Η «παρολίγο καταστροφική καταδίωξη» που έζησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ το βράδυ της Τρίτης μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Ο οδηγός ταξί που μετέφερε το ζευγάρι για περίπου 10 λεπτά το βράδυ της Τρίτης μίλησε στο ΒΒC. Και τόνισε ότι οι δυο τους ήταν πολύ νευρικοί κατά τη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού τους. Ο οδηγός παρέλαβε το ζευγάρι από το αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν. Εκεί είχαν βρει καταφύγιο από τους φωτογράφους.

Θυμίζουμε πως το ζευγάρι βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει μια τελετή απονομής βραβείων, τα Ms Foundation Women of Vision, μαζί με τη μητέρα της Μαρκλ, Ντόρια Ράγκλαντ.

Τι είπε ο επαγγελματίας οδηγός

Ο Sukhcharn Singh, ο οποίος ακούει στο όνομα Sonny, είπε στο BBC ότι παρέλαβε το ζευγάρι από έναν τοπικό αστυνομικό χώρο στο Midtown Manhattan. Θυμίζουμε πως την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν τόνισε σε δήλωσή του ότι το ζευγάρι υπέμεινε μια «αδυσώπητη καταδίωξη» που διήρκεσε για περισσότερες από δύο ώρες. Αλλά ο Singh, ο οποίος ήταν μάρτυρας στο σκηνικό, δεν χαρακτήρισε το κίνημά του ως «επικίνδυνο κυνηγητό από παπαράτσι».

Ντυμένος με μπλε ναυτικό πουκάμισο και μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι της οικογένειάς του στο Κουίνς, ο Singh περιέγραψε στο ΒΒC όσα έζησε: «Ήμουν στην 67η οδό και μετά ο φύλακας με χαιρέτησε. Την επόμενη στιγμή, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του μπήκαν στο ταξί μου», είπε. Και συνέχισε: «Μας μπλόκαρε ένα απορριμματοφόρο και ξαφνικά ήρθαν οι παπαράτσι και άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες. Έμοιαζαν νευρικοί, νομίζω ότι τους κυνηγούσαν όλη μέρα ή κάτι τέτοιο».

Η διαδρομή των 10 λεπτών

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, όταν οι παπαράτσι κυνήγησαν το ζευγάρι μετά την αναχώρησή τους από βραβεία, o Χάρι και η Μέγκαν προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε ένα αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν. Από εκεί τους παρέλαβε ο Singh. Τουλάχιστον για τα λίγα λεπτά που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του, ο οδηγός δεν πίστευε ότι κινδύνευαν: «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι αλήθεια, νομίζω ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά. Μην διαβάζετε πολύ αυτά», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η Νέα Υόρκη είναι το πιο ασφαλές μέρος. Υπάρχουν αστυνομικά τμήματα, αστυνομικοί σε κάθε γωνιά, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι στη Νέα Υόρκη». Όσο για τους παπαράτσι; Τόνισε πως δεν ήταν επιθετικοί κατά τη διάρκεια της κούρσας: «Ήταν πίσω μας. Θέλω να πω, κράτησαν αποστάσεις» Μάλιστα ο Singh περιέγραψε τον Χάρι και τη Μέγκαν ως «καλούς ανθρώπους». «Στο τέλος του ταξιδιού, μου είπαν πως χάρηκαν που με γνώρισαν. Μάλιστα μου έδωσαν ένα πολύ καλό φιλοδώρημα για τη διαδρομή. Για μια διαδρομή 10 λεπτών με το αυτοκίνητο, πήρα 50 δολάρια», είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν θαμπώθηκα από τους διάσημους επιβάτες του. Έχω πάρει με το αυτοκίνητό κι άλλες διασημότητες. Όπως τον Κιθ Ρίτσαρντς για παράδειγμα», εξήγησε ο Singh.

Η απάντηση του πρακτορείου

Το φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid USA είπε ότι έλαβε φωτογραφίες της εκδήλωσης από φωτογράφους, «τρεις από τους οποίους ήταν σε αυτοκίνητα και ένας από τους οποίους έκανε ποδήλατο». Το πρακτορείο τόνισε ότι έλαβε σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς του πρίγκιπα Χάρι και θα διεξάγει τη δική του έρευνα, αλλά σύμφωνα με τους φωτογράφους, «δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ή παραλίγο συντριβή κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτοί οι φωτογράφοι έχουν επαγγελματική ευθύνη να καλύπτουν ειδησεογραφικά γεγονότα και προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων δημοσίων προσώπων όπως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-