη λίμπιντο και μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, αναφέρει ο ιατρός.

Η αύξηση της βαλάνου του πέους με τη χρήση πληρωτικών υλικών, όπως το υαλουρονικό οξύ, αποτελεί μία επιλογή για εκείνους που:

  • Δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες
  • Εμφανίζουν σημαντικές παρενέργειες με τη φαρμακοθεραπεία ή
  • Από επιλογή αποφεύγουν τα φάρμακα

Η έγχυση παρέχει άμεση πάχυνση του πέους κατά περίπου 2-3 εκατοστά. Η πάχυνση αυτή προσφέρει σιγουριά στους άνδρες για τις επιδόσεις τους και για την ικανοποίηση των συντρόφων τους.

Με την έγχυση, όμως, δεν βελτιώνεται μόνο το σχήμα του πέους. Μειώνεται η υπερευαισθησία του και παρατείνεται η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Αλλά και οι άνδρες χωρίς υπερευαισθησία εξακολουθούν να είναι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή μετά από την εφαρμογή fillers.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη (εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό) και σύντομη (ολοκληρώνεται σε 30-45 λεπτά). Η περίοδος ανάρρωσης συνήθως διαρκεί 2 έως 3 ημέρες, μετά από τις οποίες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα  της θεραπείας είναι εν μέρει ορατά αμέσως μετά και πλήρως σε 4 εβδομάδες. Η δε διάρκειά τους είναι μεγάλη, καθώς το υαλουρονικό οξύ διαλύεται φυσικά από το σώμα σε διάστημα ενός έτους ή και περισσότερο.

«Η πάχυνση κυμαίνεται από 10% έως 20% και κυρίως χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση, ούτε στη υγεία, ούτε στη γονιμότητα», καταλήγει ο δρ Φλιάτουρας.

Φωτογραφία: iStock

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Τζένη Διαγούπη: «Με ενοχλεί όταν κρύβουν την ηλικία τους με παρεμβάσεις»

Κατά των αισθητικών επεμβάσεων και... παρεμβάσεων φαίνεται πως είναι η Τζένη Διαγούπη σύμφωνα με τα όσα λέει σε συνέντευξή της.

Ρίκα Διαλυνά: Οι άγνωστες στιγμές της ζωής της και η ιδιαίτερη σχέση της με την Αλίκη

Σε μια προσωπική εξομολόγηση για τη ζωή της τόσο την ιδιωτική όσο και την επαγγελματική προχώρησε η Ρίκα Διαλυνά.

Κατερίνα Στικούδη: Η απάντησή της στα σχόλια που δέχεται για το βάρος του γιου της – Μα τι έχει αυτό το γάλα σου; της...

Κατερίνα Στικούδη: Η απάντησή της στα σχόλια που δέχεται για το βάρος του γιου της - Μα τι έχει αυτό το γάλα σου; της λένε Κατερίνα Στικούδη: Η απάντησή της στα σχόλια που δέχεται για το βάρος του γιου της - Μα τι έχει αυτό το γάλα σου; της λένε Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε

Η Μάρα Ζαχαρέα όπως δε την έχουμε ξαναδεί – Απολαμβάνει τη θάλασσα με το πιο iconic beach look!

Η Μάρα Ζαχαρέα θέλησε να περάσει λίγες μέρες μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής της Αθήνας! Η γνωστή δημοσιογράφος φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε το τριήμερα του Αγίου Πνεύματος για να ηρεμήσει και να χαλαρώσει από την πιεστική καθημερινότητα και τις πολλαπλές υποχρεώσεις της δουλειάς της. Ευρωεκλογές 2024-Ενοχλημένη η Ζαχαρέα με καλεσμένο: «Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να το

Το νέο… διαμάντι του «Μπρίτζερτον»

Αυτή φαίνεται πως είναι η νέα φιλοδοξία της δούκισσας του Γιορκ, καθώς η τρίτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix έφτασε στο τέλος της. Σάρα Φέργκιουσον: Η κατάρα του παλατιού χτύπησε ξανά την πρώην νύφη του βασιλιά Καρόλου - Η νέα μάχη «Ζήτησα από τον ατζέντη μου να με βάλει με κάποιον τρόπο στο "Μπρίτζερτον"!»

