Ο Δημήτρης Μπάσης μίλησε για το ξεκίνημά του, την επιτυχία των «Ψίθυρων καρδιάς», αλλά και τη σύζυγό του. O τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4».

«Από το 1997 και μετά μετράω την καριέρα μου στο τραγούδι που έβγαλα τον πρώτο μου δίσκο. Οι τραγουδιστές μετράμε τη διαδρομή μας από την δισκογραφία, είναι το επίσημο, το καταγεγραμμένο. Είμαι με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη μέχρι το 1993 και μετά βρήκα τον δρόμο μου δίπλα στον Χρήστο Νικολόπουλο. Το επίθετό μου το άλλαξα όταν ξεκίνησα στο Κιλκίς. Μου είπαν να το κάνω πιο εύηχο και να αφαιρέσω τα τρία πρώτα γράμματα. Η ταυτότητά μου - ακόμη Μπίμπασης. Όλοι με ξέρουν σαν Μπάσης πια».

Για τη συνεργασία του με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τους «Ψίθυρους καρδιάς»

«Πέρασα πολλά χρόνια να εξοικειωθώ με τη φήμη. Ερχόντουσαν για αυτόγραφα και ένιωθα πολύ άβολα. Εμένα άλλαξε η ζωή μου πολύ απότομα. Από εκεί που με ήξερε μόνο η μάνα μου, μετά έβγαινα έξω και με παρατηρούσαν όλοι. Πήγα στο στούντιο του Χρήστου, με άκουσε και με ήθελε με το επόμενο σχήμα.

Πήγα σε μια μουσική σκηνή με πιο λαϊκή απόχρωση και ήταν πιο κοντά μου αυτό. Ο Χρήστος με πίστεψε από την πρώτη στιγμή. Παρόλο που θα μπορούσε να δώσει τους “Ψίθυρους καρδιάς” σε άλλον, δεν το έκανε. Είχε παίξει παρασκήνιο να το πει άλλος αλλά είπε “όχι, θα το δώσω στον μικρό”. Πάντα υπήρχε ένα παρασκήνιο στις δισκογραφικές εταιρείες. Χρωστάω τα πάντα στον Νικολόπουλο. Το να κάνεις μια τεράστια επιτυχία με έναν άγνωστο, είναι μεγάλη επιτυχία για τον συνθέτη.

Το όνειρο κάθε παιδιού που μπαίνει στο χώρο είναι να κάνει το δικό του δίσκο. Το περιμένεις καρτερικά και κάποια στιγμή έρχεται ή δεν έρχεται. Βγάζω τον πρώτο μου δίσκο το 1997 και ταυτόχρονα ο Χρήστος ετοιμάζει ένα soundtrack. Μου είπε να τραγουδήσω ένα τραγούδι για ένα σήριαλ και του είπα “ναι”. Στο στούντιο είπα τρία διαφορετικά τραγούδια για να πουν ποιο θα είναι στους τίτλους. Εγώ είχα διαλέξει το “Εγώ απέξω” αλλά μου είπε “Άστο Μπασάκι, αυτό θα είναι το τραγούδι και θα είναι το λόττο σου”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-