Τα περισσότερα σαπούνια μάς μετατρέπουν σε «μαγνήτες» για τα κουνούπια, λένε ερευνητές

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιες μυρωδιές τα προσελκύουν περισσότερο. Τι μπορεί να συμβαίνει.

Ένα καλό ντους μπορεί να μοιάζει η ιδανική λύση για να αποφύγει κανείς τα κουνούπια, αφού οι οργανικές πτητικές ενώσεις που εκλύει ο ιδρώτας μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους «μαγνήτες» γι’ αυτά.

Μια νέα μελέτη, όμως, αποκαλύπτει πως αντί να μας βοηθήσει να περάσουμε απαρατήρητοι, το αφρόλουτρο που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να μας καταστήσει ακόμα πιο δελεαστικούς. Και αυτό διότι τα κουνούπια ως φαίνεται λατρεύουν τη μυρωδιά των περισσότερων απ’ όσα κυκλοφορούν.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη νέα έρευνα πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο ότι τα κουνούπια τρέφονται με το νέκταρ των φυτών, όταν δεν βρίσκουν αίμα.

«Παίρνουμε θαυμάσια σαπούνια, με μυρωδιά φρούτων ή λουλουδιών, και τα απλώνουμε στο δέρμα μας. Και έτσι, μυρίζουμε ταυτοχρόνως σαν λουλούδια και σαν άνθρωποι», εξήγησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Clément Vinauger, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. «Η μυρωδιά αυτή είναι ασύγκριτα ελκυστική για τα κουνούπια».

Τα καλά νέα είναι ότι η επίδραση του συνδυασμού διαφέρει μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό προφανώς οφείλεται στην αλληλεπίδραση που έχουν τα σαπούνια με τη μοναδική μυρωδιά που εκλύει κάθε άτομο.

«Είναι εκπληκτικό πως ένα άτομο μπορεί να είναι «μαγνήτης» για τα κουνούπια όταν δεν έχει κάνει ντους και όταν χρησιμοποιεί ένα αφρόλουτρο. Και μετά, όταν χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο, να γίνεται απωθητικός, είπε ο Dr. Vinauger.

Στην πραγματικότητα, τα ευρήματα της έρευνάς τους υποδηλώνουν ότι η επιλογή του καθαριστικού με το οποίο κάνουμε μπάνιο, μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στο πως θα μας αντιμετωπίσουν τα κουνούπια.

Η νέα έρευνα

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση iScience. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, ζήτησαν από 4 εθελοντές να κάνουν μπάνιο με τέσσερις διαφορετικές μάρκες σαπουνιών. Τους ζήτησαν επίσης να τους δώσουν τα μπλουζάκια που φορούσαν μετά από κάθε ντους. Πήραν επίσης και από ένα μπλουζάκι πριν το ντους.

Αυτό έγινε ώστε να εκθέσουν στη συνέχεια τα υφάσματα (και όχι τους εθελοντές) σε σμήνη θηλυκών κουνουπιών. Τα κουνούπια που μας τσιμπούν είναι τα θηλυκά, διότι χρειάζονται το αίμα για την αναπαραγωγή τους.

Επιπλέον, τα υφάσματα δεν περιείχαν το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύουμε με την αναπνοή μας. Το αέριο αυτό επίσης προσελκύει τα κουνούπια.

Οι ερευνητές κατέγραψαν πόσα έντομα προσγειώνονταν σε κάθε ύφασμα. Όπως διαπίστωσαν, τα περισσότερα είδη σαπουνιών τα προσέλκυαν. Ο βαθμός της προσέλκυσης, όμως, διέφερε μεταξύ των υφασμάτων, επομένως και από άτομο σε άτομο.

Εκείνο που έτεινε να είναι απωθητικό για τα κουνούπια ήταν ένα αφρόλουτρο με μυρωδιά καρύδας. Η σχετική εντομοαπωθητική δράση του πιθανώς οφείλεται στο ότι το έλαιο καρύδας είναι ένα φυσικό απωθητικό για τα κουνούπια, γράφουν στο άρθρο τους.

Φωτογραφία: iStock

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μενεγάκη: Το διαφορετικό Πάσχα: Το τέλος από το Mega, η μεγάλη απόφαση & η Λάουρα στο Λονδίνο

Αλλιώτικο είναι το φετινό Πάσχα για την Ελένη Μενεγάκη! Η Ελένη Μενεγάκη λατρεύει το Πάσχα μιας και κάθε χρόνο επιλέγει έναν διαφορετικό προορισμό, γι’ αυτές τις μέρες των διακοπών. Αυτές οι διακοπές όμως θα είναι διαφορετικές για την παρουσιάστρια, αφού πήρε την μεγάλη απόφαση μετά από τρία χρόνια να αποχωρήσει από το Mega μιας και

Ιωάννα Μαλέσκου: «Θα ήθελα δεύτερο παιδί, µια δεύτερη ευκαιρία, µήπως και µου µοιάζει»

Η Ιωάννα Μαλέσκου µιλάει σε γνωστή εφημερίδα για την επιστροφή της στην τηλεόραση και αποκαλύπτει ποιες είναι οι αγαπηµένες της παρουσιάστριες. Η παρουσιάστρια του Open πλέον, αποκαλύπτει στη Σάσα Σταμάτη πώς συνδυάζει τα επαγγελματικά της με την προσωπική ζωή. Καριέρα και προσωπική ζωή… Πόσο δύσκολο είναι τα συνδυάσεις; Είναι και τα δύο απαιτητικά σπορ. Ακόµα

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις για την εβδομάδα 6 έως 12 Μαΐου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για την εβδοιμάδα 6 Μαϊου 2024 έως 12 Μαϊου 2024. Πώς θα είναι η μέρα σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου; Ταύρος: Η εβδομάδα μπορεί να σου δημιουργήσει κάποιο περιττό άγχος στο μυαλό σου. Προσπάθησε να διαμορφώσεις τις συναισθηματικές αντιδράσεις σου και σκέψου προτού ενεργήσεις

Αθηνά Οικονομάκου: Οι διακοπές της μετά το διαζύγιο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αθηνά Οικονομάκου: Οι διακοπές της μετά το διαζύγιο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες Αθηνά Οικονομάκου: Οι διακοπές της μετά το διαζύγιο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες Η ηθοποιός διασκεδάζει με τους φίλους της - Η ζωή είναι φευγαλέα γι' αυτό άδραξε τη στιγμή όσο μπορείς, γράφει σε ανάρτησή της Η Αθηνά Οικονομάκου περνάει το πρώτο της Πάσχα χωρίς

Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ: Απολαμβάνει το πρωινό της σε πισίνα

Το βίντεο της ηθοποιού από τις διακοπές της στις Μαλδίβες

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος εξομολογείται: “17 χρόνια έπαιζα θέατρο με τη μητέρα μου”

"Δεν αγάπησα ποτέ τα λεφτά. Με ενδιέφερε να έχω μία καλή ζωή αλλά συνειδητοποίησα ότι σημασία έχει ο άνθρωπος". Για την απώλεια της μητέρας του μία ημέρα μετά τον γάμο του με τη Δήμητρα Βαμβακούση μιλά ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Τον νικητή του Survivor 2017, συγγραφέα και ηθοποιό υποδέχθηκε ο Τάσος Ιορδανίδης στους «Μπαμπάδες» της ΕΡΤ

Συγκλονισμένος ο Σταμάτης Φασουλής για την Άννα Παναγιωτοπούλου: “Γνώριζα την κατάσταση, είμαι σοκαρισμένος”

Η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Σταμάτης Φασουλής υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο.

Πάνος Μουζουράκης: «Έφυγα από το σπίτι μου και από την πόλη μου στα 17 μου, ψάχνοντας»

Ο πάντα χειμαρρώδης Πάνος Μουζουράκης, που παρουσίασε τον νέο του δίσκο με τίτλο «Μεγαλώνω», αναφέρεται στην επαγγελματική του οικογένεια και όχι μόνο. Ο Πάνος Μουζουράκης μεγαλώνει ωραία. Αυτή την περίοδο ωριμάζει καλλιτεχνικά, έχει βρει τον τρόπο να πραγματοποιεί τα όνειρά του και μια όμορφη προσωπική ζωή συμπληρώνει την επαγγελματική του «άνοιξη», καθώς έχει δίπλα του

Η Barbra Streisand έγινε 82 ετών & κυκλοφόρησε ένα νέο καθηλωτικό τραγούδι!

Η Barbra Streisand έγινε 82 ετών και να συνεχίζει να λάμπει σαν άστρο στον χώρο της τέχνης!

Πρίγκιπας Χάρι: Κοντά σε μια δεύτερη συνάντηση με τον Κάρολο μετά τα νέα για τον καρκίνο – Θα λείπει ο Ουίλιαμ

Πρίγκιπας Χάρι: Κοντά σε μια δεύτερη συνάντηση με τον Κάρολο μετά τα νέα για τον καρκίνο - Θα λείπει ο Ουίλιαμ Πρίγκιπας Χάρι: Κοντά σε μια δεύτερη συνάντηση με τον Κάρολο μετά τα νέα για τον καρκίνο - Θα λείπει ο Ουίλιαμ Τι αναφέρουν τα βρετανικά μέσα Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να συναντηθεί με τον

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Παντρεύεται τη σύντροφό του

Η αναγγελία του γάμου του 

Οι επώνυμοι γονείς που θα περάσουν το πρώτο Πάσχα με τα μωρά τους

Έγιναν γονείς μέσα στο 2023 ή αρχές του 2024 και αυτό το Πάσχα φέτος θα είναι ξεχωριστό για κάποιους celebrities της εγχώριας showbiz.