Μία 75χρονη δεν νιώθει ποτέ πόνο, φόβο ή άγχος και οι γιατροί βρήκαν την αιτία

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Η Jo Cameron δεν ένιωσε ποτέ στη ζωή της πονοκέφαλο, ούτε είχε ωδίνες στη διάρκεια του τοκετού.

Επιστήμονες από το Λονδίνο κατάφεραν να βρουν τον λόγο για τον οποίο μία 75χρονη από τη Σκωτία είναι πρακτικά… αναίσθητη στον πόνο και ταυτοχρόνως ατρόμητη και αφύσικα ήρεμη, ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή της. Το κλειδί, λένε, είναι το σπάνιο γενετικό προφίλ της.

Η Jo Cameron από τη Σκωτία είχε γίνει πρώτο θέμα στα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν από λίγα χρόνια εξαιτίας της αναισθησίας της στον πόνο. Όπως η ίδια δήλωσε στον βρετανικό Τύπο, δεν ξέρει τι θα πει πονοκέφαλος. Επιπλέον, κάποτε που είχε σπάσει το χέρι της πέρασαν μέρες έως ότου το αντιληφθεί.

Έχει επίσης περιγράψει πως κατάφερε να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό αλλά χωρίς να εκδηλώσει ωδίνες. Ισχυρίζεται, δε, πως αν πάθει δερματικό έγκαυμα, θα το καταλάβει μόνον εάν μυρίσει την σάρκα της που θα καίγεται.

Οι γιατροί της την είχαν παραπέμψει το 2013 σε γενετιστές του University College του Λονδίνου (UCL), όταν συνειδητοποίησαν πως δεν ένιωθε πόνο μετά από σοβαρά χειρουργεία. Ειδικότερα, είχε κάνει επέμβαση στο ισχίο και στο χέρι της χωρίς να… ιδρώσει το αυτάκι της, ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε να αισθανθεί αρκετό πόνο.

Μετά από έξι χρόνια ερευνών, οι επιστήμονες του UCL εντόπισαν στα κύτταρά της ένα άγνωστο έως τότε γονίδιο, που έφερε μία σπάνια μετάλλαξη. Το γονίδιο ονομάστηκε FAAH-OUT και θεωρήθηκε ότι ήταν η αιτία των μοναδικών χαρακτηριστικών της ηλικιωμένης γυναίκας.

Ωστόσο οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως ακριβώς αυτό το γενετικό προφίλ την προστάτευε από τον πόνο. Έτσι συνέχισαν τις έρευνές τους για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Νέα ευρήματα

Τα αποτελέσματα των ερευνών τους δημοσίευσαν σήμερα στην ιατρική επιθεώρηση Brain. Όπως εξηγούν, διαπίστωσαν ότι το μεταλλαγμένο γονίδιο FAAH-OUT καταστέλλει αποτελεσματικά ένα άλλο γονίδιο, το οποίο ρυθμίζει:

  • Τον πόνο
  • Τη μνήμη
  • Την ψυχική διάθεση

Βρήκαν επίσης και άλλες σημαντικές μεταλλάξεις στο γενετικό προφίλ της κυρίας Cameron. Οι μεταλλάξεις αυτές εντοπίστηκαν σε δύο άλλα γονίδια (λέγονται BDNF και ACKR3). Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτές συμβάλλουν στο μειωμένο άγχος και φόβο της ασθενούς.

Η έρευνά τους κατέδειξε επίσης αυξημένη δραστηριότητα σε ένα άλλο γονίδιο, το WNT16. Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει αυτό το γονίδιο με την επούλωση των οστών.

Μοναδικό προφίλ

«Το γενετικό προφίλ της Jo Cameron είναι μοναδικό. Η αρχική ανακάλυψη της γενετικής ρίζας της ιδιαιτερότητάς της ήταν μία μοναδική στιγμή. Ωστόσο τώρα, με τα νέα ευρήματα, αρχίζει το θέμα να αποκτά ενδιαφέρον», δήλωσε ο επιβλέπων ερευνητής Dr. James J. Cox, καθηγητής Γενετικής Ανθρώπινου Πόνου στο UCL.

Όπως εξήγησε, η κατανόηση του τι ακριβώς συμβαίνει σε μοριακό επίπεδο, ανοίγει τον δρόμο για να την ανάπτυξη φαρμάκων για τους πάσχοντες από χρόνιο πόνο.

Η όλη έρευνα έγινε σε δείγματα ιστών που ελήφθησαν από την κυρία Cameron. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι επιδράσεις του γονιδίου FAAH-OUT στα άλλα γονίδια δεν επηρέαζαν μόνον την αίσθηση του πόνου, αλλά και:

  • Την επούλωση των πληγών
  • Την ψυχική διάθεση

Επομένως, «το γονίδιο FAAH-OUT είναι απλώς μία γωνίτσα σε μία μεγάλη ήπειρο, την οποία μόλις αρχίσαμε να χαρτογραφούμε», δήλωσε παραστατικά ο ερευνητής Dr. Andrei L. Okorokov, ειδικός σε θέματα ελέγχου του πόνου από το UCL. «Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τομείς, όπως η επούλωση των πληγών, η κατάθλιψη και άλλα».

