Αλωπεκία: Συμπτώματα και αμφιλεγόμενες σπιτικές λύσεις

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Οι περισσότερες περιπτώσεις αναπτύσσονται πριν από την ηλικία των 30 ετών.

Η γυροειδής αλωπεκία (alopecia areata) είναι μια κοινή αυτοάνοση διαταραχή που συχνά οδηγεί σε απρόβλεπτη τριχόπτωση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαλλιά πέφτουν σε μικρά μπαλώματα (περίπου στο μέγεθος νομίσματος). Μπορεί να υπάρχουν μόνο μερικά μπαλώματα, αλλά μπορεί να επηρεάσει ευρύτερες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.

Εάν υπάρχει πλήρης απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής, τότε πρόκειται για ολική αλωπεκία (alopecia totalis). Εάν υπάρχει τριχόπτωση σε ολόκληρο το σώμα, η πάθηση ονομάζεται καθολική αλωπεκία (alopecia universalis).

Η αλωπεκία μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυλής, αν και οι περισσότερες περιπτώσεις αναπτύσσονται πριν από την ηλικία των 30 ετών.

Αιτίες αλωπεκίας

Η πάθηση εμφανίζεται όταν τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στα κύτταρα των τριχοθυλακίων, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να επιβραδύνουν δραματικά την παραγωγή τριχών. Είναι άγνωστο ακριβώς τι προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να στοχεύει τους θύλακες των τριχών με αυτόν τον τρόπο.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει μια γενετική συσχέτιση, καθώς η γυροειδής αλωπεκία είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε ένα άτομο που έχει στενό μέλος της οικογένειας με τη νόσο. Ένα στα πέντε άτομα με τη νόσο έχει ένα μέλος της οικογένειας που έχει επίσης αναπτύξει γυροειδή αλωπεκία.

Άλλη έρευνα έχει βρει ότι πολλά άτομα με οικογενειακό ιστορικό γυροειδούς αλωπεκίας έχουν επίσης προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό άλλων αυτοάνοσων διαταραχών, όπως ατοπία (γενετική τάση για ανάπτυξη αλλεργικών παθήσεων) και διαταραχή που χαρακτηρίζεται από τάση για υπεραλλεργία, θυρεοειδίτιδα και λεύκη.

Παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί, υπάρχουν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την άποψη ότι η νόσος προκαλείται από το στρες. Ακραίες περιπτώσεις στρες θα μπορούσαν ενδεχομένως να την προκαλέσουν, αλλά οι πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν μια γενετική αιτία.

Αλωπεκία: Οι αμφιλεγόμενες σπιτικές «θεραπείες»

Καθώς οι συμβατικές θεραπείες για την αλωπεκία είναι εξαιρετικά περιορισμένες, οι μελέτες που υποστηρίζουν φυσικές σχετικές θεραπείες είναι ακόμη πιο αμφιλεγόμενες.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που συνιστούν να τρίβετε στο τριχωτό της κεφαλής χυμό κρεμμυδιού ή σκόρδου, δροσερό πράσινο τσάι, αμυγδαλέλαιο, λάδι δεντρολίβανου, μέλι ή γάλα καρύδας. Αν και κανένα από αυτά δεν είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβη, η έρευνα δεν υποστηρίζει την αποτελεσματικότητά τους.

Άλλοι στρέφονται σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας όπως ο βελονισμός και η αρωματοθεραπεία. Αλλά και εδώ υπάρχουν ελάχιστα, έως καθόλου, στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις θεραπείες.

Αλωπεκία: Συμπτώματα

Το πιο εμφανές σύμπτωμα της γυροειδούς αλωπεκίας είναι η αποσπασματική τριχόπτωση. Μπαλώματα μαλλιών σε μέγεθος νομίσματος αρχίζουν να πέφτουν, κυρίως από το τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, μπορεί να επηρεαστεί οποιοδήποτε σημείο τριχοφυΐας, συμπεριλαμβανομένων των γενειάδων και των βλεφαρίδων.

