Η μικρή Άννα Αποστολία νίκησε τη λευχαιμία μετά από 1,5 χρόνο στο νοσοκομείο

Date:







H μικρή Άννα Αποστολία, 20 μηνών πλέον, είναι καλά, και χαμογελά ξανά στη ζωή μετά τη μεταμόσχευση που υποβλήθηκε, με δότη έναν άνδρα από το Ισραήλ.

To κοριτσάκι διαγνώστηκε με λευχαιμία όταν ήταν μόλις 4 μηνών, και από τότε ξεκίνησε ένας Γολγοθάς τόσο για την ίδια, όσο και για τους δικούς της ανθρώπους, που κράτησε 1,5 χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα η θεία της, Ελένη Βασιλοπούλου, ήταν δίπλα της και της κρατούσε το χεράκι.

Σε συνέντευξη που έδωσε η κα. Βασιλοπούλου στο thebest.gr, διηγήθηκε τη σκληρή μάχη που έδωσε η ανιψιά της στο ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» για να κρατηθεί στη ζωή.

Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια της ‘Αννας Αποστολίας

Όλα ξεκίνησαν στις 8 Δεκεμβρίου του 2020, όταν το μωράκι ήταν μόλις 4 μηνών. «Επισκέφθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο τον παιδίατρο για κάνει εμβόλιο. Καθώς την εξέταζε, διαπίστωσε ότι ήταν διογκωμένος ο σπλήνας», λέει η κα. Βασιλοπούλου και συνεχίζει:

«Αμέσως ενημέρωσε την αδελφή μου ότι πρέπει να πάει σε ένα νοσοκομείο, όχι ιδιωτικό κέντρο, για να γίνουν εξετάσεις. Μέχρι εκείνη την ημέρα εμείς βλέπαμε ένα υγιέστατο μωρό χωρίς να υπάρχει κάτι να μα προβληματίσει. Πήγε στο νοσοκομείο Πεντέλης και με τις πρώτες εξετάσεις κατάλαβαν τι συμβαίνει. Το μωρό και η μαμά του, μπήκαν σε ένα ασθενοφόρο και πήγαν στο “Ελπίδα”».







Εκεί, οι γιατροί ενημέρωσαν την μητέρα της μικρής πως πάσχει από βρεφική λευχαιμία και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Ακολούθησε 1,5 χρόνος νοσηλείας, με το μωράκι να δίνει καθημερινό αγώνα για τη ζωή του. Έκανε μια σειρά χημειοθεραπειών, εξαιτίας των οποίων βρέθηκε δυο φορές στην εντατική, και ήταν το πρώτο μωρό που δέχθηκε μονοκλωνικά αντισώματα και άνοιξε το δρόμο και για άλλα μωράκια.





Η μεταμόσχευση που της έσωσε τη ζωή

Το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησε η διαδικασία της πρώτης μεταμόσχευσης και βρέθηκε δότης 100% συμβατός. Μετά τη μεταμόσχευση, κι ενώ το παιδί πήγαινε καλά, έκανε μία επιπλοκή και εμφανίστηκε ξανά η ασθένεια.

Ακολούθησε δεύτερη μεταμόσχευση, πάλι από 100% συμβατό δότη από το Ισραήλ, και από τότε η μικρή Άννα Αποστολία είναι καλά.

Όλο αυτό το διάστημα, η μικρή μαζί με τους στενούς συγγενείς της δεν έχασαν το κουράγιο και την αισιοδοξία τους. «Από την πρώτη μέρα μέσα στο νοσοκομείο, ντυνόταν με διαφορετικά φορέματα, κάναμε χημειοθεραπείες με τα καλύτερα ρούχα μας, όταν ήταν κάπως καλύτερα και μπορούσε, κάναμε πάρτι. Ακούγαμε τραγούδια, χορεύαμε. Τραγουδούσαμε και έξω από την εντατική για να της στείλουμε θετική ενέργεια», λέει συγκινημένη η θεία του μικρού κοριτσιού.

Έκτοτε, η κα. Βασιλοπούλου ξεκίνησε τον δικό της αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών έτσι ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δότες.

«Έχω ένα στόχο, έναν ιερό σκοπό που λέγεται εκπαίδευση, ενημέρωση και όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να μπορεί ο κόσμος να καταλάβει τη διαδικασία και τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το θέμα είναι «γίνε δότης μυελού των οστών». Στις 18 και 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ευχαριστώ προσωπικά τον κ. Μπονάνο που συνδράμει και αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την ανάγκη αυτή».

-: thebest.gr







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η ηλικία στην οποία κορυφώνονται οι νοητικές μας ικανότητες είναι μάλλον έκπληξη

Νιώθετε πολύ μεγάλοι για να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι; Ξανασκεφτείτε το. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι φτάνουν στο απόγειο των γνωστικών ικανοτήτων τους μεταξύ 55 και 60. Οι περισσότεροι από εμάς φοβόμαστε την ιδέα του γήρατος, αλλά μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει ένα απροσδόκητο όφελος της γήρανσης: η νοητική μας λειτουργία κορυφώνεται

Σούπα μινεστρόνε με μακαρόνια και όσπρια Μιτσίδη

ΥΛΙΚΑ ¼ φλ. (60γρ.) ελαιόλαδο2/3 φλ. (100γρ.) ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 φλ. (130γρ.) καρότο κομμένο σε φετάκια1 φλ. (170γρ.) πατάτες κομμένες σε κυβάκια1 φλ. (135γρ.) σέλινο κομμένο σε φέτες2 σκελίδες  (4γρ.) σκόρδο ψιλοκομμένες   1 φλ. (150γρ.) κολοκυθάκι κομμένο σε φετάκια1 κουταλάκι (20γρ.) πάστα ντομάτας ΜΙΤΣΙΔΗ1 συσκευασία (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες ΜΙΤΣΙΔΗ1/2 φλ. (100γρ.) φασόλια μέτρια ΜΙΤΣΙΔΗ1 φλ. μικρά

