Food

Πως να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα!

Πως να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα!

ΒhΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓiΕΣ

Η μαρμελάδα είναι ένα εύγευστο συνοδευτικό που είναι αγαπητό από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου και ιδιαίτερα από τους ανθρώπους που αρέσκονται να ασχολούνται με την δημιουργία γλυκών.

Η μαρμελάδα μπορεί να συνδυαστεί με φρυγανιές, με ψωμί ακόμα και με τα pancakes και τις κρέπες σας! Είναι ένα υγιεινό γλυκό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε αλμυρά πιάτα για επιπλέον γεύση.

Η παρασκευή σπιτικής μαρμελάδας είναι μια διαδικασία που στοίχημα θα σας γεμίσει με ικανοποίηση και ευχαρίστηση και επιπλέον η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει από γλυκά φρουτώδη αρώματα.

 Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της σπιτικής μαρμελάδας είναι ότι μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υποστεί καμία αλλοίωση.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο πως μπορείτε να παρασκευάσετε την δική σας σπιτική μαρμελάδα. Θα παρουσιάσουμε 5 διαφορετικά είδη μαρμελάδας που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα από το σπίτι σας.

Μαρμελάδα ροδάκινο

Μια από τις πιο γνωστές και εύκολες σπιτικές μαρμελάδες είναι η μαρμελάδα ροδάκινο. Ο συνολικός χρόνος που θα χρειαστείτε για να την παρασκευάσετε στο σπίτι είναι μόλις 45 λεπτά. Το μεγάλο μυστικό για να δημιουργήσετε μια πεντανόστιμη σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο είναι να συνδυάσετε πολλά διαφορετικά ροδάκινα όπως για παράδειγμα λευκό ροδάκινο, νεκταρίνια και πλατύκαρπα ροδάκινα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή της μαρμελάδας είναι:

  1. Ροδάκινα (διαφορετικής ποικιλίας για καλύτερο αποτέλεσμα)
  2. 850 γραμμάρια ζάχαρη
  3. και λίγο χυμό λεμονιού

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε την μαρμελάδα είναι:

  • Βήμα 1: Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα, τα ξεφλουδίζουμε και στην συνέχεια τα πολτοποιούμε.
  • Βήμα 2: Σε ένα πλατύ σκεύος προσθέτουμε τα πολτοποιημένα φρούτα και την ζάχαρη και το λεμόνι.  Στην συνέχεια τα αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο, έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βήμα 3: Την επόμενη μέρα βάζουμε την μαρμελάδα σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για 15 λεπτά.
  • Βήμα 4: Αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει σε ένα μέρος στην κουζίνα και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια.

Αν θέλετε η μαρμελάδα σας να έχει ένα πιο σκούρο χρώμα μπορείτε να τη βράσετε για περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα για 25 λεπτά.

Μαρμελάδα ρόδι

Η μαρμελάδα ρόδι είναι μια  μαρμελάδα που μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα όπως για παράδειγμα με παγωτό, με τηγανίτες, με μπισκότα μπορεί ακόμα να ενσωματωθεί και σε αλμυρά πιάτα για να δώσει μια γλυκιά επίγευση. Η μαρμελάδα ρόδι ξεχωρίζει για το έντονο κόκκινο χρώμα της που την κάνει ακόμα πιο λαχταριστή.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την μαρμελάδα ρόδι είναι:

  1. 1800 σπόροι ροδιού
  2. 700 γραμμάρια ζάχαρη
  3. 1 ξυλάκι κανέλα
  4. 2 κγ χυμό λεμονιού

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Βήμα 1: Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη μαζί με τα ρόδια για 25 με 30 λεπτά.
  • Βήμα 2: Πολτοποιούμε μέχρι να χωρίσουν τα κουκούτσια.
  • Βήμα 3: Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και προσθέτουμε και ένα ξυλάκι κανέλας. Έπειτα, βράζουμε ξανά σε υψηλή φωτια για 20 λεπτά.
  • Βήμα 4: Την αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια.