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι ξαφνική, να αναπτυχθεί σε λίγες μόνο ημέρες ή σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Μπορεί να υπάρχει φαγούρα ή αίσθημα καύσου στην περιοχή πριν από την τριχόπτωση. Οι θύλακες των τριχών δεν καταστρέφονται και έτσι οι τρίχες μπορούν να αναπτυχθούν εκ νέου εάν η φλεγμονή των ωοθυλακίων υποχωρήσει. Τα άτομα που εμφανίζουν μόνο μερικά μπαλώματα τριχόπτωσης έχουν συχνά μια αυθόρμητη, πλήρη ανάρρωση χωρίς καμία μορφή θεραπείας.

Περίπου το 30% των ατόμων που εκδηλώνουν γυροειδή αλωπεκία διαπιστώνουν ότι η κατάστασή τους είτε γίνεται πιο εκτεταμένη είτε γίνεται ένας συνεχής κύκλος τριχόπτωσης και αναγέννησης.

Περίπου οι μισοί ασθενείς αναρρώνουν από γυροειδή αλωπεκία εντός 1 έτους, αλλά πολλοί θα εμφανίσουν περισσότερα από ένα επεισόδια. Περίπου το 10% των ασθενών εν τέλει θα αναπτύξουν ολική αλωπεκία ή καθολική αλωπεκία.

Η γυροειδής αλωπεκία μπορεί επίσης να επηρεάσει τα νύχια των χεριών και των ποδιών και μερικές φορές αυτές οι αλλαγές είναι το πρώτο σημάδι ότι η πάθηση αναπτύσσεται.

Υπάρχουν ορισμένες μικρές αλλαγές που μπορεί να συμβούν στα νύχια:

  • εμφανίζονται σημειακά βαθουλώματα
  • εμφανίζονται λευκές κηλίδες και γραμμές
  • τα νύχια γίνονται τραχιά
  • τα νύχια χάνουν τη λάμψη τους

-: https://www.medicalnewstoday.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τριχόπτωση στις γυναίκες μπορεί να υποδηλώνει μεγαλύτερα προβλήματα υγείας

Προκαλείτε τριχόπτωση αν κάνετε αυτό κάθε φορά στο ντους

Μελέτη συνδέει τα ζαχαρούχα ποτά με την ανδρική τριχόπτωση

Η τριχόπτωση δεν οφείλεται πάντα στα γονίδια. Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες της

-

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Άγγελος Λάτσιος: Οι νέες φώτο από το Όναρ είναι το κάτι άλλο- Το μήνυμα στη μαμά του, Ελένη Μενεγάκη

O Άγγελος Λάτσιος βρίσκεται στα Άχλα της Άνδρου και δημοσιεύει ονειρικές φωτογραφίες στο instagram του!

Βίκυ Κάβουρα: Θα εντυπωσιαστείς! Έτσι είναι το κορμί της δύο βδομάδες μετά τη γέννα!

Η Βίκυ Κάβουρα μας έδειξε πως είναι το κορμί της δύο βδομάδες μετά τη γέννα και απλά πάθαμε πλάκα!

Celine Dion: “Έπαιρνα 90 mg Valium, θα μπορούσα να ξαπλώσω και να σταματήσω να ανασαίνω”

Η Celine Dion μίλησε για τη σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει και είναι το Σύνδρομο του Δύσκαπτου Ανθρώπου. Η πασίγνωστη τ

Κώστας Κωστόπουλος – Σε σοκ η Σοφία Αλεξανιάν όταν μαθαίνει on air την αθώωση του: “Πω, πω, πω”

"Το περίμενα εγώ, αυτή είναι η ελληνική δικαιοσύνη! Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ" επισημαίνει η Σοφία Αλεξανιάν.

