Μια τελετή στέψης εκτός από όλα τα σημαντικά που συμβαίνουν σε αυτή, έχει και τα παρελκόμενα της, και η «διαμάχη» πριγκίπισσας Άννας και βασίλισσας Καμίλα, ήταν μέσα στο πρόγραμμα.

Η βασίλισσα Καμίλα φέρεται να βρέθηκε αντιμέτωπη με την πριγκίπισσα Άννα για τον νέο της τίτλο σε ένα τεταμένο δείπνο πριν από την  τελετή στέψης με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η σπόντα της Άννας στη νέα βασίλισσα

Η βασιλική πριγκίπισσα φέρεται να είπε στην κουνιάδα της ότι ο τίτλος της είναι Queen Consort (βασιλική σύζυγος) και όχι Queen (βασίλισσα), σύμφωνα με τον μόδιστρο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ντέιβιντ Εμάνουελ.

Υποστήριξε ότι το θέμα του νέου τίτλου της Καμίλα είναι «πολύ φορτισμένο» και ότι «πολλοί άνθρωποι» είναι «δυστυχισμένοι» που θα αναφέρεται ως βασίλισσα και όχι ως βασιλική σύζυγος.

Η σύζυγος του βασιλιά φέρεται να βρέθηκε αντιμέτωπη με την Άννα καθώς ο σχεδιαστής είπε ότι η «όλη κατάσταση» είναι «πολύ δύσκολη» εν μέσω ισχυρισμών ότι δεν αποδέχονται όλοι τον νέο τίτλο της Καμίλα.

Η ένταση στο δείπνο πριν από τη στέψη

Μιλώντας στον Νταν Γούτον στο GB News, ο κ. Εμάνουελ, ο οποίος σχεδίασε το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα  το 1981, είπε:

«Άκουσα ότι υπήρχε ένα δείπνο στέψης στο οποίο προφανώς ήταν εκεί ο βασιλιάς και η Καμίλα, και προφανώς η βασιλική πριγκίπισσα είπε: «Εσύ δεν είσαι βασίλισσα, είσαι η βασιλική σύζυγος».

Και πρόσθεσε: «Κατάλαβα από την Αυτού Μεγαλειότητα τη βασίλισσα, επιθυμία της ότι θα έπρεπε να γίνει βασιλική σύζυγος. Και ξαφνικά τώρα έγινε βασίλισσα.

Και είναι πολύ δύσκολο γιατί πολλοί άνθρωποι μου είπαν ότι ήταν δυσαρεστημένοι με αυτόν τον τίτλο».

@gbnews Princess Diana’s dress maker, David Emanuel, reveals a confrontation between Princess Anne and Camilla at a Coronation dinner #KingCharles #QueenCamilla #RoyalFamily #PrincessDiana #DanWootton #GBNews ♬ original sound – GB News

Η ατάκα της πριγκίπισσας Άννας που συζητήθηκε

Η κόντρα αυτή της Άννας με την Καμίλα δεν ήταν η μόνη που απασχόλησε τα μέσα, αφού μια μέρα πριν τη στέψη έκανε κάτι αψυχολόγητο ακόμη.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή της σε δημόσια εμφάνιση που διήρκεσε 30’, στην οποία δημοσίως είπε: «Θα μπορούσα να είμαι η καλύτερη βασίλισσα του βρετανικού λαού, όμως δεν θα συμβεί αυτό ποτέ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-