Βρετανία: Βρήκαν νυχτερίδες μολυσμένες με ιό παρόμοιο με τον κορωνοϊό της COVID!

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Οι ερευνητές προειδοποιούν πως ο νέος κορωνοϊός χρειάζεται ελάχιστες μεταλλάξεις για να μολύνει ανθρώπους.

Οι νυχτερίδες στη Βρετανία φέρουν έναν νέο κορωνοϊό, ο οποίος είναι πιθανό να διασπαρεί μελλοντικά στους ανθρώπους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ο εν λόγω κορωνοϊός, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά, χρειάζεται ελάχιστες μεταλλάξεις για να μετατραπεί σε αληθινή απειλή, τονίζουν οι επιστήμονες μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται μία εξέχουσα σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Η ίδια έρευνα εντόπισε στις βρετανικές νυχτερίδες ακόμα έναν άγνωστο έως πρότινος κορωνοϊό. Αυτός ο δεύτερος ιός, όμως, είναι ακίνδυνος για τους ανθρώπους.

Οι κορωνοϊοί είναι μία ευρεία κατηγορία ιών. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται  άλφα-κορωνοϊοί, βήτα-κορωνοϊοί, σαρβεκοϊοί (sarbecoviruses) κ.λπ. Ο κορωνοϊός που προκαλεί την παρούσα πανδημία ανήκει στους σαρβεκοϊούς.

Η πανδημία σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή έχουν κάνει τους επιστήμονες να ανησυχούν πολύ για τις ζωονόσους. Με τον όρο αυτό περιγράφονται ασθένειες που περνούν από τα ζώα στους ανθρώπους. Όπως έχει αποδείξει η παγκόσμια ιστορία, οι ζωονόσοι έχουν τη δυναμική να προκαλέσουν πανδημίες, αποδεκατίζοντας τους ανθρώπους.

Έτερος λόγος ανησυχίας είναι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος των ζώων, που τα ωθεί να μετακινούνται πλησιέστερα στους ανθρώπους.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να παρακολουθούνται και να ελέγχονται τα ζώα για ιούς, λένε οι ερευνητές. Και αυτό, διότι η επαγρύπνηση είναι η πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον των ζωονόσων.

Η νέα έρευνα

Η νέα έρευνα δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί σε κάποια επιστημονική επιθεώρηση. Ωστόσο, αναρτήθηκε στον διακομιστή ερευνών Υγείας BioRxiv. Οι ερευνητές δεν αποκαλύπτουν σε ποιες ακριβώς περιοχές εντοπίστηκαν οι μολυσμένες νυχτερίδες. Αναφέρουν απλώς πως έλαβαν δείγματα κοντά στο Μπρίστολ, στο Μπέρμιγχαμ και το Μπράιτον.

Μεταξύ των ερευνητών συμπεριλαμβάνεται η καθηγήτρια Wendy Barclay, από to Imperial College του Λονδίνου. Η Dr. Barclay είναι μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων SAGE, που συμβουλεύει την βρετανική κυβέρνηση για την πανδημία.

Όπως αναφέρουν, εξέτασαν για ιούς δείγματα κοπράνων από 16 είδη νυχτερίδων από τις περιοχές αυτές. Εντόπισαν συνολικώς εννέα ιούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν έως πρότινος άγνωστοι.

Οι δύο ιοί εντοπίστηκαν σε δείγματα από τις νυχτερίδες του γένους ρινόλοφος ferrumequinum (greater horseshoe bat) και ρινόλοφος hipposideros (lesser horseshoe bat). Οι ιοί ονομάστηκαν αντιστοίχως RhGB07 και RfGB02. Και οι δύο ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τον κορωνοϊό που προκαλεί την COVID-19.

Μόλυναν ανθρώπινα κύτταρα

Στην όλη έρευνα συμμετείχαν επίσης ερευνητές από το University College του Λονδίνου (UCL) και από το Ινστιτούτο Francis Crick. Οι ερευνητές εξέτασαν εάν μπορούσαν οι νέοι ιοί να μολύνουν ανθρώπινα κύτταρα.

