Βάσω Αποστολοπούλου: Ελληνίδα ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά του καρκίνου του μαστού

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Βάσω Αποστολοπούλου: Ελληνίδα ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά του καρκίνου του μαστού

Το αμερικανικό περιοδικό “Times” την έχει κατατάξει στους πιο επιτυχημένους Έλληνες εκτός Ελλάδας







Η Δρ. Βάσω Αποστολοπούλου είναι Καθηγήτρια Ανοσολογίας και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Έρευνας του Πανεπιστημίου Victoria στην Αυστραλία. Ήταν η πρώτη ερευνήτρια παγκοσμίως που ανέπτυξε την θεωρία της ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο του μαστού στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και η οποία σήμερα χρησιμοποιείται σε χιλιάδες εργαστήρια.

Η Βάσω Αποστολοπούλου έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και κατάρτιση στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων για χρόνιες ασθένειες με μεταφραστική εστίαση. Έχει εκπαιδευτεί στην ανοσολογία, τον καρκίνο και την πρωτεϊνική κρυσταλλογραφία.

Παιδί μεταναστών από την Αμαλιάδα, γεννήθηκε το 1970. Μεγάλωσε στο προάστιο St Albans της δυτικής Μελβούρνης, ενώ σπούδασε Ανοσολογία, Βιοχημεία και Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Συνέχισε τις σπουδές της στις ΗΠΑ, όπου και αφιερώθηκε στην ιατρική έρευνα.







Μόλις στα 27 της είχε ανακηρυχθεί «Νεαρή Αυστραλιανή της Χρονιάς» στην Πολιτεία της Βικτώριας και είχε φιλοξενηθεί στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων της Μελβούρνης. Παράλληλα στο ερευνητικό κέντρο «Austin», όπου εργαζόταν, είχε υπό την καθοδήγησή της μια δεκαπενταμελή ομάδα.

Πριν από τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο της Victoria, είχε συνεργαστεί με τα Ερευνητικά Ινστιτούτα του Οστιν και του Μπουρνέτ, αφού πρώτα εργάστηκε σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου «Scripps» στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Επίσης διετέλεσε καθηγήτρια στα Πανεπιστήμια Melbourne, Monash και Victoria της Μελβούρνης και επικεφαλής της Μονάδας Ανοσίας και Εμβολίων στο Austin Research Institute της Μελβούρνης.

Εκτός από αντιπρόεδρος του Τμήματος Έρευνας του Πανεπιστημίου Victoria, τα τελευταία χρόνια και σε συνεργασία με ερευνητές επιστήμονες από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ασθένειας της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Η Βάσω Αποστολοπούλου ήταν η «Γυναίκα της Χρονιάς 2003» στην κατηγορία των επιστημόνων, έχει κερδίσει το “Βραβείο Premier για Ιατρικές Έρευνες”, ενώ το αμερικανικό περιοδικό “Times” την έχει κατατάξει στους πιο επιτυχημένους Έλληνες εκτός Ελλάδας.

Στην Ελλάδα έλαβε το Βραβείο Μποδοσάκη για τον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών, ενώ το 2018 και κατά τη διάρκεια του 19ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας όπου ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, έλαβε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.. Το συνέδριο έγινε στην Αμαλιάδα γενέτειρα των γονέων της Βάσως Αποστολοπούλου.

Το έργο της για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του καρκίνου έχει δοκιμαστεί σε περισσότερες από 25 κλινικές μελέτες και η κα Αποστολοπούλου τα τελευταία 20 χρόνια έχει λάβει πάνω από 100 βραβεία και διακρίσεις για τα επιτεύγματά της.

Επίσης, έχει ερευνητικά επιτεύγματα στους τομείς της χορήγησης αντιγόνων και της ανάπτυξης εμβολίων. Έχει συμβάλει στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και του παγκρέατος, τα οποία βρίσκονται σε δομικές πιλοτικής φάσης στον άνθρωπο.

Η θεωρία της ανοσοθεραπείας στοχεύει στην τόνωση συγκεκριμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να θανατώνουν καρκινικά κύτταρα. Στη μέθοδο αυτή βασίστηκε η κ. Αποστολοπούλου για την ανάπτυξη του πρώτου παγκοσμίως εμβολίου κατά του καρκίνου του μαστού.

Τα συγκεκριμένα εμβόλια βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο της εξόδου τους στην αγορά. Η ίδια δηλώνει αισιόδοξη ότι είναι απλώς θέμα λίγων χρόνων μέχρι το εμβόλιο να αρχίσει να χορηγείται σε νεαρές, συνήθως, γυναίκες, όπως συμβαίνει με το εμβόλιο του καρκίνου κατά του τραχήλου της μήτρας. Παγκοσμίως, η ιατρική κοινότητα αναγνωρίζει το έργο της και την επαινεί για τη σπουδαία ανακάλυψή της.

Η ίδια χαρακτηριστικά τονίζει πως: «Όλες οι κλινικές δοκιμές έδειξαν πως όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού η επιτυχία φθάνει στο 100%. Βέβαια όσον αφορά την θεραπεία του καρκίνου τα ποσοστά είναι χαμηλότερα αλλά, πάντως, εντυπωσιακά υψηλά». Όλα τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών του εμβολίου δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Βreast Cancer Research».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα τα οποία πήραν μέρος στις δοκιμές του εμβολίου πριν από δύο και πλέον δεκαετίες, είναι καλά στην υγεία τους και δεν προσβλήθηκαν ξανά από την επάρατη νόσο. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το εμβόλιο έχει λάβει εμπορική άδεια και στα επόμενα λίγα χρόνια θα δοθεί στην κυκλοφορία.

-: ellines, dinfo







SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Σπάνια εμφάνιση για τη Γωγώ Μαστροκώστα! Λαμπερή και με υπέροχο σύνολο

Μετά από αρκετό καιρό η Γωγώ Μαστροκώστα έκανε βραδινή εμφάνιση και εντυπωσίασε.

Χανταμπάκης: Μιλά πρώτη φορά για την μετακόμιση στην Ισπανία – «Μακάρι να με πάρουν για δουλειά»

Για πρώτη φορά ο Στέλιος Χανταμπάκης μίλησε για την απόφασή του να μετακομίσει στην Ισπανία με την οικογένειά του. Το πρωί της Δευτέρας (16-09) ο Στέλιος Χανταμπάκης σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή Buongiorno από τη Μαδρίτη, μίλησε για όλα. Χανταμπάκης - Πηλιάκη: Δεν φαντάζεστε πόσα πλήρωσαν για κλειδαρά στην Μαδρίτη «Δεν ξυπνήσαμε μια ημέρα

Power of Love: Η άρνηση πληγώνει

Το Gala συνεχίζεται με νέες εντάσεις και τις ψηφοφορίες να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.Ο Νίκος εξακολουθεί να

Γιάνης Βαρουφάκης: “Ντρέπομαι πάρα πολύ, ήταν τεράστιο προσωπικό μου λάθος”

Γιάνης Βαρουφάκης: «Ντρέπομαι πάρα πολύ, ήταν τεράστιο προσωπικό μου λάθος» Δευτέρα, 16.9.2024, 20:37 Zappit@ZAPPIT_ Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε συνέντευξη στο Πρωινό ΣουΣου και στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και κατακεραύνωσε τον Στέφανο Κασσελάκη. Παράλληλα, μίλησε για τη φωτογράφιση που είχε κάνει με τη σύζυγό του πριν από

Η συγκινητική ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη για τον θάνατο του πατέρα της

Μια φωτογραφία από την παιδική της ηλικία ανέβασε η Σμαράγδα Καρύδη, για να αποχαιρετήσει τον πατέρα της, Ντίνο, που πέθανε χθες, Κυριακή, έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η αγαπημένη ηθοποιός ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία, στην οποία η ίδια είναι μωρό και παίζει στην αγκαλιά του πατέρα της, ο οποίος της δίνει ένα

Ο Χρήστος Φερεντίνος υποσχέθηκε “τρελές πτώσεις” στην πρεμιέρα του Still Standing

Πρεμιέρα έκανε απόψε ο Χρήστος Φερεντίνος στον ΣΚΑΙ, ο οποίος την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν θα παρουσιάζει το Still Standing. Ο παρουσιαστής

Νάσος Γκαβέλας: “Γονιδιακή ασθένεια ήταν, καταστρεφόταν ο μυς του ματιού μου”

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Νάσος Γκαβέλας, φιλοξενήθηκε στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Δευτέρας και μίλησε για την κατάκτηση του μεταλλίο

Ερευνητές δημιουργούν ολοκληρωμένους χάρτες για τις αλλαγές στον εγκέφαλο κατά την εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με έρευνα περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου μπορεί να συρρικνώνονται σε μέγεθος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά να έχουν καλύτερη συνδεσιμότητα, ενώ λίγες μόνο είναι οι περιοχές του εγκεφάλου που παραμένουν ανέγγιχτες κατά τη μετάβαση στη μητρότητα. Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Nature Neuroscience» και φαίνεται να αποτελεί έναν από τους πρώτους ολοκληρωμένους χάρτες

Πατριαρχέας – Δράκου: Βάφτισαν την τρίτη τους κόρη – Το γλέντι και το σπάνιο όνομα της μικρής

Την τρίτη τους κορούλα βάφτισαν ο Θανάσης Πατριαρχέας και η Βίβιαν Δράκου.

Βίκυ Καβουρά: Σχεδιάζουμε την βάπτιση και είμαστε πολύ κοντά στο όνομα που θα της δώσουμε

Η Βίκυ Κάβουρα μίλησε για τη βάπτιση της κόρης της αλλά και για το όνομα που θα της δώσουν.

Αρχελάου 5: Το γηροκομείο του παππού της Δώρας πιάνει φωτιά

Δευτέρα, 16.9.2024, 17:57 Γιάννης Κωστίκας@ Αρχελάου 5: Απόψε στις 21.00 στην ΕΡΤ. Αρχελάου 5 – Επεισόδιο 6ο: Το γηροκομείο του παππού της Δώρας πιάνει φωτιά και έτσι η Δώρα με τη Λυδία τον παίρνουν σπίτι τους. Η Λυδία δυσκολεύεται πολύ με τη συνύπαρξη των τριών τους και ψάχνει όλη μέρα τρόπο να το πει στη

Ευαγγελία Συριοπούλου: Γιατί ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στον έβδομο μήνα;

Καλεσμένη στο πλατό του Happy Day ήταν σήμερα η Ευαγγελία Συριοπούλου, η οποία βρίσκεται μια ανάσα από τη μέρα που θα φέρει...