Ημέρα εθνικών εκλογών σήμερα και οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να προσέρχεται ο κόσμος για να ψηφίσει.

Οι πολιτικοί αρχηγοί Νίκος Ανδρουλάκης, Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης προσήλθαν  επίσης στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προσήλθε στις 10 η ώρα το πρωί της Κυριακής στο 1ο δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου Κρήτης, προκειμένου να ψηφίσει. Επισημαίνεται πως το σχολείο που επέλεξε να ψηφίσει ο κ. Ανδρουλάκης, συστεγάζεται σε κοντέινερ καθώς το κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς το 2021.

Τι δήλωσε μετά την ψήφο του ο Νίκος Αδρουλάκης

«Και τώρα ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα με ελπίδα και αισιοδοξία να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε, και δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Που θα μειώσει τις ανισότητες, με δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα ελληνόπουλα. Και βέβαια μία βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται τον άνθρωπο.

Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα, στη διχόνοια, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά προβλήματα, σε όσους τα κάνουν όλα για την εξουσία. Είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής και από την άλλη να στήσουν ένα παρακράτος εις βάρος της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού. Σήμερα ήρθα εδώ στον τόπο καταγωγής μου να ασκήσω τα εκλογικά μου δικαιώματα, στο Αρκαλοχώρι για να υπογραμμίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Ήταν ένα περίβλημα του χάους και του πλατειασμού και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δυο χρόνια μετά τον του σεισμό οι πολίτες του Αρκαλοχωρίου συνεχίζουν να ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ».

O Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο εκλογικό κέντρο στη Κηφισιά στις 10:25

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τον κόσμο που τον περίμενε έξω από το εκλογικό κέντρο και στη συνέχεια μπήκε μέσα στο σχολείο.

Μία γυναίκα του έδωσε ένα γαρύφαλλο, μπαίνοντας μέσα στο 27ο Δημοτικό σχολείο Κυψέλης.

Αφού εκτέλεσε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τις εξής δηλώσεις στις κάμερες.

«Καταρχάς να πούμε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Ας ελπίσουμε πως σήμερα το βράδυ θα γιορτάσει και ο ελληνικός λαός μαζί τους. Σήμερα είναι μία μέρα ελπίδας όπου οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουμε πίσω  μία σκληρή, δύσκολή τετραετία, ανισοτήτων, αδικίας,  αισχροκέρδειας. Να αφήσουν πίσω τους μία κυβέρνηση αλαζονική και να ανοίξουν τον δρόμο για μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μία κυβέρνηση με νέα πρόσωπα αλλά κυρίως με νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας».

Στο Πέραμα ψήφισε και ο Γιάνης Βαρουφάκης το πρωί της Κυριακής (21/5).

«Η δημοκρατία είναι ατελής. Είναι κολοβή, αλλά είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάστηκαν γενιές ολόκληρες, πρέπει να την κάνουμε πραγματική», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ψήφο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-