Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής στα 89 του χρόνια. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο. Είχε γεννηθεί στις 25 Αυγούστου του 1934 και ως καλλιτέχνης δραστηριοποιήθηκε στο τραγούδι, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Τη δεκαετία του 1960 υπήρξε ένα από τα αστέρια του ελληνικού σινεμά ερμηνεύοντας ρόλους και πολλές φορές χαρίζοντας στο κοινό τη μελωδική φωνή του σε ταινίες του Αλέκου Σακελλάριου, του Γιάννη Δαλιανίδη, του Σπύρου Ζιάγκου και άλλων. Η πλούσια δισκογραφία είναι γεμάτη από διαχρονικές επιτυχίες: «Ένας ουρανός μ’ αστέρια», «Η πρώτη μας νύχτα», «Σου το ‘πα μια και δυο και τρεις», «Θέλω κοντά σου να μείνω», «Άσε τα χέρια σου στα δυο μου χέρια», «Αδέρφια μου, αλήτες πουλιά» και πολλά ακόμα.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Εδώ και αρκετά χρόνια είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και ζούσε στο κτήμα του στην Κερατέα μαζί με τη σύζυγό του με την οποία ήταν μαζί μια ολόκληρη ζωή. Με τη σύζυγό του παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο το 2007, έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου.

Ο Γιάννης Βογιατζής περι- τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και την αρχή του στο τραγούδι

«Έζησα κατοχή, εμφύλιο και δικτατορία. Βοήθησα το σπίτι μου από 12 ετών, έπρεπε να δουλέψω, έμενα στο Παγκράτι και δούλευα στη Νέα Σμύρνη και πήγαινα με τα πόδια, τα λεφτά δεν περισσεύαν για συγκοινωνίες, στην εφηβεία έπιασα δουλειά στα λιπάσματα στην Δραπετσώνα. Έπαιρνα 26 δραχμές μεροκάματο, όταν βγήκα στα ταλέντα και αμέσως έγινα επαγγελματίας. Στα ταλέντα βρέθηκα τυχαία και ενώ δεν σκόπευα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό ένας φίλος μου ο Δημόπουλος, ήμασταν απ’ έξω και μου λέει αν τραγουδήσεις θα σου δώσω δύο τσιγάρα. Την άλλη μέρα πήρα 36 δραχμές μεροκάματο, και το ρολόι καθώς κέρδισα στον διαγωνισμό, πλουτίσαμε και σταμάτησα από τα λιπάσματα. Η μητέρα μου με πίστεψε πολύ τότε», είχε περιγράψει πριν από περίπου 2,5 χρόνια στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» μιλώντας για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια ο Γιάννης Βογιατζής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-