Ερευνητές εντόπισαν 10 νευροτοξικά φυτοφάρμακα που συνδέονται με το Πάρκινσον

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Μπόρεσαν να εντοπίσουν 10 φυτοφάρμακα που ήταν άμεσα τοξικά για τους νευρώνες ντοπαμίνης.

Με χιλιάδες φυτοφάρμακα να χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη γεωργία, μια νέα προσέγγιση προσυμπτωματικού ελέγχου από επιστήμονες στις ΗΠΑ αναδεικνύει το ποια από αυτά συνδέονται με το Πάρκινσον.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες (UCLA) και το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εντόπισαν 10 φυτοφάρμακα που κατέστρεψαν σημαντικά τους νευρώνες οι οποίοι εμπλέκονται στην ανάπτυξη της νόσου του Πάρκινσον, παρέχοντας νέες ενδείξεις για τον ρόλο των περιβαλλοντικών τοξινών στην ανίατη ως σήμερα νόσο.

Αν και περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η έκθεση σε φυτοφάρμακα, έχουν από καιρό συνδεθεί με τη νόσο του Πάρκινσον, ήταν πιο δύσκολο να εντοπιστεί ακριβώς ποια φυτοφάρμακα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για τη νευροεκφυλιστική διαταραχή.

Μέσω ενός νέου συνδυασμού επιδημιολογίας και ελέγχου τοξικότητας, που αξιοποίησε την εκτεταμένη βάση δεδομένων χρήσης φυτοφαρμάκων της Καλιφόρνια, οι ερευνητές του UCLA και του Χάρβαρντ μπόρεσαν να εντοπίσουν 10 φυτοφάρμακα που ήταν άμεσα τοξικά για τους νευρώνες ντοπαμίνης.

Οι νευρώνες παίζουν βασικό ρόλο στην εκούσια κίνηση και ο θάνατός τους είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της νόσου του Πάρκινσον.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε συνδυασμό φυτοφαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην καλλιέργεια βαμβακιού ήταν πιο τοξική από οποιοδήποτε μεμονωμένο φυτοφάρμακο αυτής της ομάδας.

Για τις ανάγκες της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications, οι ερευνητές του UCLA εξέτασαν το ιστορικό έκθεσης (που χρονολογείται δεκαετίες πίσω) για 288 φυτοφάρμακα μεταξύ ασθενών με νόσο του Πάρκινσον, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενες μελέτες. Οι ερευνητές μπόρεσαν να προσδιορίσουν την μακροχρόνια έκθεση για κάθε άτομο και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αυτό που ονόμασαν “ανάλυση συσχέτισης σε επίπεδο φυτοφαρμάκου”, εξέτασαν κάθε φυτοφάρμακο ξεχωριστά για συσχέτιση με τη νόσο του Πάρκινσον. Από αυτήν την μη στοχευμένη ανάλυση, οι ερευνητές εντόπισαν 53 φυτοφάρμακα που φαινόταν να εμπλέκονται στη νόσο του Πάρκινσον. Τα περισσότερα δεν είχαν μελετηθεί ποτέ προηγουμένως για πιθανή σύνδεση και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και σήμερα.

Αυτά τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση με επικεφαλής τον δρ. Richard Krolewski, καθηγητή νευρολογίας στο Χάρβαρντ και νευρολόγο στο Brigham and Women’s Hospital. Έλεγξε την τοξικότητα για τα περισσότερα από αυτά τα φυτοφάρμακα στους νευρώνες ασθενών με Πάρκινσον. Αυτοί οι νευρώνες προέρχονταν από βλαστοκύτταρα, είχαν “επαναπρογραμματιστεί” ώστε να εξελιχθούν σε νευρώνες που μοιάζουν πολύ με αυτούς που χάνονται στο Πάρκινσον.

Τα 10 φυτοφάρμακα που αναγνωρίστηκαν ως άμεσα τοξικά για αυτούς τους νευρώνες περιελάμβαναν:

  • τέσσερα εντομοκτόνα (dicofol, endosulfan, naled, propargite)
  • τρία ζιζανιοκτόνα (diquat, endothall, trifluralin) και
  • τρία μυκητοκτόνα (θειικός χαλκός [βασικός και πενταένυδρος] και folpet)

Τα περισσότερα από τα φυτοφάρμακα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκτός από την τοξικότητά τους στους ντοπαμινεργικούς νευρώνες, λίγα είναι αυτά που ενοποιούν αυτά τα φυτοφάρμακα. Έχουν μια σειρά τύπων χρήσης, είναι δομικά διακριτά και δεν μοιράζονται προηγούμενη ταξινόμηση τοξικότητας.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την τοξικότητα συνδυασμών φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται συνήθως σε χωράφια βαμβακιού.

Βρήκαν ότι συνδυασμοί που περιλαμβάνουν τριφλουραλίνη (ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ζιζανιοκτόνα στην Καλιφόρνια) παρήγαγαν την μεγαλύτερη τοξικότητα. Προηγούμενη έρευνα είχε επίσης συνδέσει την τριφλουραλίνη με τη νόσο του Πάρκινσον.

Η δρ. Kimberly Paul, επικεφαλής συγγραφέας και επίκουρη καθηγήτρια νευρολογίας στο UCLA, είπε ότι η μελέτη έδειξε ότι η προσέγγισή τους θα μπορούσε σε γενικές γραμμές να εξετάσει τα φυτοφάρμακα που εμπλέκονται στη νόσο του Πάρκινσον και να κατανοήσει καλύτερα τη δυναμική αυτών των συσχετισμών.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν στη συνέχεια να μελετήσουν επιγενετικά και μεταβολομικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την έκθεση σε φυτοφάρμακα.

Λεπτομερέστερες μηχανιστικές μελέτες των συγκεκριμένων νευρωνικών διεργασιών που επηρεάζονται από φυτοφάρμακα όπως η τριφλουραλίνη και ο χαλκός βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στα εργαστήρια Harvard/Brigham και Women’s. Η εργαστηριακή εργασία επικεντρώνεται σε διακριτές επιδράσεις στους νευρώνες ντοπαμίνης και στους νευρώνες του φλοιού, οι οποίοι είναι σημαντικοί για την κίνηση και τα γνωστικά συμπτώματα σε ασθενείς με Πάρκινσον, αντίστοιχα.

Η μέθοδος επεκτείνεται επίσης σε μελέτες φυτοφαρμάκων σε μη νευρωνικά κύτταρα στον εγκέφαλο, για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς τα φυτοφάρμακα επηρεάζουν την λειτουργία αυτών των κυττάρων.

-: https://scitechdaily.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόσος Πάρκινσον: Δείτε ποια είναι τα λιγότερο γνωστά συμπτώματά της

Μπορούν άλλες καταστάσεις να μιμούνται τα συμπτώματα του Πάρκινσον;

Φρούτα και λαχανικά: Είναι καλύτερο να τα ξεφλουδίζουμε; Τι γίνεται με βιταμίνες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Πώς να εξαλείψεις τα υπολείμματα από φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά

-

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Χριστίνα Κοντοβά: «Η Έιντα με έχει δει να κλαίω ή να φωνάζω στο γραφείο… Θέλω να λέμε αλήθειες»

Η Χριστίνα Κοντοβά μιλάει για το ταξίδι της μητρότητας μέσω της υιοθεσίας της 6χρονης Έιντα η οποία είναι πλέον όλη η ζωή της.

Μαριέττα Χρουσαλά: Φορά πράσινο μπικίνι, κάνει παγοθεραπεία & μας αποκαλύπτει τους κοιλιακούς της!

Το καλοκαίρι έφτασε λίγο νωρίτερα για τη Μαριέττα Χρουσαλά, η οποία φορά το μαγιό της και ετοιμάζεται για τις πρώτες εμφανίσεις της στη θάλασσα!

Ψυχοκόρες Spoiler: Η Βικτώρια πουλάει τη Δεσποινιώ σε Λιβανέζους

Ψυχοκόρες, Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00 στον ΑΝΤ1.

Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Η τρυφερή φωτογραφία αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη τους

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία έγινε πρόσφατα πατέρας για 5η φορά.

Άννα Παναγιωτοπούλου: Είμαι σοκαρισμένος, γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο, λέει ο Φασουλής

Ήξερα την κατάσταση, τόνισε - Οι δυο τους ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους στο θέατρο

Σαλίνα Γαβαλά: Η σκηνή είναι η ψυχοθεραπεία μου

Η Σαλίνα Γαβαλά δεν θέλει να μπαίνει σε κουτάκια και να προσδιορίζεται με μία μόνο ιδιότητα. Αντιθέτως, νιώθει πιο ολοκληρωμένη όταν μπορεί να εκφράζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει: ήτοι το υποκριτικό ταλέντο της (με σπουδές στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης), τη φωνή της (δουλεμένη με μαθήματα

Survivor 2024: Αποχώρησε η Αναστασία Τσέρου, έκπληξη με την πρώτη υποψήφια – Δείτε βίντεο

Οι αντιδράσεις για την αποχώρηση του Θοδωρή, ο σοβαρός τραυματισμός της Αναστασίας, το τσούγκρισμα των αυγών και η μάχη για το πασχαλινό τραπέζι και την ασυλία

Ελένη Φουρέιρα: Συνάντησε τη Μαρίνα Σάττι στη Σουηδία και την αποθέωσε – Δείτε το βίντεο

Ελένη Φουρέιρα: Συνάντησε τη Μαρίνα Σάττι στη Σουηδία και την αποθέωσε - Δείτε το βίντεο GALA Ελένη Φουρέιρα Μαρίνα Σάττι Eurovision Ελένη Φουρέιρα: Συνάντησε τη Μαρίνα Σάττι στη Σουηδία και την αποθέωσε - Δείτε το βίντεο Είσαι μαγική, τόνισε η τραγουδίστρια στη φετινή εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision 05.05.2024, 09:21 17 ΣΧΟΛΙΑ Η Ελένη Φουρέιρα

Η Άννα Φόνσου αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: “Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, δεν ανακατευόταν σε κουτσομπολιά”

Η Άννα Φόνσου αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, δεν ανακατευόταν σε κουτσομπολιά» Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος λέει το δικό του αντίο στη σπουδαία ηθοποιό. Θλίψη σκόρπισε στο καλλιτεχνικό κόσμο, η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το πρωινό του

Γιώργος Μαζωνάκης: Ατύχημα για τον γνωστό τραγουδιστή

Γιώργος Μαζωνάκης: Ατύχημα για τον γνωστό τραγουδιστή Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο ίδιος στο Instagram. Διαφορετικό είναι το φετινό Πάσχα που περνά ο Γιώργος Μαζωνάκης. Ο δημοφιλής τραγουδιστής ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες παρουσιάζεται να χαλαρώνει στο σαλόνι του σπιτιού του. Ωστόσο, αυτό που έκανε εντύπωση στους

Όσες φορές και αν τον παρατηρήσετε, δεν θα καταλάβετε για ποιον πρωταγωνιστή πρόκειται!

Κι όμως! Είναι γνωστός ηθοποιός με λαμπρή πορεία σε θέατρο και τηλεόραση. Εσείς καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;  Ο ηθοποιός της φωτογραφίας είναι ο Κωστής Σαββιδάκης! Ο Κωστής Σαββιδάκης έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στο θέατρο και έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Τον απολαύσαμε στις σειρές: "Οι Βασιλιάδες το 2012" ως Λευτέρης, στο "Με Τα Παντελόνια

Η καταπληκτική σχέση της Ελένης Μενεγάκη με την πεθερά της, Λιλίκα Παντζοπούλου

Η Ελένη Μενεγάκη δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη της για την πεθερά της, Λιλίκα Παντζοπούλου