Όπως διαπίστωσαν, μόνον ο ιός RhGB07 είχε τη δυνατότητα να ενώνεται με την πρωτεΐνη που υπάρχει στην επιφάνεια των κυττάρων. Την ίδια πρωτεΐνη χρησιμοποιεί και ο κορωνοϊός που προκαλεί την COVID-19. Η προσκόλληση στην πρωτεΐνη αυτή είναι απαραίτητη για να εισβάλλει ύστερα ο ιός στο εσωτερικό των κυττάρων.

Ευτυχώς, η έρευνα έδειξε πως ο κορωνοϊός από τις βρετανικές νυχτερίδες έχει υποδεέστερη ικανότητα προσκολλήσεως σε σύγκριση με τον ιό της πανδημίας. Στην πραγματικότητα η ικανότητα αυτή είναι 17 φορές χαμηλότερη από αυτήν της COVID.

Ωστόσο περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι απαιτούνται ελάχιστες ακόμα μεταλλάξεις ώστε ο ιός RhGB07 να αποκτήσει την ικανότητα να μολύνει αποτελεσματικά τα ανθρώπινα κύτταρα.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως έχει μεγάλη σημασία να αποτελέσει «προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία» η επιτήρηση των κορωνοϊών στα ζώα, τονίζουν οι ερευνητές.

Μολονότι, δε, ο κίνδυνος από τις νυχτερίδες αυτή τη στιγμή είναι χαμηλός, συνιστούν στο κοινό να μην έρχονται σε επαφή χωρίς προφυλάξεις με άγρια ζώα. Οι δε εργαζόμενοι και οι ερευενητές της άγριας ζωής πρέπει να ακολουθούν πρωτόκολλα βιοασφάλειας, καταλήγουν.

Φωτογραφία: iStock

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαριέττα Χρουσαλά: Ξέγνοιαστες στιγμές στη Μύκονο με τον σύζυγό της, Λέοντα Πατίτσα

Παρέλαση επωνύμων γίνεται κάθε βράδυ στα Ματογιάννια, με celebrities και jet setters να «ανακατεύονται» με τα πλήθη των τουριστών. Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας έκαναν βραδινή έξοδο σε γνωστό μπαρ του νησιού όπου και τους κατέγραψε η κάμερα του Mykonos Live TV. Η πρώην παρουσιάστρια και ο εφοπλιστής είναι από τα πιο ερωτευμένα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η εμφάνιση του Slimane και η ερμηνεία του «Mon Amour» της Eurovision

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με διαφορετικό τρόπο ερμηνεύτηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Έκπληξη όμως αποτέλεσε η εμφάνιση του Slimane, νωρίτερα. Φαντασμαγορική είναι η παρέλαση, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλωτή, και πραγματοποιείται κατά μήκος του Σηκουάνα. Πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τις κερκίδες που έχουν

Power of Love: Ποιο αγόρι θα αποχωρήσει;

Παρασκευή, 26.7.2024, 13:29 Zappit@ZAPPIT_ Διαβάστε περισσότερα... Απόψε είναι το Gala του Power of Love και ένα αγόρι θα δει την πόρτα της εξόδου από το παιχνίδι. Η Νίκη και ο Jason είναι εκείνοι που φορούν την κονκάρδα στα δύο σπίτια αφού ψηφίστηκαν ως οι δημοφιλέστεροι χαρακτήρες της εβδομάδας. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Νίκη η οποία

Ο Μίμης Πλέσσας κλείνει 100 χρόνια ζωής με μία μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Διαβάστε λεπτομέρειες... Μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς από τον μετρ των μουσικοθεατρικών επιτυχιών Γιώργο Βάλαρη. Μια επέτειος-σταθμός για την ελληνική μουσική με τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές επιτυχίες του μυθικού συνθέτη και ένα πλούσιο επιτελείο 30 και πλέον καλλιτεχνών μαζί με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα.

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ Δείτε τη δημοσίεση που έκανε λίγο μετά την εντυπωσιακή performance H  Lady Gaga  τραγούδησε στην τελετή έναρξης των  Ολυμπιακών Αγώνων 2024  στο Παρίσι, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση εμπνευσμένη από τα καμπαρέ, με μία ομάδα 8 χορευτών.

Μπέτι Μίντλερ: Η ηθοποιός και ο σύζυγός της κοιμούνται σε χωριστά υπνοδωμάτια εδώ και 40 χρόνια

H Μπέτι Μίντλερ αποκάλυψε το μυστικό της για τον 40χρονο γάμο της με τον σύζυγό της Μάρτιν φον Χάσελμπεργκ. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι το ζευγάρι κοιμάται σε «ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες» από τότε που παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας στις 16 Δεκεμβρίου 1984. Όσον αφορά στον λόγο, η Μίντλερ μιλώντας στο «Entertainment Tonight», απάντησε: «Ο σύζυγός μου ροχαλίζει».

Γιάννης Αγγελάκας: Το πρόβλημα υγείας που τον οδηγεί στην ακύρωση των συναυλιών του

Την διακοπή των συναυλιών του ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο Γιάννης Αγγελάκας. Ο ίδιος ενημέρωσε τους θαυμαστές του για το πρόωρο τέλος της καλοκαιρινής περιοδείας του, λόγω σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει με την ακοή του. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αγγελάκας, έγραψε στη λεζάντα μιας ανάρτησής του: «Γεια σας παιδιά. Λυπάμαι για αυτά που

Βασάλος: «Είδα την Ευρυδίκη Βαλαβάνη με τη σχέση της, δεν ένιωσα άνετα! Είναι αμήχανο»

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος αποκάλυψε τη συνάντηση που είχε με την Ευρυδίκη Βαλαβάνη και τον σύντροφό της, Γρηγόρη Μόργκαν .

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Βίντεο δείχνει τον σκηνοθέτη να φιλάει γυναίκες κομπάρσους στα γυρίσματα του Megalopolis

Μέλη του συνεργείου περιγράφουν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά του σκηνοθέτη

Κιμ Καρντάσιαν: Πιστεύει ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει μια χώρα αφού παρακολούθησε το Crown

Η Κιμ Καρντάσιαν μοιράστηκε τις σκέψεις της για τη διακυβέρνηση μιας χώρας. Η τηλεπερσόνα αναφέρθηκε στις αλλαγές που συνέβησαν στη ζωή της, καθώς η 5η σεζόν του «Kardashians» έφτασε στο τέλος της την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Σε έναν προσωπικό απολογισμό, η 43χρονη σταρ του ριάλιτι είπε ότι εστιάζει στο να είναι μια καλύτερη εκδοχή του

Βαρύ πένθος για τον Αργύρη Πανταζάρα: Πέθανε ο πατέρας του – «Αντίο, μεγάλε»

Δύσκολες ώρες περνά ο Αργύρης Πανταζάρας, ο οποίος θρηνεί για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, ο Κωνσταντίνος Πανταζάρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. Διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ολοκληρώνοντας πρόσφατα την καριέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Lady Gaga στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

ΕΛΛΑΔΑ 5 λ. πριν Νέο παράθυρο Δύσκολή νύχτα στα Τρίκαλα από τη φωτιά σε σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 13 λ. πριν Νέο παράθυρο Τελετή Έναρξης: Ντεμπούζ και Ζιντάν έσμιξαν πάλι σε… Ολυμπιακούς Αγώνες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 17 λ. πριν Νέο παράθυρο Τελετή έναρξης: Η Γαλλίδα superstar Aya Nakamura ξεσήκωσε το πλήθος με τα τραγούδια