Η Δέσποινα Βανδή αυτοτρολάρεται κατά την επίσκεψη της στον οφθαλμίατρο – Μετράει την πρεσβυωπία της

Η Δέσποινα Βανδή ανέβασε ένα αστείο βίντεο στον λογαριασμό της στο Tik Tok. Η τραγουδίστρια είναι ιδιαίτερα δραστήρια στα social media τα τελευταία χρόνια, δημοσιεύοντας βίντεο από την καθημερινή της ζωή, με τους φίλους, την κόρη και τον σύντροφό της. Αποφάσισε να κάνει λίγο χιούμορ με τον εαυτό της και, με αφορμή την επίσκεψή της

Τζάνετ Τζάκσον: Ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να της ζητούν συνεντεύξεις – Δεν μου αρέσει να μιλάω, λέει

Η τραγουδίστρια παραδέχτηκε δημόσια ότι δεν της αρέσει καθόλου να δίνει συνεντεύξεις 

Σμαράγδα Καρύδη – Θοδωρής Αθερίδης: Κάνουν βόλτα με το σκάφος στις διακοπές τους – Δείτε φωτογραφίες

Σμαράγδα Καρύδη - Θοδωρής Αθερίδης: Κάνουν βόλτα με το σκάφος στις διακοπές τους - Δείτε φωτογραφίες GALA Σμαράγδα Καρύδη Θοδωρής Αθερίδης Σμαράγδα Καρύδη - Θοδωρής Αθερίδης: Κάνουν βόλτα με το σκάφος στις διακοπές τους - Δείτε φωτογραφίες Παπαγαλάκια σε μικρούτσικη κρουαζιέρα με βάρκα, γράφει η ηθοποιός σε ανάρτησή της στο Instagram 17.07.2024, 23:20 Η Σμαράγδα

Κ. Παπουτσάκη για τον ρόλο της Βουγιουκλάκη: Ήταν τόσο τραυματικό, είχα πάθει με το έντερο μου ολόκληρη ιστορία

Η Μαρία Σολωμού φιλοξένησε στο νέο επεισόδιο τη διαδικτυακή της εκπομπή την Κατερίνα Παπουτσάκη και ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν υποδύθηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη και πόσο της επηρέασαν οι άσχημες κριτικές που δεχόταν. «Με τη σειρά Αλίκη έκλαψα πάρα πολύ. Ήταν δύσκολα γιατί το υλικό των πρώτων 5 επεισοδίων ήταν ότι

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Αν τα παιδιά μου είναι πρόβλημα για τον άλλον άνθρωπο, είναι αυτόματα ακατάλληλος»

Για τους δυο γιους της και για το γεγονός ότι έγινε πολύ νέα μητέρα, μίλησε η Ντορέττα Παπαδημητρίου, στο «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα στο Action 24. «Αν είναι πρόβλημα τα παιδιά για τον άλλον άνθρωπο, είναι αυτόματα ακατάλληλος. Για εμένα προφανώς και δεν ήταν πρόβλημα, αλλά ήταν πάντα προτεραιότητα στις επιλογές και στο

«Το κορίτσι μου το όμορφο, η καρδιά μου» – Συγκινεί η μητέρα της Σάνεν Ντόχερτι

«Το κορίτσι μου το όμορφο, η καρδιά μου. Η οικογένειά μας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι έδειξαν την αγάπη και την υποστήριξή τους για τη Σάνεν μας σε όλη της τη ζωή. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες» αναφέρει η μητέρα της Σάνεν Ντόχερτι, Ρόζα, σε μια σύντομη δήλωσή της στο People, μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης της