Food

Χταπόδι ξυδάτο

Υλικά:

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • ξύδι καλης ποιοτητας
  • λάδι
  • νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 μπαχάρια
Για τη γαρνιτούρα:
  • 160γρ. κρίταμο τουρσί
  • 240γρ. ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά

Πως να φτιάξεις το χταπόδι ξυδάτο:

  • Πλένουμε  καλά το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Το σκεπάζουμε με νερό περίπου ένα δάχτυλο.
  • Ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι κρασιού ξύδι, δάφνη, τα μπαχάρια και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 45′ περίπου ή και παραπάνω μέχρι να τσιμπιέται άνετα με το πηρούνι. Να δούμε, δηλαδή, ότι έχει μαλακώσει.
  • Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πετάμε το μάτι του, που βρίσκεται εκεί που τελειώνουν τα πλοκάμια και αρχίζει η σακούλα του.
  • Στη συνέχεια τεμαχίζουμε το χταπόδι ξυδάτο σε κομμάτια μεγέθους μικρής μπουκιάς και το σερβίρουμε με κρίταμα και  ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά !

Καλή σας όρεξη! 

- Χταπόδι ξυδάτο - Diatrofi.gr.

Related posts

Μουσακάσ light

admin

Light Παστίτσιο

admin

Banana bread με βρώμη, κακάο και πετιμέζι

admin

Καρυδόπιτα χωρίς ζάχαρη

admin

Το νοστιμότερο χούμους με πιπεριά φλωρίνης που έχετε φάει!

admin

Vegan βασιλόπιτα

admin

Φρέσκια Σπιτική Μαρμελάδα Raspberry με Chia και Άθερμο Mέλι

admin

Εύκολα και υγιεινά σνακ

admin

Ιμάμ Μπαϊλντί

admin

Πρωτεϊνικές μπάρες με γεύση snickers

admin

Κέικ καρότου

admin

«Ψωμί» από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου

admin