Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μίλησε για τον ρατσισμό που είχε δεχθεί, αλλά και για τη σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο γνωστός μπασκετμπολίστας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και όπως είπε Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εξωφρενικά καλό παράδειγμα για τα παιδιά.

«Οι συμπαίκτες μου με προστάτευαν από τα ρατσιστικά σχόλια»

«Έχω μια περίεργη σχέση με το μπάσκετ, αγάπης-μίσους. Όταν ακούς τα μπινελίκια σου και τυχαίνει να μην έχεις παίξει καλά, υπάρχει μια οργή, ένα θυμός. Το κακό είναι ότι δεν ξέρεις από που έρχεται. Λες μέσα σου ”δεν έπαιξε καλά επειδή εγώ φταίω; Δεν ήμουν αρκετά έτοιμος;” και το κακό όταν όταν είσαι μικρός πρώτα δείχνεις το δάχτυλο στους άλλους.

Με του συμπαίκτες μου δεν είχα ποτέ κανένα θέμα. Δεν πιστεύω ότι πονάνε τα σχόλια, σου δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο να παίξεις καλά αλλά μερικά στο γήπεδο δεν έχουν καμία θέση.

Δέχτηκα ρατσισμό για το χρώμα μου αλλά όχι τόσο ώστε να να γραφτεί τόσο πολύ. Την πρώτη φορά που πάτησα στο γήπεδο δέχτηκα, όχι όσο δέχτηκαν άλλοι όμως. Πιστεύω προστάτεψαν περισσότερο οι συμπαίκτες μου όλοι. Θέλω να πιστεύω αυτό το πράγμα».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μπήκε σε μπανιέρα γεμάτη παγάκια για 45 λεπτά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-