Μαρμελάδα μήλο

Η μαρμελάδα μήλο είναι μια ιδανική μαρμελάδα με την οποία μπορείτε να συνοδεύσετε το πρωινό σας. Συνδυάζεται υπέροχα με ψωμί και βούτυρο ακόμα και με κρέπες. Η μαρμελάδα μήλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή άλλων γλυκών όπως για παράδειγμα μηλόπιτα ή πασταφλόρα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή της μαρμελάδας είναι:

  1. 1 κιλό μήλα
  2. 800 γραμμάρια ζάχαρη
  3. ½ χυμό από λεμόνι
  4. 1 ξυλάκι κανέλα

Τα βήματα για την εκτέλεση της μαρμελάδας:

  • Βήμα 1: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε με ένα τρίφτη μέσα σε ένα σκεύος.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε λεμόνι πάνω από τα μήλα και ίση ποσότητα ζάχαρης με τα μήλα.
  • Βήμα 3: Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Βήμα 4: Η μαρμελάδα είναι έτοιμη να αποθηκευτεί ή να χρησιμοποιηθεί ως το βασικό υλικό για γλυκά και πίτες.

Είναι πολύ σημαντικό τα γυάλινα βαζάκια στα οποία θα αποθηκεύσουμε τη μαρμελάδα να είναι καλά αποστειρωμένα. Επομένως, πλένουμε καλά με σαπούνι και ζεστό νερό και τα σκεπάζουμε με μια καθαρή και στεγνή πετσέτα.

Η μαρμελάδα είναι καλό να συντηρείται στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό σημείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Μαρμελάδα με άγριο βατόμουρο

Αν αγαπάτε τα άγρια φρούτα θα λατρέψετε την μαρμελάδα βατόμουρο καθώς περιέχει βατόμουρα χωρίς φάρμακα τα οποία μαζεύονται στην φύση. Επειδή τα άγρια βατόμουρα είναι δυσεύρετα, η μαρμελάδα βατόμουρο είναι μια σπάνια μαρμελάδα με υπέροχη γεύση όπου μπορείς να την συνδυάσεις τόσο με ψωμί όσο και με βάφλες και κρέπες.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την παρασκευή της είναι:

  1. 2 κιλά άγρια βατόμουρα
  2. 1 κιλό ζάχαρη
  3. Νερό
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  5. λίγο χυμό λεμόνι

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Βήμα 1: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, την ζάχαρη και το νερό
  • Βήμα 2: Στην συνέχεια τοποθετούμε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Βήμα 3: Με ένα μπλέντερ λιώνουμε τα φρούτα και προσθέτουμε ξανά το μείγμα στην φωτιά για περίπου 20 ακόμα λεπτά.
  • Βήμα 4: Στην συνέχεια κρυώνουμε την μαρμελάδα και την αποθηκεύουμε.

Μαρμελάδα κυδώνι

Η μαρμελάδα κυδώνι είναι μια από τις πιο παραδοσιακές μαρμελάδες του φθινοπώρου με υπέροχο άρωμα και γεύση. Η μαρμελάδα κυδώνι μπορεί να συνδυαστεί με κρέμες και γλυκά αλλά και ψωμί για ένα υπέροχο πρωινό. Είναι μια μαρμελάδα που θα λατρέψουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την μαρμελάδα είναι:

  1. 1,5 κιλό κυδώνια
  2. 1 κιλό ζάχαρη

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  • Βήμα 1: Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Βήμα 2: Βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Βήμα 3: Πολτοποιούμε τα φρούτα σε ένα μπλέντερ και τα ρίχνουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και μαζί με την ζάχαρη τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 10 λεπτά.
  • Βήμα 4: Τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 3 με 4 ώρες στην συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε βαζάκια και τα τοποθετούμε σε ένα δροσερό μέρος.

Related posts

Μουσακάσ light

admin

Light Παστίτσιο

admin

Banana bread με βρώμη, κακάο και πετιμέζι

admin

Καρυδόπιτα χωρίς ζάχαρη

admin

Το νοστιμότερο χούμους με πιπεριά φλωρίνης που έχετε φάει!

admin

Vegan βασιλόπιτα

admin

Φρέσκια Σπιτική Μαρμελάδα Raspberry με Chia και Άθερμο Mέλι

admin

Εύκολα και υγιεινά σνακ

admin

Ιμάμ Μπαϊλντί

admin

Πρωτεϊνικές μπάρες με γεύση snickers

admin

Κέικ καρότου

admin

«Ψωμί» από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου

admin