Ζεστή σαλάτα με σοταρισμένα μανιτάρια με ντοματίνια και πιπεριές

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 400 γρ. μανιτάρια λευκά ή καφέ, κομμένα στη μέση 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. λευκό κρασί (προαιρετικά) ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Πανταζής – Δημητρίου: Viral η αφίσα τους! «Ποιοι είναι αυτοί; – Το photoshop σήκωσε τα χέρια ψηλά»

Ο Λευτέρης Πανταζής και η Άντζελα Δημητρίου, που έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική μουσική και παραμένουν στην πρώτη γραμμή, συναντιούνται ξανά επί σκηνής.

Ιωάννα Τούνη: Η υπέροχη έκπληξη που δέχτηκε από τον σύντροφό της στο σπίτι

Η γνωστή influencer έκανε πρόσφατα την πρώτη δημόσια εμφάνισή της με τον Δημήτρη Σπυριδωνίδη στη Μύκονο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για τη νέα της σχέση. Το follow του Λιάγκα στην Τούνη και η αντίδρασή της - «Καλά κάνει… Κι εγώ στη θέση της…» Σε παλαιότερο βίντεο στο Instagram, η Ιωάννα είχε μιλήσει με ειλικρίνεια για τον

Η Ιρίνα Σάικ μεταμορφώθηκε σε Τσιτσιολίνα για το Χάλογουιν – «Αιώνιο είδωλο», σχολίασε

Η Ιρίνα Σάικ μεταμορφώθηκε σε Τσιτσιολίνα για το Χάλογουιν - «Αιώνιο είδωλο», σχολίασε Η Ιρίνα Σάικ μεταμορφώθηκε σε Τσιτσιολίνα για το Χάλογουιν - «Αιώνιο είδωλο», σχολίασε Το διάσημο μοντέλο δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπα με τη μεταμφίεσή της Ιωάννα Μαρίνου 31.10.2025, 17:56 Μια εντυπωσιακή και σέξι εμφάνιση έκανε για το φετινό Χάλογουιν η Ιρίνα Σάικ.

Ιωάννα Τούνη: Η έκπληξη από τον σύντροφό της – «Δεν ξέρετε πόσο αγαπώ αυτούς που γνωρίζουν ότι θα με κάνουν χαρούμενη»

Η Instagrammer μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της ακόλουθους την τρυφερή χειρονομία του Δημήτρη Ρομπέρτο Σπυριδωνίδη

O «Γιατρός» έχει πρεμιέρα απόψε με «αφυπνίσεις» στον Alpha

Η δραματική σειρά "Γιατρός" του Alpha που μας γοήτευσε, μας συγκίνησε, μας καθήλωσε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, επιστρέφει απόψε στις 22:00. Μέχρι

Συνελήφθη γνωστός τηλεοπτικός σεφ για χρέη στο Δημόσιο

Για χρέη στο Δημόσιο, τα οποία και ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ, συνελήφθη γνωστός τηλεοπτικός σεφ. Ειδικότερα, ο 58χρονος φέρεται να είχε συστήσει επιχείρηση εμπορίας τροφίμων, με συνολικά έσοδα που υπολογίζονται μεταξύ 1,3 και 1,4 εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν απέδωσε τον ΦΠΑ που αναλογούσε στα έσοδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το χρέος άνω των 350.000 ευρώ.

Χάρης Φραγκούλης: «Δεν έχω ίντερνετ στο σπίτι, δεν έχω λεφτά να πάω στον οδοντίατρο»

Μια σπάνια συνέντευξη παραχώρησε ο Χάρης Φραγκούλης στην εκπομπή Buongiorno. Ο ηθοποιός, που μέχρι σήμερα εμφανίζεται μόνο στο θέατρο, μίλησε για το πόσο έχει καταπονήσει το σώμα του, τον λόγο που δεν έχει ίντερνετ και social media, αλλά και για τις χαμηλές απολαβές από το θέατρο. «Το σώμα μου το έχω διαλύσει. Έχω τρείς κήλες

Τα σημάδια εμφράγματος που πολλοί προσπερνούν

Όταν μιλάμε για έμφραγμα, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι ο πόνος στο στήθος. Όμως, όπως εξηγεί στο Newsbeast ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Καρδιολογίας του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Τούτουζας, υπάρχουν και άλλα, λιγότερο προφανή «σήματα κινδύνου» που στέλνει το σώμα μας, αλλά δυστυχώς συχνά αγνοούνται. Ζάλη, ναυτία ή

Ύπνος: Καθηγητής του Χάρβαρντ διαψεύδει ότι χρειαζόμαστε 8 ώρες ύπνου

Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η βέλτιστη διάρκεια ύπνου τη νύχτα για πολλούς υγιείς ενήλικες είναι πιο κοντά στις επτά ώρες, με τους κινδύνους για την υγεία να αυξάνονται εκατέρωθεν αυτού του επιπέδου σε σχήμα «U». Ο εξελικτικός βιολόγος του Χάρβαρντ Ντάνιελ Ε. Λίμπερμαν χαρακτηρίζει τον άκαμπτο κανόνα των 8 ωρών «ανοησία» της Βιομηχανικής