Η Αdidas παρουσιάζει τη νέα σειρά γυναικείων μαγιό, Pride 2023 και διχάζει. Το διεθνές brand διαφημίζει τα μαγιό στο site στην ενότητα «γυναικεία» με τη βοήθεια ενός μοντέλου που φαίνεται πως είναι άντρας.

Η νέα σειρά γυναικείων μαγιό της Adidas διχάζει

Ένα από τα μαγιό που διαφημίζει, ένα πολύχρωμο ολόσωμο που ονομάζεται Pride Swimsuit, φοριέται από ένα φαινομενικά αρσενικό μοντέλο. Ένα συνοδευτικό βίντεο στον ιστότοπο της Adidas δείχνει το μοντέλο να στριμώχνεται στο ολόσωμο μαγιό. Η κάμερα μάλιστα κάνει ζουμ σε ένα σημείο για να αποκαλύψει τις τρίχες στο ντεκολτέ του μοντέλου. Δεν είναι ωστόσο σαφές εάν το μοντέλο είναι άντρας ή τρανς.

Ο εμπνευστής της συλλογής

Η νέα σειρά του Νοτιοαφρικανού σχεδιαστή Rich Mnisi, που ονομάστηκε «Let Love Be Your Legacy» και κυκλοφόρησε ενόψει του Pride Month τον Ιούνιο, είναι «μια γιορτή της αυτοέκφρασης, της φαντασίας και της ακλόνητης πεποίθησης ότι η αγάπη ενώνει», σύμφωνα με την Adidas.

Μέσα από ένα δελτίο Τύπου τη Δευτέρα, η Adidas τόνισε πως η σειρά «είναι εμπνευσμένη από ένα ερωτικό γράμμα που έγραψε ο Mnisi στον νεότερο εαυτό του» και πως είναι «μια κραυγή για την ενδυνάμωση και την υπεράσπιση της κοινότητας ΛΟΑΤ+».

Οι αντιδράσεις

Ο influncer Oli London ανέβασε στο Twitter τα στιγμιότυπα από το site της Adidas το πρωί της Τετάρτης με τη λεζάντα: «Η νέα σειρά γυναικείων μαγιό της Adidas με πρότυπο… άντρες».

Μέχρι το απόγευμα, περισσότεροι από 1,1 εκατομμύριο χρήστες του Twitter είδαν το tweet και πολλοί έσπευσαν να καταδικάσουν το brand. Μεταξύ των απαντήσεων ήταν και εκείνη από την πρώην σταρ της κολύμβησης και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Ράιλι Γκέινς. «Τα γυναικεία μαγιό δεν είναι αξεσουάρ με εξόγκωμα», έγραψε η ίδια στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-