Το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έκανε στις 17 Μαρτίου παγκόσμια πρεμιέρα στο Netflix γράφοντας τηλεοπτική ιστορία ως η πρώτη ελληνική σειρά που μπαίνει στην πλατφόρμα. Μόνο τύχη όμως δεν είναι ότι η επιτυχημένη σειρά του Mega έχει διεθνή παρουσία. Και δεν είναι η μόνη.

Η αρχή για το άνοιγμα των ελληνικών σειρών στη διεθνή σκακιέρα ξεκίνησε με την δραματική σειρά «Σιωπηλός δρόμος» που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

O «Σιωπηλός δρόμος» συνεχίζει την επιτυχημένη διεθνή πορεία του

Έχοντας ήδη κατακτήσει την Ιταλία, την Αμερική και τον Καναδά, ο «Σιωπηλός δρόμος» ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αυστραλία. 

Η Beta Film, στην οποία το Μega παραχώρησε τα δικαιώματα παγκόσμιας διανομής της σειράς προχώρησε σε συμφωνία με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Special Broadcasting Service (SBS) για τη μετάδοσή της. Το SBS κατέχει εξέχουσα θέση στον χώρο των media της Αυστραλίας διαθέτοντας πληθώρα τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών.  

Η διεθνής επιτυχία της δραματικής σειράς «Σιωπηλός Δρόμος» των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τις στρατηγικές επιλογές του Mega, το οποίο επενδύει στη μυθοπλασία υψηλών προδιαγραφών.   

«Είναι σημαντικό ότι το κανάλι μάς είχε ζητήσει να κάνουμε κάτι premium. Δεν πήγαμε δηλαδή με τη λογική να παρουσιάσουμε κάτι που θα αρέσει σε όλο τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι η σειρά πραγματεύεται ένα θέμα που για κάποιους είναι δύσκολο να το παρακολουθήσουν. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν αρκετοί γονείς που δυσκολεύτηκαν με τις απαγωγές παιδιών. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί αγάπησαν τη σειρά» είχε πει ο σκηνοθέτης της σειράς στο περιοδικό ΟΚ!.

Σχετικά με την επιτυχημένη πορεία της σειράς στο εξωτερικό και την προβολή της στις Κάννες εξομολογήθηκε: «Είναι πολύ σημαντικό τόσο το αποτέλεσμα όσο και οι κινήσεις που έγιναν για να φτάσει στο σημείο η γερμανική εταιρεία παραγωγής Beta Film να το αγοράσει. Συντονίστηκαν μαγικά κάποια πράγματα από διαφορετικές πλευρές. Είναι σαν να φτιάχνεις ένα προϊόν το οποίο πρέπει να μπει σε ένα μαγαζί για να πουληθεί. Εμείς λοιπόν για να φτιάξουμε αυτό το προϊόν, τα δώσαμε όλα. Όταν κάναμε τα γυρίσματα, δεν γνωρίζαμε ότι θα φτάσει μέχρι εκεί. Χάρηκα πολύ με την εξέλιξη».

To Milky Way παίρνει τη σκυτάλη πριν από την προβολή του στο Mega

Μία ακόμη μεγάλη πρωτιά για το Mega και την Foss Productions σηματοδοτεί η παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς Milky Way, στο Φεστιβάλ Series Mania. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, από τις 17 ως τις 24 Μαρτίου του 2023, και οι συντελεστές της σειράς των 8 επεισοδίων βρέθηκαν στη γαλλική πόλη για τη μεγάλη στιγμή τους.

Το Milky Way σε σενάριο και σκηνοθεσία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου, είναι η πρώτη ελληνική παραγωγή που παρουσιάζεται ποτέ στο Series Mania, και μάλιστα στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, όπου επιλέγονται μόλις 8 σειρές από ολόκληρο τον κόσμο.

Το Series Mania αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις σπουδαιότερες τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως, προσφέροντάς τους αποκλειστική πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη.

Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του, στο οποίο φέτος προβλήθηκε το Milky Way, έχουν ξεκινήσει τη σταδιοδρομία τους σειρές των μεγαλύτερων networks όπως Netflix, HBO Max, Disney+, BBC και Channel 4.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-