Παράλυτος περπάτησε χάρη σε “ψηφιακή γέφυρα μεταξύ εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού”

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Η τεχνολογία ονομάζεται “διασύνδεση εγκεφάλου-σπονδυλικής στήλης” (brain-spine interface, BSI).

Ο 40χρονος Gert-Jan Oskam, που έμεινε παράλυτος από την μέση και κάτω το 2011 μετά από ατύχημα με μοτοσικλέτα, μπορεί να περπατήσει ξανά.

Σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature περι- λεπτομερώς ένα ιατρικό “θαύμα” που χρησιμοποιεί μια ψηφιακή γέφυρα μεταξύ του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού που ονομάζεται “διασύνδεση εγκεφάλου-σπονδυλικής στήλης” (brain-spine interface, BSI).

Το BSI συνδέει τα σήματα του εγκεφάλου με τις περιοχές της σπονδυλικής στήλης που χρησιμοποιούνται για το περπάτημα, επιτρέποντας την καταγραφή της νευρολογικής δραστηριότητας και τη διέγερση του νωτιαίου μυελού.

Μέσω εμφυτευμάτων στην σπονδυλική στήλη και στον εγκέφαλο, το BSI επέτρεψε στον Oskam να ελέγχει φυσικά τις κινήσεις των ποδιών για την ορθοστασία, το περπάτημα, την αναρρίχηση σκαλοπατιών και ακόμη και τη διέλευση “σύνθετων εδαφών”. Όταν το BSI, το οποίο εντόπισε σήματα των κινητικών προθέσεων του Oskam για να τον βοηθήσει να περπατήσει, απενεργοποιήθηκε, ο 40χρονος ήταν ακόμα σε θέση να περπατήσει με πατερίτσες, καθώς η συσκευή υποστήριζε τη νευρολογική ανάκαμψη με την πάροδο του χρόνου.

Το σύστημα επέτρεψε στον Oskam να περπατήσει φυσικά. Είχε προηγουμένως μπορέσει να κάνει βήματα χρησιμοποιώντας έναν περιπατητή, αλλά η μέθοδος του απαιτούσε να κάνει αφύσικες κινήσεις στη φτέρνα ώστε οι αισθητήρες κίνησης να ανιχνεύουν και να ενεργοποιούν προ-προγραμματισμένες νευρικές διεγέρσεις. Μπορούσε να διασχίσει μόνο επίπεδες επιφάνειες και είχε πρόβλημα να ξεκινήσει και να σταματήσει.

Σε μια συνέντευξη στις 23 Μαΐου, ο Oskam εξήγησε ότι “πριν, η διέγερση με έλεγχε, τώρα την ελέγχω εγώ”.

Τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης, όπως αυτός, διαταράσσουν την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και των περιοχών της σπονδυλικής στήλης. Τα εμφυτεύματα του Oskam επανασύνδεσαν τα δύο παρακάμπτοντας τα αποσυνδεδεμένα σημεία στην σπονδυλική στήλη. Τα εμφυτεύματα “συνέλαβαν τις σκέψεις του Gert-Jan και… μετέφρασαν αυτές τις σκέψεις σε διέγερση του νωτιαίου μυελού για να αποκατασταθεί η εθελοντική κίνηση”, δήλωσε ο Ελβετός ερευνητής Grégoire Courtine, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Ο 40χρονος περιέγραψε το πώς αυτή η ανακάλυψη άλλαξε τη ζωή του: “Πριν από λίγους μήνες, μπόρεσα, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, να σηκωθώ και να πιω μια μπύρα με τους φίλους μου”.

-: https://www.nationalreview.com

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Θάνος Μπίρκος: “Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω”

Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω» Παρασκευή, 26.7.2024, 11:01 Zappit@ZAPPIT_ "Πηγαίνω ειδικά σε κάτι μαγαζιά που έχει κάτι κοστούμια πολύ slim fit και μεσάτα και λέω: έχω να πάω σε ένα γάμο και κοιτάζω για κοστούμι", εξομολογείται ο Θάνος Μπίρκος. Ο Θάνος Μπίρκος ήταν καλεσμένος στην

Λάμπρος Κωνσταντάρας για Έλενα Ακρίτα: “Ντροπή, ψέμα, κατινιά και μικροψυχία”

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αναρτήσεις που έκανε η Έλενα Ακρίτα στα social media σχετικά με την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Ρεπόρτερ από την Καλαμάτα παράτησε τη ζωντανή σύνδεση, γδύθηκε και έφυγε με jet ski

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Μαρκόπουλος, άφησε τους παρουσιαστές της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Action 24 με το στόμα ανοιχτό.

