Εριέττα Κούρκουλου: Η εμπειρία της σε πρόσφατη βάπτιση που πήγε ως καλεσμένη – «Η καρδιά μου ράγιζε»

Date:

Η Εριέττα Κούρκουλου βρέθηκε προχθες καλεσμένη σε μια βάπτιση και ένα περιστατικό τη γέμισε με προβληματισμό και το μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι το μωρό που βαπτιζόταν έκλαιγε πολύ και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους γελούσαν.

«Ήμουν προχθές σε μια βάπτιση ανθρώπων που πραγματικά εκτιμώ αφάνταστα. Την ώρα που το μωρό έκλαιγε απαρηγόρητο, το άγχος στο πρόσωπο των γονέων του ήταν ολοφάνερο και εμένα η καρδιά μου ράγιζε, παρατήρησα ότι αρκετοί καλεσμένοι γελούσαν δυνατά.

Ένα μωρό χωρίς να καταλαβαίνει τον λόγο, γδυνόταν μπροστά σε 50 γνωστά και άγνωστα άτομα, παραδινόταν σε έναν κύριο που δεν έχει ξαναδεί και εκείνος το βουτούσε στο νερό.
Μπορεί ως Έλληνες να έχουμε συνηθίσει αυτή την εικόνα και να μας φαίνεται φυσιολογικό, αλλά σίγουρα για το πλάσμα αυτό δεν είναι!», έγραψε αρχικά.

«Ζούμε σε μια κοινωνία που ακούμε να συμβαίνουν τρέλες»

Στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου πρόσθεσε: «Δεν έχω σκοπό σήμερα να θίξω ή να κρίνω την παράδοση της εκκλησίας μας, την οποία ακολούθησα και εγώ. Θα μείνω προς το παρόν στο γέλιο των καλεσμένων, που με οδήγησε στην συνειδητοποίηση ότι η απαξίωση των συναισθημάτων ενός ανθρώπου, ξεκινάει από την βρεφική του ηλικία.

Ένα κατατρομαγμένο μωρό, του οποίου όλα τα ένστικτα έλεγαν ότι κάτι πηγαίνει λάθος και αισθανόταν ανασφαλής και προδομένο, αντιλήφθηκε (γιατί το αντιλαμβάνεται) ότι όλοι γύρω του γελούσαν. Έτσι ξεκινάει η αμφισβήτηση και ακόμα χειρότερα, η ντροπή για τα συναισθήματα μας.
Ως άνθρωπος που παλεύει ακόμα να βρει την επαφή με τα συναισθήματά της, έχω να πω ότι είναι απαραίτητο (εμείς οι υποτιθέμενοι μεγάλοι) να μάθουμε να αγκαλιάζουμε όλα τα συναισθήματα των παιδιών μας.

Τα συναισθήματά τους μπορεί να μην μας φαίνονται πάντα λογικά ή δικαιολογημένα, αλλά το να μάθουν ότι έχουν το δικαίωμα να τα βιώνουν έτσι και αλλιώς, είναι απολύτως απαραίτητο.
Ζούμε σε μια κοινωνία όπου όλο ακούμε να συμβαίνουν τρέλες και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επιλέξει την ψυχοθεραπεία για να θεραπεύσουμε τα τραύματα της παιδικής μας ηλικίας.

Εάν θέλουμε να αλλάξει αυτό και η επόμενη γενιά ενηλίκων να μην χρειάζεται να παλέψει χρόνια ολόκληρα για να τολμήσει να βιώσει τα συναισθήματά της, κάτι πρέπει να αλλάξει – και πρέπει να αλλάξει από εμάς», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε με τον γιο της.

Δείτε την εικόνα:

Διαβάστε επίσης:

Εριέττα Κούρκουλου: H εξομολόγησή της για τις κρίσεις πανικού – «Ένιωθα πως πεθαίνω»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

-

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο, πρόσθεσε η ηθοποιός Η Μαρία Σολωμού έδωσε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στην οποία μίλησε για τις προσωπικές της σχέσεις, το αν

Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης παραδέχεται τον έρωτά του για τη Βασιλική

Η Αφροδίτη αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει ανάμεσα στον Χρήστο και την Αριάδνη

Γιάννης Καλλιάνος: Συντετριμμένος στην κηδεία του πατέρα του

Στο Δρέπανο Αργολίδας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (27/4/24) η κηδεία του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, με τον βουλευτή να

Η Ναταλία Γερμανού σε ατάκα όλο νόημα για τον χωρισμό Οικονομάκου – Μιχόπουλου: “Πάντα θα με ξενίζει αυτό”

"Θα μου επιτρέψετε μόνο μία προσωπική, καθαρά προσωπική, τοποθέτηση" τόνισε η Ναταλία Γερμανού προς τους συνεργάτες της.