Πρασόπιτα

Date:

Η πρασόπιτα είναι μια ιδιαίτερη συνταγή με χαρακτηριστική και πλούσια γεύση που διαθέτει φανατικούς φίλους.

Οι πίτες γενικά, πάντοτε υπήρξαν βασικό κομμάτι της διατροφής των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Η γέμισή τους διέφερε ανάλογα με την εποχή και με τα διαθέσιμα εποχιακά λαχανικά. Η πρασόπιτα ειδικά, είναι μία πολύ καλή επιλογή για πρόγευμα.

Το πράσο

Το πράσο είναι ένα λαχανικό το οποίο είναι πλούσιο σε πολλές βιταμίνες.

Ειδικότερα, είναι πλούσια πηγή των Βιταμινών Α, C και Κ και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει εξαιρετικά καλό στην υγεία του δέρματος αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επίσης, το πράσο περιέχει αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, οι οποίες ενισχύουν την υγεία του εντέρου και το αίσθημα κορεσμού.

Υλικά που θα χρειαστείτε για την πρασόπιτα

  • Ένα κιλό πράσα
  • Μισό κιλό φύλλο έτοιμο
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι και άνηθο

Πώς να φτιάξετε την πρασόπιτα

Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, με ψιλοκομμένο τον άνηθο. Τα σοτάρουμε καλά σε μία κατσαρόλα και αφού μαραθούν, τα ρίχνουμε στο τρυπητό να στραγγίξουν καλά.

Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε με το ανθότυρο, τη φέτα, τα αυγά, δύο κουταλιές της σούπας από το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα. Ρίχνουμε όλο το υλικό στη μέση και κατόπιν στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και αυτά.

Χαράζουμε την πρασόπιτα και την βάζουμε στο φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 250 βαθμούς. Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για περίπου τρία τέταρτα της ώρας.

Καλή απόλαυση!

- Πρασόπιτα - Diatrofi.gr.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Φίλιπ Μάικλ Τόμας: Αγνώριστος ο «Σκληρός του Μαϊάμι»-Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και έχει 11 παιδιά

Ο Φίλιπ Μάικλ Τόμας, γνωστός ως «Σκληρός του Μαϊάμι», έχει σήμερα 11 παιδιά και μάλιστα από πέντε διαφορετικές γυναίκες. Μάθε παρακάτω όλα όσα δεν γνώριζες.

Καίτη Γαρμπή-Νίκη Κάρτσωνα: Εντυπωσιακές χωρίς ίχνος μακιγιάζ και δίχως φίλτρα!

Λένε πως την αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας μπορεί να τη δει κανείς το πρωί που ξυπνάει ή όταν μόλις έχει βγει από το μπάνιο! Δείτε Καίτη Γαρμπή και Νίκη Κάρτσων

«Ποιο Πάσχα, ποια γιορτή, ποια χαρά, μου λείπεις όσο δεν φαντάζεσαι» – Ραγίζει καρδıές η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας

Ενδιαφεροντα EMMA ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΗΤΕΡΑ «Ποιο Πάσχα, ποια γιορτή, ποια χαρά, μου λείπεις όσο δεν φαντάζεσαι» – Ραγίζει καρδıές η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας Η μητέρα της αδικοχαμένης νεαρής, που έχασε τη ζωή της με φρικτό τρόπο σε τροχαίο το 2022, έκανε μία σπαρακτική ανάρτηση με αφορμή την ημέρα γιορτής του Πάσχα Τζωρτζίνα Φράγκου 06.05.2024 |

Μήπως είστε «εθισμένοι» στο ρινικό σπρέι;

Με τις αλλεργίες να καλπάζουν και τη μύτη να είναι συχνά μπουκωμένη, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τη λύση στα αποσυμφορητικά σπρέι. Η δράση τους είναι τόσο άμεση και ανακουφιστική που συχνά καταλήγει σε κατάχρηση και δημιουργείται μια αίσθηση εξάρτησης. Είναι τελικά τα αποσυμφορητικά σπρέι εθιστικά; Πώς λειτουργούν τα ρινικά σπρέι Οι αλλεργίες και τα

Μαντώ Γαστεράτου: “Κάθομαι στην καρέκλα και μου λέει: είσαι έγκυος – Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου”

Μαντώ Γαστεράτου: «Κάθομαι στην καρέκλα και μου λέει: είσαι έγκυος – Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου» "Στην περίοδο της λοχείας δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου, φτάνεις στα τέρματα. Η αλήθεια είναι ότι το έζησα και τις δύο φορές". Τη Μαντώ Γαστεράτου υποδέχθηκε η Τζένη Θεωνά στις «Μαμάδες» ανήμερα του Πάσχα

Γιάννης Στάνκογλου: “Πολλοί μου γράφουν ή μου λένε στον δρόμο: λατρεύουμε να σε μισούμε”

Γιάννης Στάνκογλου: «Πολλοί μου γράφουν ή μου λένε στον δρόμο: λατρεύουμε να σε μισούμε» "Η κόρη μου δεν έχει ούτε Instagram ούτε Facebook. Της έχουμε μιλήσει κι εγώ και η μητέρα της και, ευτυχώς, δεν νιώθει ακόμη την ανάγκη να το κάνει". Για τη φετινή του συμμετοχή στη σειρά «Το Ναυάγιο» του MEGA αλλά και

Χριστίνα Κοντοβά: «Η Έιντα με έχει δει να κλαίω ή να φωνάζω στο γραφείο… Θέλω να λέμε αλήθειες»

Η Χριστίνα Κοντοβά μιλάει για το ταξίδι της μητρότητας μέσω της υιοθεσίας της 6χρονης Έιντα η οποία είναι πλέον όλη η ζωή της.

Μαριέττα Χρουσαλά: Φορά πράσινο μπικίνι, κάνει παγοθεραπεία & μας αποκαλύπτει τους κοιλιακούς της!

Το καλοκαίρι έφτασε λίγο νωρίτερα για τη Μαριέττα Χρουσαλά, η οποία φορά το μαγιό της και ετοιμάζεται για τις πρώτες εμφανίσεις της στη θάλασσα!

Ψυχοκόρες Spoiler: Η Βικτώρια πουλάει τη Δεσποινιώ σε Λιβανέζους

Ψυχοκόρες, Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00 στον ΑΝΤ1.

Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Η τρυφερή φωτογραφία αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη τους

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία έγινε πρόσφατα πατέρας για 5η φορά.

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Δευτέρα 6 Μαϊου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα Δευτέρα 6 Μαϊου 2024. Πώς θα είναι η μέρα σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου; Ταύρος: Ίσως είναι καλύτερο να προσεγγίσεις τα πράγματα με πιο χαλαρό και δημιουργικό τρόπο σήμερα. Ένα απαλό πνεύμα αποδοχής ή υποστήριξης στις σχέσεις σου είναι συγκινητικό. Είναι καλύτερο

Άννα Παναγιωτοπούλου: Είμαι σοκαρισμένος, γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο, λέει ο Φασουλής

Ήξερα την κατάσταση, τόνισε - Οι δυο τους ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους στο θέατρο