Φωτογραφία: iStock

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Δώρα Τσαμπάζη για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: “Τα παιδιά ήταν μικρά, θα ήταν τραυματικό να βρίσκονται στην κηδεία του”

Δώρα Τσαμπάζη για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Τα παιδιά ήταν μικρά, θα ήταν τραυματικό να βρίσκονται στην κηδεία του» Σάββατο, 18.5.2024, 13:51 Zappit@ZAPPIT_ "Εγώ μετά την κηδεία του Αλέξανδρου, έφυγα στις Σέρρες για να πάω να βρω τα παιδιά μου. Δεν είχα περιθώριο να πενθήσω" δήλωσε η Δώρα Τσαμπάζη. Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα

Κατερίνα Λέχου: “Ίσως για αυτό δεν έκανα παιδιά”

An error occurred. Sorry, the page you are looking for is currently unavailable. Please try again later. If you are the system administrator of this resource then you should check the error log for details. Faithfully yours, nginx.

5+1 πράγματα να δεις και να κάνεις στο Εδιμβούργο, την ωραιότερη πόλη της Σκωτίας

Τα μεσαιωνικά κτίρια γοτθικού χαρακτήρα στο Εδιμβούργο συνυπάρχουν αρμονικά και εκείνα του γεωργιανού ρυθμού και αποπνέουν μια αίσθηση μυστηρίου, μεταφέροντας τους επισκέπτες νοερά σε μια άλλη εποχή. Ο λόγος για την πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 1437 και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της. Μια μαγευτική πόλη που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε. Η πόλη αποτέλεσε μεγάλο

Στέφανος Κυριακίδης για Άντζελα Γκερέκου: Πιστεύω ότι έχει μεγάλη ανάγκη τώρα να είναι ηθοποιός

«Μου άφηνε πιο πολύ τα ευαίσθητα μου κομμάτια να βγουν στο έργο γιατί αισθάνεσαι πως σε παρακολουθούν καμιά φορά οι πολιτικοί αλλά δεν μπορώ να την πω πως είναι πολιτικός» δήλωσε ο Στέφανος Κυριακίδης. Ο Στέφανος Κυριακίδης φιλοξενήθηκε στο Καλύτερα Αργά με την Αθηναϊδα Νέγκα στο Action 24. Με αφορμή τη θεατρική του σύμπραξη με

Γιώργος Λάνθιμος: Στο photocall των Καννών μαζί με το καστ του Kinds of Kindness

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του σκηνοθέτη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Φεστιβάλ των Καννών

Ντέμι Μουρ: Βγήκε το teaser της νέας της ταινίας μαζί με τη Μάργκαρετ Κουάλεϊ

Το Substance σε σκηνοθεσία της Κοραλί Φαρζά θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών

Χρήστος Βασιλόπουλος: “Ένα παιδί είναι ευτυχισμένο με δύο χωρισμένους γονείς που είναι ισορροπημένοι”

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στις 10» και μίλησε για τη ζωή του μετά το χωρισμό του.

Μπέττυ Μαγγίρα: “Το ένιωσα κι εγώ με τον θάνατο της μητέρας μου”

Μπέττυ Μαγγίρα: «Το ένιωσα κι εγώ με τον θάνατο της μητέρας μου» Σάββατο, 18.5.2024, 12:11 Zappit@ZAPPIT_ "Σε κάνει να πατήσεις πιο γερά στα πόδια σου. Σίγουρα παίζει ρόλο και η ηλικία και ότι ωριμάζεις μεγαλώνοντας, οπότε μπορείς να το διαχειριστείς διαφορετικά" δήλωσε η Μπέττυ Μαγγίρα. Με αφορμή την εξομολόγηση της Φωτεινής Δάρρα για την απώλεια

Προσδόκιμο ζωής Ελλάδα: Πόσο θα ζούμε το 2050, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Ποιες θα είναι οι κύριες αιτίες θανάτου και πόσα χρόνια θα ζούμε υγιείς. Τι αναφέρει το Lancet. Αίσθηση προκάλεσε η δημοσιοποίηση χθες νέας παγκόσμιας έρευνας που υπολόγισε ότι το προσδόκιμο ζωής στον πλανήτη θα αυξηθεί κατά 5 χρόνια έως το 2050. Τι ισχύει όμως για την Ελλάδα; Πόσα χρόνια περισσότερα θα ζούμε έως τότε και

Τσαπαρέλη: Το περίεργο 1ο ραντεβού με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Λογοθέτη: «Κοιμήθηκα στον καναπέ του»

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα για την πρώτη γνωριμία της με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Λογοθέτη με τον οποίο είναι παντρεμένοι εδώ και χρόνια

Στέφανος Κυριακίδης: «Πιστεύω ότι η Άντζελα Γκερέκου έχει μεγάλη ανάγκη τώρα να είναι ηθοποιός»

Την ανάγκη του ίδιου αλλά και της Άντζελας Γκερέκου με την οποία συνεργάστηκε πρόσφατα και στο θέατρο μίλησε ο Στέφανος Κυριακίδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Καλύτερα αργά και στην Αθηναΐδα Νέγκα.  Αναφερόμενος στη συνεργασία του με την Άντζελα Γκερέκου, ο αγαπημένος ηθοποιός παραδέχτηκε: «Με την Άντζελα Γκερέκου είχαμε συνεργαστεί πιο μπροστά και στη «Γη

Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Ένα ωραίο love story που οδεύει σε bad ending

«Εδώ μιλάμε για έναν έρωτα μεγάλο» λέγαμε και ξαναλέγαμε και το πιστεύαμε. Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ ερωτεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, χώρισαν, παντρεύτηκαν με άλλους, έκαναν παιδιά, ξαναέσμιξαν σχεδόν 30 χρόνια μετά και μας έκαναν να πιστεύουμε ξανά σε παραμύθια. Ίσως μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης της