Fitness

Αναζητάτε κίνητρο για γυμναστική; Αυτό είναι το καλύτερο tip

FITNESS

Υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος να ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε και να μην τα παρατήσουμε; Σύμφωνα με νεότερη μελέτη, η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι το κλειδί για να κάνουμε την αρχή και να επιμείνουμε

ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ

Δεν είναι ούτε το καλαίσθητο γυμναστήριο, ούτε ο εμψυχωτικός personal trainer. O πιο σίγουρος και ευχάριστος τρόπος που μας «πείθει» να βάλουμε τα αθλητικά μας και να γυμναστούμε είναι να το κάνουμε με παρέα, σύμφωνα με νεότερη μελέτη.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Kean πρότειναν σε λιγότερο και περισσότερο δραστήρια άτομα να ακολουθήσουν κοινωνικές δραστηριότητες που ενισχύουν την αλληλεπίδραση.

Αφού ανέλυσαν τα δεδομένα, μεταξύ άλλων από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι τα λιγότερο δραστήρια άτομα που αλληλεπιδρούσαν με εκείνους που ασκούνταν τακτικά, ένιωθαν μεγαλύτερη προτροπή να γυμναστούν. Ωστόσο, όσοι ήταν λιγότερο κοινωνικοί κατέληγαν να ασκούνται λιγότερο.

Δεν είναι δύσκολο να συνδυάσετε την άσκηση με μια συνάντηση με τους φίλους σας, ακόμα κι αν δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικοί τύποι, καθώς θα μπορούσατε, εκτός από κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής, να πάτε μαζί για περπάτημα σε μακρινή απόσταση.

Ήδη άλλωστε έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες ότι ακόμα και η μέτριας έντασης άσκηση, όπως το περπάτημα, προσφέρει πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη, όπως τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και τη ρύθμιση του άγχους.

Μια σημαντική δέσμευση

Η άσκηση μαζί με έναν φίλο αποτελεί μια δέσμευση και χρειάζεται υπευθυνότητα, αναφέρει σχετικά ο Andre Bates, fitnees instructor, που διοργανώνει ομαδικά μαθήματα άσκησης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να μην ασκηθείς όταν βασίζεσαι στον εαυτό σου, αλλά με έναν φίλο, μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ένας τον άλλον ως κίνητρο, έτσι ώστε να επιμένουμε στους στόχους μας».

Όπως συμπληρώνει σχετικά με την κοινωνικοποίηση και τη δέσμευση, «μπορείς να κάνεις φίλους σε ένα περιβάλλον ομαδικής άσκησης – και στη συνέχεια, αν δεν είναι κάποιος συνεπής, υπάρχει αυτή η μικρή ενοχή που σε κάνει να είσαι εκεί και να μην χάσεις την προπόνηση την επόμενη φορά».

Μάλιστα, παρόλο που κάποιοι μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης από άλλους, όλοι προσπαθούν να επιτύχουν το ίδιο πράγμα.

«Ο καθένας βρίσκεται στο δικό του ατομικό ταξίδι», λέει ο Andre. «Αντί να βλέπουμε κάποιον ανταγωνιστικά, είναι προτιμότερο να τον δούμε ως σημείο αναφοράς για το τι θέλεις να γίνεις εσύ και μη φοβάσαι να τον ρωτήσεις να τον συμβουλευτείς και να δεις πώς έφτασε εκεί. Στην τελική, όλοι μας ασκούμαστε για τον ίδιο σκοπό, είτε πρόκειται για πνευματική βελτίωση, είτε για σωματική βελτίωση, είτε για φυσική κατάσταση, είτε για απόδοση – όλοι βρίσκονται σε μια προπόνηση για να βελτιωθούν» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: 

Γυμναστική: 4 tips για να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια

Ο εναλλακτικός και διασκεδαστικός τρόπος άσκησης για πολλές καύσεις

Related posts

Πέντε απλές διατάσεις για καλύτερη κινητικότητα και ευλυγισία κάθε μέρα

admin

Πόνοι περιόδου: Το «φυσικό» φάρμακο που ανακουφίζει – Δοκιμάστε το

admin

Η αποτελεσματική άσκηση που βελτιώνει τη στάση του σώματος

admin

Βάρη ή λάστιχα; Ο ειδικός απαντά και προτείνει τον καλύτερο τρόπο για δυνατό σώμα και μυαλό μετά τα 60

admin

Γυμναστική: Ποια ώρα της ημέρας προστατεύει περισσότερο την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

admin

Νεφροί: Πέντε tips για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

admin

Το μυστικό για να χτίσουν μυς οι 60χρονοι – Ο ειδικός το αποκαλύπτει

admin

Τρέχετε ατσούμπαλα ή όλο χάρη; Τι μαρτυρά το στυλ τρεξίματος για την προσωπικότητά σας

admin

Εμμηνόπαυση: Επτά tips από τους ειδικούς για αποτελεσματική άσκηση

admin

Προπόνηση με περισσότερα σετ ή μεγαλύτερα βάρη; Οι ειδικοί απαντούν στο αιώνιο δίλημμα

admin

Αγύμναστοι και «στον καναπέ» οι 8 στους 10 – Απαραίτητη η φυσική δραστηριότητα για αυτούς τους ασθενείς

admin

Κάθε πότε πλένετε τα ρούχα της προπόνησης; Δείτε πόσοι τα φορούν άπλυτα ακόμη και 7 συνεχόμενες φορές

admin