Στην κορυφή του κόσμου στο σκάκι μαθητές λυκείου από τη Θεσσαλονίκη – πρώτοι ανάμεσα σε 41 χώρες

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της παγκόσμιας κατάταξης στο σκάκι και συγκεκριμένα στο ομαδικό διαδικτυακό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι, ανέβηκαν μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Θεσσαλονίκης. Κατάφεραν να νικήσουν 87 σχολεία από 41 χώρες με παράδοση στο σκάκι, όπως η Ινδία, η Μαλαισία, η Κίνα και η Αμερική και να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον κόσμο!

«Νιώθω περηφάνια για όλους μας και απερίγραπτη χαρά! Ήταν για μένα μια ευκαιρία μοναδική και πολύτιμη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μαθήτρια της Α’ λυκείου των εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη Ιουλία Καβακοπούλου εξηγώντας πως ξεκίνησε το σκάκι από τα νήπια και το αγαπάει πάρα πολύ. «Το σκάκι μού έχει δώσει πολλές ευκαιρίες και αισθάνομαι τυχερή που το σχολείο μου, μας έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε αυτή την υπέροχη ομάδα, που κατάφερε να πάρει την πρωτιά», σημειώνει.







«Οι διαδικτυακές παρτίδες που έπαιξα με σκακιστές από σχολεία από όλον τον κόσμο στην πλατφόρμα του τουρνουά και η ανάδειξή μου ως τρίτου καλύτερου παίκτη στο διαδικτυακό γρήγορο σκάκι παγκοσμίως, με έκαναν να καταλάβω ότι οι Έλληνες σκακιστές είναι υποτιμημένοι και ότι το ομαδικό πνεύμα και το όραμα για να πετύχει κάποιος έναν μεγάλο στόχο είναι σημαντικές κινητήριες δυνάμεις για την πραγματοποίησή του», ανέφερε ο μαθητής Α’ Λυκείου του ίδιου σχολείου Μιχάλης Καραμίχος.

Ο Στέφανος Μαγκαλάκης, επίσης μαθητής της Α’ Λυκείου, ξεκίνησε από τα πέντε του χρόνια το σκάκι και η αγάπη του γι’ αυτό το άθλημα τον ώθησε να συνεχίσει να ασχολείται μέχρι σήμερα με αμείωτο ενδιαφέρον και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού. «Η πρώτη θέση στο παγκόσμιο διαδικτυακό σχολικό πρωτάθλημα είναι απόρροια ομαδικού πνεύματος, κοινού πάθους και συνυπευθυνότητας, δηλαδή κινήτρων που συσπείρωσαν την ομάδα μας και μας οδήγησαν στη νίκη. Ήταν το πολύ γρήγορο σκάκι -η μια παρτίδα διαδεχόταν την άλλη, ένιωθες την ένταση της στιγμής και τον ενθουσιασμό του παιχνιδιού με άλλο παίκτη από διάφορα μέρη του κόσμου. Ήταν μια φανταστική εμπειρία», αναφέρει ο Στέφανος και ο Δημήτρης Στοιμενίδης, μαθητής της Β’ λυκείου, διευκρινίζει πως «έχουμε μία πορεία πολλών ετών με επιτυχίες και αυτή η νίκη ήταν ό,τι το καλύτερο. Έχω μάθει να συνεισφέρω στην ομαδική προσπάθεια και η δική μου επιτυχία και οι πολύ καλές επιδόσεις των άλλων παιδιών, μας έφεραν το χρυσό μετάλλιο».

Μεγάλη διάκριση και συγκεκριμένα την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, κατέλαβαν και οι μαθητές γυμνασίου του ίδιου σχολείου. Η Ευγενία Γιακουστίδη, μαθήτρια της Β’ γυμνασίου, σημειώνει πως «το τουρνουά ήταν έντεκα γύρων, γρήγορου σκακιού- τρία λεπτά και ανά κίνηση προσθέτονταν δύο δευτερόλεπτα. Η ευκαιρία που μας δόθηκε, να συμμετάσχουμε στο παγκόσμιο διαδικτυακό τουρνουά σκάκι και να παίξω αγώνες με παιδιά από όλο τον κόσμο ήταν κάτι υπέροχο».

Ο συμμαθητής της Κωνσταντίνος Καρακώτσιος επισημαίνει, από την πλευρά του, πως «το να παίζεις παρτίδες με σκακιστές και σκακίστριες από όλο τον κόσμο είναι από μόνο του μια πρόκληση, όταν όμως αγωνίζεσαι για την ομάδα σου και το σχολείο σου αισθάνεσαι ότι οφείλεις να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Και όταν πια με το τέλος του τουρνουά βλέπεις το απίστευτο που έχει καταφέρει η ομάδα σου και ότι ο καθένας μας έχει ξεπεράσει με τον δικό του τρόπο τον εαυτό του, το συναίσθημα της χαράς είναι απερίγραπτο και χαμογελάς συνέχεια».







Η αρχηγός ομάδων, διεθνής διαιτήτρια Σκακιού, γραμματέας της Σχολικής Επιτροπής της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Βέρα Αβραμίδου εξηγεί ότι ήταν πολύ μεγάλη η χαρά που αντλούσε από τις νίκες των παιδιών. «Ταυτιζόμουν μαζί τους, ένιωθα βαθιά ικανοποίηση όταν έβλεπα ότι βρισκόμασταν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και τελικά ακολούθησε ο πανηγυρισμός, ένα ανείπωτο αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας που ένιωσα να με πλημμυρίζει ολόκληρη, με την επικύρωση των αποτελεσμάτων μετά τον ενδελεχή έλεγχο anti-cheating, που μας έφερε στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου χάρτη», τονίζει.

«Σε ένα άθλημα που εκτός όλων των άλλων προϋποθέτει νοητική δεινότητα, είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι στη κορυφή του κόσμου», υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Τασσόπουλος, αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου σχολείου, οι μαθητές του οποίου, όπως επισημαίνει, «είναι πρωταθλητές Ελλάδας το 2017, το 2020, το 2021, το 2022, το 2023 και φέτος παγκόσμιοι πρωταθλητές στα Λύκεια και 5η παγκόσμια θέση στα Γυμνάσια. Ένα τεράστιο μπράβο στους παγκόσμιους πρωταθλητές, στα καμάρια του Λυκείου και στα βλαστάρια του Γυμνασίου, που πέφτοντας από μικρά στα βαθιά, καταλαμβάνοντας την 5η παγκόσμια θέση, έδειξαν ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία».

-







SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Πόση ώρα να μένουμε στον ήλιο για να έχουμε αρκετή βιταμίνη D

Τι έχουν δείξει οι έως τώρα μελέτες για την απαραίτητη διάρκεια έκθεσης. Η αλήθεια για τα αντηλιακά και τη βιταμίνη. Ο ήλιος είναι η κύρια πηγή βιταμίνης D για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά πόση ώρα πρέπει να εκθέτουμε το δέρμα μας σε αυτόν για να παράγει επαρκείς ποσότητες; Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς

Ρολό με προσούτο και χαλλούμι

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κιμά κοτόπουλο 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο 1 φλ. φρέσκια ντομάτα αλεσμένη (μια μεγάλη) 1 φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ¼ φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 γεμάτα κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν 1 κουταλάκι αλάτι 2 κουταλάκια πάπρικα 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν 1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα

• 300 γρ. πατάτες• 15 γρ. ελαιόλαδο• 200 γρ. λουκάνικα Πιτσιλιάς• 90 γρ. αλεύρι• 120 γρ. γάλα• 3 αυγά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου διαμέτρου περίπου 25εκ. Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε ανάμεσα στις

Πασχάλης: «Έχει κλείσει το κεφάλαιο Eurovision για μένα»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε ο Πασχάλης. Ο γνωστός τραγουδιστής απάντησε για...

Άγγελος Μπασινάς: «Το Euro έφερε λεφτά»

Ο Άγγελος Μπασινάς μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι Παρέα» για το Euro και τη σπουδαία νίκης της Εθνικής Ελλάδας το 2004.

Ταξίδι με παιδιά: Απλές συμβουλές από ειδικούς για να το απολαύσετε με λιγότερη ένταση και άγχος

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για τους γονείς από το να βλέπουν χαρούμενα τα παιδιά τους. Και τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολα. Μπορεί να γίνουν κουραστικά, απρόβλεπτα και απαιτούν πολύ μεγαλύτερη προετοιμασία. Καθώς ετοιμάζεστε για την καλοκαιρινή εξόρμηση, για να απολαύσετε το ταξίδι με

Πρεσβυωπία: Παράγοντες που την προκαλούν, εκτός από την ηλικία

Η πρεσβυωπία δεν είναι πάθηση, αλλά τμήμα της φυσιολογικής γήρανσης του οργανισμού. Η πρεσβυωπία είναι η απώλεια της ικανότητας του ματιού να εστιάζει σε κοντινά αντικείμενα με την πάροδο της ηλικίας. Δεν είναι πάθηση, αλλά τμήμα της φυσιολογικής γήρανσης του οργανισμού. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί παράγοντες που μπορεί να την επισπεύσουν. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2,1

Αθηνά Οικονομάκου: «Εναλλακτικές» διακοπές στις Μαλδίβες με τον Μπρούνο Τσερέλα

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα περνούν το καλοκαίρι τους στις Μαλδίβες, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Έπειτα από τις οικογενειακές διακοπές τους στη Σικελία μαζί με τα παιδιά της γνωστής ηθοποιού, το ζευγάρι αποφάσισε να οργανώσει ένα ταξίδι αποκλειστικά για τους δυο τους σε αυτόν τον ονειρεμένο εξωτικό προορισμό. Όπως αποκάλυψε η Αθηνά

Θέλετε να τρώτε πιο υγιεινά; Προσθέστε μισό φλιτζάνι από αυτό το τρόφιμο στη διατροφή σας

Για πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να τρώνε πιο υγιεινά, το βασικό εμπόδιο είναι το κόστος. Τρόφιμα όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, το άπαχο νωπό κρέας και τα θαλασσινά είναι πολύ πιο ακριβά από τα υπερεπεξεργασμένα προϊόντα. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Ορισμένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον κόσμο είναι επίσης από τα πιο

Μύκητες: Το «σουβενίρ» του καλοκαιριού – Πώς να τους αποφύγετε

Το καλοκαίρι δεν φέρνει μόνο ανεμελιά, ήλιο και κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Φέρνει και μύκητες. Οι μύκητες εισβάλλουν στον οργανισμό ευκολότερα το καλοκαίρι. Είναι σιωπηλοί, ύπουλοι και πολύ επίμονοι. Κι όσο εμείς κυκλοφορούμε ανέμελοι με γυμνά πόδια σε πισίνες, παραλίες, αποδυτήρια ή δημόσιες τουαλέτες, οι μύκητες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, για να εγκατασταθούν στο δέρμα και

Ο Γιώργος Κιμούλης καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση του μοναδικού του μάρτυρα

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Γιώργο Κιμούλη μετά τη μήνυση της Ζέτας Δούκα είναι 20 μήνες φυλάκιση με δυνατότητα αναστολής