Χάμις Χάρντινγκ – Shahzada Dawood: Ποιοι είναι οι δύο εκατομμυριούχοι που αγνοούνται στο τουριστικό υποβρύχιο Titan

Date:

Συνεχίζονται οι έρευνες για το τουριστικό υποβρύχιο Τitan που χάθηκε στα βάθη του Ατλαντικού, Το συγκεκριμένο σκάφος είχε αποπλεύσει από το Σεντ Τζονς του Νιουφάουντλαντ με σκοπό να επισκεφτεί το θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού.

Το διάσημο ναυάγιο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 12.500 ποδιών κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού, 370 μίλια από τις ακτές του Νιουφάουντλαντ στον Καναδά.

Η αγωνία στο κόκκινο

Οι ελπίδες λιγοστεύουν για τους επιβάτες του Τitan αφού σύμφωνα με την Daily Mail μέσα στην καμπίνα του σκάφους να εξαντλείται. Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε ότι στο σκάφος επέβαιναν ένας πιλότος και τέσσερις επιβάτες, αλλά και το ότι διαθέτει οξυγόνο για να μπορεί να μείνει κάτω από τη θάλασσα για 96 ώρες, δηλαδή μέχρι και την Πέμπτη.

Μέσα στο σκάφος βρίσκεται μια επίλεκτη ομάδα εξερευνητών. Ανάμεσά τους και ο ειδικός αποστολών εκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Action Aviation στο Ντουμπάι.

O ίδιος μάλιστα είχε ανακοινώσει το Σάββατο 17 Ιουνίου τη συμμετοχή του στην αποστολή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Ιnstagram. Ο ίδιος δήλωνε ενθουσιασμένος: «Είμαι περήφανος που επιτέλους ανακοινώνω ότι εντάχθηκα στο @oceangateexped για την αποστολή RMS TITANIC ως ειδικός αποστολών στο υποβρύχιο που κατέβαινε στον Τιτανικό. Λόγω του χειρότερου χειμώνα των τελευταίων 40 ετών, αυτή η αποστολή είναι πιθανό να είναι η πρώτη και μοναδική επανδρωμένη αποστολή στον Τιτανικό για το 2023. Θα επιχειρήσουμε μια κατάδυση αύριο. Ξεκινήσαμε από το Σεντ Τζονς του Νιουφάουντλαντ του Καναδά χθες και σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τις καταδυτικές εργασίες γύρω στις 4 το πρωί αύριο το πρωί. Μέχρι τότε έχουμε πολλές προετοιμασίες και ενημερώσεις να κάνουμε. Η ομάδα στο υποβρύχιο έχει μερικούς θρυλικούς εξερευνητές, μερικοί από τους οποίους έχουν κάνει πάνω από 30 καταδύσεις στον Τιτανικό RMS από τη δεκαετία του 1980, συμπεριλαμβανομένου του PH Nargeolet. Ακολουθούν περισσότερες ενημερώσεις αποστολής εφόσον ο καιρός το επιτρέψει!».

Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είναι Βρετανός επιχειρηματίας, πιλότος, εξερευνητής και διαστημικός τουρίστας, ενώ συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin την περασμένη χρονιά.

Κατέχει επίσης το ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερη περιήγηση στη Γη μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου, σε 46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, μέσω αεροσκάφους.

Ο κροίσος από το Πακιστάν

Όπως - η Daily Mail στο σκάφος επέβαινε κι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν με τον γιο του. Πρόκειται για τον 48χρονο Shahzada Dawood, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prince’s Trust με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί του ήταν ο 18χρονος γιος του, Sulaiman Dawood.

Ο Shahzada Dawood είναι πρόεδρος της Inbox Business Technologies Limited και επίσης Διευθυντής Εταιρικής Διακυβέρνησης στο Ινστιτούτο Εταιρικής Διακυβέρνησης του Πακιστάν. Έχει αναλάβει διάφορες θέσεις σε διάφορα εγχειρήματα. Είναι επίσης μέλος της λέσχης και μάρκετινγκ της χώρας Arabian Sea του Πακιστάν και 17 άλλων εταιρειών.

-

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαρία Μενούνος: «Πώς μπορεί να πέθανε η μαμά μου πριν από 3 χρόνια; Μου λείπεις μαμά»

Μια άκρως συγκινητική ανάρτηση έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram η Μαρία Μενούνος.

Τάνια Μπρεάζου – Γιώργος Αμούτζας: Το πρώτο τους Πάσχα ως ζευγάρι και η εξόρμηση στη Ρουμανία

Η Τάνια Μπρεάζου και ο Γιώργος Αμούτζας είναι ζευγάρι και φέτος θα περάσουν το πρώτο τους Πάσχα μαζί. Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο, ο Ηλίας Ψινάκης που βρέθηκε στην κριτική επιτροπή του J2US, τους ρώτησε αν είναι μαζί και μάλιστα αν τυχόν γίνεται όλο αυτό για το καλό μάρκετινγκ. Γιώργος Αμούτζας: Επιβεβαίωσε στον «αέρα» του

Σαν σήμερα 3 Μαΐου: Πεθαίνει ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος – Τι είπαν για εκείνον εξέχουσες προσωπικότητες

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν πιθανώς ο μεγαλύτερος έλληνας κωμικός του ελληνικού σινεμά. Αγαπήθηκε όσο λίγοι ηθοποιοί από τον λαό και αυτό δεν ήταν μόνο για το γέλιο που χάρισε με τους ρόλους του αλλά και για την καλοσύνη, την απλότητα και την ταπεινότητά του ως άνθρωπος. Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1927

Στο Άστον Βίλα – Ολυμπιακός ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Στις εξέδρες του Βίλα Παρκ για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Conference League βρέθηκε και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Μάλιστα, πανηγύρισε με σφιγμένη γροθιά το γκολ του Όλι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. 🎥 Prince William is in attendance for the Aston Villa-Olympiacos game!pic.twitter.com/VLjeQBnAiy— CentreGoals. (@centregoals) May