Πως να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα!

Date:

Πως να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα!

ΒhΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓiΕΣ

Η μαρμελάδα είναι ένα εύγευστο συνοδευτικό που είναι αγαπητό από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου και ιδιαίτερα από τους ανθρώπους που αρέσκονται να ασχολούνται με την δημιουργία γλυκών.

Η μαρμελάδα μπορεί να συνδυαστεί με φρυγανιές, με ψωμί ακόμα και με τα pancakes και τις κρέπες σας! Είναι ένα υγιεινό γλυκό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε αλμυρά πιάτα για επιπλέον γεύση.

Η παρασκευή σπιτικής μαρμελάδας είναι μια διαδικασία που στοίχημα θα σας γεμίσει με ικανοποίηση και ευχαρίστηση και επιπλέον η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει από γλυκά φρουτώδη αρώματα.

 Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της σπιτικής μαρμελάδας είναι ότι μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υποστεί καμία αλλοίωση.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο πως μπορείτε να παρασκευάσετε την δική σας σπιτική μαρμελάδα. Θα παρουσιάσουμε 5 διαφορετικά είδη μαρμελάδας που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα από το σπίτι σας.

Μαρμελάδα ροδάκινο

Μια από τις πιο γνωστές και εύκολες σπιτικές μαρμελάδες είναι η μαρμελάδα ροδάκινο. Ο συνολικός χρόνος που θα χρειαστείτε για να την παρασκευάσετε στο σπίτι είναι μόλις 45 λεπτά. Το μεγάλο μυστικό για να δημιουργήσετε μια πεντανόστιμη σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο είναι να συνδυάσετε πολλά διαφορετικά ροδάκινα όπως για παράδειγμα λευκό ροδάκινο, νεκταρίνια και πλατύκαρπα ροδάκινα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή της μαρμελάδας είναι:

  1. Ροδάκινα (διαφορετικής ποικιλίας για καλύτερο αποτέλεσμα)
  2. 850 γραμμάρια ζάχαρη
  3. και λίγο χυμό λεμονιού

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε την μαρμελάδα είναι:

  • Βήμα 1: Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα, τα ξεφλουδίζουμε και στην συνέχεια τα πολτοποιούμε.
  • Βήμα 2: Σε ένα πλατύ σκεύος προσθέτουμε τα πολτοποιημένα φρούτα και την ζάχαρη και το λεμόνι.  Στην συνέχεια τα αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο, έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βήμα 3: Την επόμενη μέρα βάζουμε την μαρμελάδα σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για 15 λεπτά.
  • Βήμα 4: Αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει σε ένα μέρος στην κουζίνα και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια.

Αν θέλετε η μαρμελάδα σας να έχει ένα πιο σκούρο χρώμα μπορείτε να τη βράσετε για περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα για 25 λεπτά.

Μαρμελάδα ρόδι

Η μαρμελάδα ρόδι είναι μια  μαρμελάδα που μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα όπως για παράδειγμα με παγωτό, με τηγανίτες, με μπισκότα μπορεί ακόμα να ενσωματωθεί και σε αλμυρά πιάτα για να δώσει μια γλυκιά επίγευση. Η μαρμελάδα ρόδι ξεχωρίζει για το έντονο κόκκινο χρώμα της που την κάνει ακόμα πιο λαχταριστή.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την μαρμελάδα ρόδι είναι:

  1. 1800 σπόροι ροδιού
  2. 700 γραμμάρια ζάχαρη
  3. 1 ξυλάκι κανέλα
  4. 2 κγ χυμό λεμονιού

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Βήμα 1: Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη μαζί με τα ρόδια για 25 με 30 λεπτά.
  • Βήμα 2: Πολτοποιούμε μέχρι να χωρίσουν τα κουκούτσια.
  • Βήμα 3: Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και προσθέτουμε και ένα ξυλάκι κανέλας. Έπειτα, βράζουμε ξανά σε υψηλή φωτια για 20 λεπτά.
  • Βήμα 4: Την αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια.

Μαρμελάδα μήλο

Η μαρμελάδα μήλο είναι μια ιδανική μαρμελάδα με την οποία μπορείτε να συνοδεύσετε το πρωινό σας. Συνδυάζεται υπέροχα με ψωμί και βούτυρο ακόμα και με κρέπες. Η μαρμελάδα μήλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή άλλων γλυκών όπως για παράδειγμα μηλόπιτα ή πασταφλόρα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή της μαρμελάδας είναι:

  1. 1 κιλό μήλα
  2. 800 γραμμάρια ζάχαρη
  3. ½ χυμό από λεμόνι
  4. 1 ξυλάκι κανέλα

Τα βήματα για την εκτέλεση της μαρμελάδας:

  • Βήμα 1: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε με ένα τρίφτη μέσα σε ένα σκεύος.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε λεμόνι πάνω από τα μήλα και ίση ποσότητα ζάχαρης με τα μήλα.
  • Βήμα 3: Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Βήμα 4: Η μαρμελάδα είναι έτοιμη να αποθηκευτεί ή να χρησιμοποιηθεί ως το βασικό υλικό για γλυκά και πίτες.

Είναι πολύ σημαντικό τα γυάλινα βαζάκια στα οποία θα αποθηκεύσουμε τη μαρμελάδα να είναι καλά αποστειρωμένα. Επομένως, πλένουμε καλά με σαπούνι και ζεστό νερό και τα σκεπάζουμε με μια καθαρή και στεγνή πετσέτα.

Η μαρμελάδα είναι καλό να συντηρείται στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό σημείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Μαρμελάδα με άγριο βατόμουρο

Αν αγαπάτε τα άγρια φρούτα θα λατρέψετε την μαρμελάδα βατόμουρο καθώς περιέχει βατόμουρα χωρίς φάρμακα τα οποία μαζεύονται στην φύση. Επειδή τα άγρια βατόμουρα είναι δυσεύρετα, η μαρμελάδα βατόμουρο είναι μια σπάνια μαρμελάδα με υπέροχη γεύση όπου μπορείς να την συνδυάσεις τόσο με ψωμί όσο και με βάφλες και κρέπες.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την παρασκευή της είναι:

  1. 2 κιλά άγρια βατόμουρα
  2. 1 κιλό ζάχαρη
  3. Νερό
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  5. λίγο χυμό λεμόνι

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Βήμα 1: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, την ζάχαρη και το νερό
  • Βήμα 2: Στην συνέχεια τοποθετούμε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Βήμα 3: Με ένα μπλέντερ λιώνουμε τα φρούτα και προσθέτουμε ξανά το μείγμα στην φωτιά για περίπου 20 ακόμα λεπτά.
  • Βήμα 4: Στην συνέχεια κρυώνουμε την μαρμελάδα και την αποθηκεύουμε.

Μαρμελάδα κυδώνι

Η μαρμελάδα κυδώνι είναι μια από τις πιο παραδοσιακές μαρμελάδες του φθινοπώρου με υπέροχο άρωμα και γεύση. Η μαρμελάδα κυδώνι μπορεί να συνδυαστεί με κρέμες και γλυκά αλλά και ψωμί για ένα υπέροχο πρωινό. Είναι μια μαρμελάδα που θα λατρέψουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την μαρμελάδα είναι:

  1. 1,5 κιλό κυδώνια
  2. 1 κιλό ζάχαρη

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Βήμα 1: Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Βήμα 2: Βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Βήμα 3: Πολτοποιούμε τα φρούτα σε ένα μπλέντερ και τα ρίχνουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και μαζί με την ζάχαρη τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 10 λεπτά.
  • Βήμα 4: Τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 3 με 4 ώρες στην συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε βαζάκια και τα τοποθετούμε σε ένα δροσερό μέρος.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Δανάη Λιβιεράτου: Έτσι διέψευσε τις φήμες χωρισμού με τον κούκλο Pablo Miller

Η Δανάη Λιβιεράτου και ο Pablo Miller ζουν έναν πολύ τρυφερό έρωτα όμως οι φήμες τους ήθελαν να έχουν τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Πάσχα 2024: Δείτε τη Μελίνα Νικολαΐδη, ετοιμάζει πάβλοβα για το Πασχαλινό τραπέζι!

Δεν λένε ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει; Σίγουρα αυτό συμβαίνει για τη Μελίνα Νικολαΐδη, κόρη της Δέσποινας Βανδή και του Ντέμη Νικολαΐδη!

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δεν μιλάω ποτέ για την προσωπική μου ζωή, δεν μου αρέσει να διαφημίζω πόσο ευτυχισμένη είμαι

«Όταν γύρω μας συμβαίνουν τόσο τραγικά γεγονότα, η διαφήμιση της τυχόν δικής σου ευτυχίας και ευδαιμονίας δεν έχει θέση», λέει η παρουσιάστρια ειδήσεων του Mega

Φάνης Μουρατίδης για Maestro: “Συνέβη μία φορά στα 34 χρόνια της καριέρας μου”

"Ο Παπακαλιάτης είναι συνώνυμο της επιτυχίας, είναι ένας άνθρωπος-ορχήστρα κυριολεκτικά", δηλώνει ο Φάνης Μουρατίδης λίγο πριν την πρεμιέρα.

Eurovision: Οι πρόβες των Big5 ανέτρεψαν τα δεδομένα – Ποιος θρύλος του διαγωνισμού επιστρέφει στη σκηνή;

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λαμπερή 68η διοργάνωση της Eurovision έχει ήδη ξεκινήσει στο Μάλμε της Σουηδίας.

Συμβουλές από ειδικούς για καλύτερη γυναικεία γονιμότητα

Οι γυναίκες που επιθυμούν μια εγκυμοσύνη, συχνά αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν για να διευκολύνουν τη σύλληψη. Και αυτά τα ερωτήματα ενισχύονται εάν ένα ζευγάρι προσπαθεί για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς επιτυχία να αποκτήσει ένα παιδί. Υπάρχουν ιατρικά ζητήματα που επηρεάζουν τη γονιμότητα και τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης. Όμως, σύμφωνα με την

Eurovision 2024: Malin Akerman & Petra Mede οι παρουσιάστριες του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού

Eurovision 2024 : H Malin Akerman και η Petra Mede είναι οι δυο παρουσιάστριες του φετινού μουσικού διαγωνισμού.

Το Zari της Σάττι σαρώνει – Στη λίστα με τα πιο πολλά views στο επίσημο κανάλι της Eurovision

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι σαρώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το Ζάρι της είναι στα πιο επιτυχημένα με βάση τα views, όλο τον Απρίλιο. Η Μαρίνα Σάττι, έκανε χθες, Μεγάλη Πέμπτη, τη δεύτερη πρόβα στη σκηνή του Μάλμε Αρένα. Η όμορφη τραγουδίστρια τα πήγε εξαιρετικά όμως έπεσε στα στοιχήματα. Μετά την δεύτερη πρόβα της

Κατερίνα Καινούργιου: Πάσχα στη Μύκονο για την παρουσιάστρια – Η έκπληξη που την περίμενε

Τη Μύκονο επέλεξε να περάσει φέτος το Πάσχα η Κατερίνα Καινούργιου. Η παρουσιάστρια του Alpha θα φιλοξενηθεί από τον φίλο και συνεργάτη της, Γιάννη Πουλόπουλο. Μετά το πάρτι γενεθλίων της, τη Μεγάλη Πέμπτη (02.05.2024), η Κατερίνα Καινούργιου ανέβηκε στο αεροπλάνο και πέταξε για τη Μύκονο για τις διακοπές του Πάσχα. Η παρουσιάστρια αποκάλυψε μέσα από

Πώς η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε νέο ρεκόρ με πάνω από 1 δις streams στο Spotify!

Φαινόμενο θεωρείται πλέον η Τέιλορ Σουίφτ η οποία καταρρίπτει ένα προς ένα τα ρεκόρ στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία!  Το άλμπουμ της διάσημης τραγουδίστριας και performer κατάφερε να καταρρίψει νέο ρεκόρ με πάνω ένα δισεκατομμύριο streams στο Spotify έως τις 22 Απριλίου. Μπλεξίματα για την Τέιλορ Σουίφτ - Ο πατέρας της κατηγορείται για επίθεση σε φωτογράφο

Χριστίνα Κοντοβά: Ο Τζώνη βοήθησε πάρα πολύ & έγινε μπαμπάς ενός υιοθετημένου παιδιού από την Αφρική

Για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο πρώην -πλέον- σύντροφός της, Τζώνη Καλημέρης στην υιοθεσία της μικρής Έιντα μιλάει η Χριστίνα Κοντοβά σε συνέντευξή της.