Τάσος Ξιαρχό: Στα 9 μου είχα επαφές με αγοράκια που σήμερα μπορεί να είναι παντρεμένοι με παιδιά

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Τάσος Ξιαρχό και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, για τον βιασμό του στα 6 του χρόνια από ένα άτομο 17 ετών και τον κακοποιητικό πατέρα του. Ο ίδιος πιστεύει πως η βία που ασκούσε ο πατέρας στην μητέρα και την αδερφή του προερχόταν από την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα του πατέρα του καθώς η δική του

Η Τσιμτσιλή «καρφώνει» τον Λιάγκα: Η Κουτσελίνη θα παραμείνει στο STAR, για να μην αγχώνονται και κάποιοι ότι κάνει γυροβολιές

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ενημέρωσε τους τηλεθεατές πως η Ζήνα Κουτσελίνη θα παραμείνει στο STAR για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, ρίχνοντας παράλληλα τις αιχμές της για τον Γιώργο Λιάγκα. Ο Γιώργος Λιάγκας σημείωσε χθες στην εκπομπή του «Το Πρωινό» για τη Ζήνα Κουτσελίνη ότι «γυρνοβολάει» στα κανάλια και ότι ζητά να της δώσουν τη ζώνη 12-2. «Εγώ από ό,τι έχω

Διαβήτης: Ποια ώρα άσκησης είναι καλύτερη για τη ρύθμιση του σακχάρου

Διαβήτης: Ποια ώρα άσκησης είναι καλύτερη για τη ρύθμιση του σακχάρου FITNESS Μελέτη διαπιστώνει ότι η άσκηση σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας έχει ισχυρή αντιδιαβητική δράση και συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου σε ενήλικες με περιττά κιλά YGEIAMOU.GR TEAM 13/06/2024 09:42:20 Θα μπορούσε μια συγκεκριμένη ώρα άσκησης, να απογειώσει τα οφέλη της γυμναστικής ; Νέα

Είναι υγιεινό το καστανό ρύζι; 5 πλεονεκτήματα και 3 μειονεκτήματα

Το καστανό ρύζι είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στη διατροφή, παρέχοντας πολλά θρεπτικά συστατικά και συμβάλλοντας στην προαγωγή της συνολικής υγείας. Ως δημητριακό ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι διατηρεί όλα τα μέρη του κόκκου – το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο, γεγονός που το καθιστά πιο θρεπτικό από το λευκό ρύζι. Το EatThis παρουσιάζει τα

SOS για τον διαβήτη τύπου 1 – Ο αριθμός ασθενών άνω των 65 ετών έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια

Ραγδαία αύξηση παρουσίασαν τα τελευταία χρόνια οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 άνω των 65 ετών. Ειδικότερα, ο αριθμός τους αυξήθηκε από 1,3 εκατομμύρια το 1990 σε 3,7 εκατομμύρια το 2019, την ώρα που τα ποσοστά θανάτου μειώθηκαν κατά 25%, διαπιστώνει ανάλυση δεδομένων από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές που δημοσιεύθηκε στο «The BMJ».

Coldplay: Ο Κρις Μάρτιν γονάτισε και αποθέωσε το ελληνικό κοινό – Απίστευτες στιγμές στο Ηρώδειο

Δεν ήταν μόνο οι δύο συναυλίες που έδωσαν οι Coldplay στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη τους «επίσκεψη» ever στην Ελλάδα. Ήταν και το video clip που γύρισαν στο Ηρώδειο, την περασμένη Δευτέρα (10.06.2024), με πρωταγωνιστές χιλιάδες θαυμαστές τους. Από νωρίς το πρωί το Ηρώδειο θύμισε κάτι από… ΟΑΚΑ, αφού θαυμαστές του βρετανικού συγκροτήματος βρέθηκαν κάτω από

Τάσος Ξιαρχό: Στα 9 μου είχα επαφές με αγοράκια που σήμερα μπορεί να είναι παντρεμένοι με παιδιά

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Τάσος Ξιαρχό και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη σεξουαλικότητά του, τις σχέσεις του με τους γονείς του, ενώ αναφέρθηκε στον βιασμό του σε ηλικία 6 ετών. Ο γνωστός χορογράφος μίλησε σε podcast που παρουσιάζει η Δάφνη Καραβοκύρη και αρχικά, δήλωσε: «Πρώτη φορά έκανα σεξ στα 17 μου. Αν και νομίζω, πρώτη

Άννα Πρέλεβιτς για τις παπαρατσικές φωτογραφίες της με μαγιό: Πλήρωσα ιδιωτική παραλία για να μη ρουφάω την κοιλιά μου

Πήγα κάπου να ηρεμήσω και τελικά κάποιος με έβγαζε φωτογραφίες, πρόσθεσε