Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Είναι μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή από την Ελληνική κουζίνα που συνήθως σερβίρεται σαν επιδόρπιο και συνοδεύεται με σιρόπι και αμύγδαλα. Την αγαπούν μικροί και μεγάλοι και η ετοιμασία της δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο.
Υλικά που θα χρειαστείτε για την πορτοκαλόπιτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 4 αυγά
- 350 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 2 βανίλιες
- 1 συσκευασία baking powder
- ξύσμα από πορτοκάλι
Για το σιρόπι της πορτοκαλόπιτας που πρέπει να ετοιμάσετε θα χρειαστείτε 2 ποτήρια μαύρη ζάχαρη, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και 2 ποτήρια νερό.
Πώς να φτιάξετε την πορτοκαλόπιτα
Αρχικά πρέπει να αφήσετε το φύλλο κρούστας περίπου 3 ώρες στον αέρα ώστε να ξεραθεί καλά. Στην συνέχεια, τρίψτε το σε κομματάκια.
Ανακατεψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά. Τοποθετήστε το τρίμα που ετοιμάσατε σε ένα ταψί και από πάνω του ρίξτε το μείγμα που ανακατέψατε. Ψήστε τστους 180 βαθμούς για 35 λεπτά της ώρας.
Όταν βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο, ετοιμάστε το σιρόπι ως ακολούθως: Βράστε υλικά του σιροπιού μαζί και περιχύστε με αυτό το γλυκό. Θα πρέπει το σιρόπι, αλλά και το γλυκό α είναι χλιαρά! Μη βιάζεστε, γιατί θα αποκτήσουν κακή όψη.
Καλή απόλαυση!
- Πορτοκαλόπιτα - Diatrofi.gr.