Ματίνα Παγώνη για Παύλο Πολάκη: “Δεν μπορείς να κάνεις τον καμπόσο όταν ο άλλος δεν μπορεί να μιλήσει”

Για το περιστατικό που σημειώθηκε στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη, o οποίος επιτέθηκε στη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, τοποθετήθηκε η Ματίνα Παγώνη.

Νίκος Ψαρράς: «Με κάποιους ανθρώπους οι ζωές μας μπλέκονται και είναι σαν μια ζωή»

Ο ταλαντούχος πρωταγωνιστής Νίκος Ψαρράς μιλά για την αγαπημένη του σύζυγο, τη σκηνοθέτιδα Έλενα Καρακούλη, με την οποία συμπορεύεται 12 χρόνια. Πόσα χρόνια είσαι μαζί με τη σε τη σκηνοθέτιδα Ελενα Καρακούλη; Νίκος Ψαρράς στο gossip-tv: «Ο ηθοποιός παίζει στο φως - Εκτίθεται και άρα... κρίνεται» Με την Έλενα είμαστε μαζί δώδεκα χρόνια και έντεκα

Μάρα Ζαχαρέα: Κάνει ηλιοθεραπεία στην εντυπωσιακή βεράντα της στην Πάρο – Η θέα από το σπίτι της!

Η Μάρα Ζαχαρέα θέλησε να περάσει το καλοκαίρι της μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής της Αθήνας!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Γάλλος σκηνοθέτης… εξαφάνισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Η αντίδραση της ΕΡΤ στο σκηνοθετικό λάθος

Παρασκευή, 26.7.2024, 23:50 Zappit@ZAPPIT_ Αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στα social media από τη γενικότερη εικόνα της διοργάνωσης. Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το βράδυ της Παρασκευής (26/7). Παρά την καταρρακτώδη βροχή, οι Γάλλοι διοργανωτές κατάφεραν να φέρουν εις πέρας ένα φαντασμαγορικό show που για πρώτη φορά έλαβε χώρα

Ρένα Μόρφη σε πρωτοφανή επίθεση προς τους δημοσιογράφους: “Για μένα ήταν ο απόλυτος βιασμός, με τσάκισε”

"Μαθεύτηκε πολύ νωρίς. Ήταν μια είδηση πολύ προσωπική που προσπάθησα να την κρατήσω. Τελικά, δεν τη σεβάστηκαν και την έβγαλαν", περιγράφει η Ρένα Μόρφη.

Μαριέττα Χρουσαλά: Ξέγνοιαστες στιγμές στη Μύκονο με τον σύζυγό της, Λέοντα Πατίτσα

Παρέλαση επωνύμων γίνεται κάθε βράδυ στα Ματογιάννια, με celebrities και jet setters να «ανακατεύονται» με τα πλήθη των τουριστών. Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας έκαναν βραδινή έξοδο σε γνωστό μπαρ του νησιού όπου και τους κατέγραψε η κάμερα του Mykonos Live TV. Η πρώην παρουσιάστρια και ο εφοπλιστής είναι από τα πιο ερωτευμένα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η εμφάνιση του Slimane και η ερμηνεία του «Mon Amour» της Eurovision

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με διαφορετικό τρόπο ερμηνεύτηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Έκπληξη όμως αποτέλεσε η εμφάνιση του Slimane, νωρίτερα. Φαντασμαγορική είναι η παρέλαση, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλωτή, και πραγματοποιείται κατά μήκος του Σηκουάνα. Πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τις κερκίδες που έχουν

Power of Love: Ποιο αγόρι θα αποχωρήσει;

Παρασκευή, 26.7.2024, 13:29 Zappit@ZAPPIT_ Διαβάστε περισσότερα... Απόψε είναι το Gala του Power of Love και ένα αγόρι θα δει την πόρτα της εξόδου από το παιχνίδι. Η Νίκη και ο Jason είναι εκείνοι που φορούν την κονκάρδα στα δύο σπίτια αφού ψηφίστηκαν ως οι δημοφιλέστεροι χαρακτήρες της εβδομάδας. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Νίκη η οποία

Ο Μίμης Πλέσσας κλείνει 100 χρόνια ζωής με μία μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Διαβάστε λεπτομέρειες... Μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς από τον μετρ των μουσικοθεατρικών επιτυχιών Γιώργο Βάλαρη. Μια επέτειος-σταθμός για την ελληνική μουσική με τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές επιτυχίες του μυθικού συνθέτη και ένα πλούσιο επιτελείο 30 και πλέον καλλιτεχνών μαζί με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα.