Απέλυσαν εργαζόμενο που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας







Την απόλυση εργαζομένου, ο οποίος διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και μάλιστα μετά την επιστροφή του από αναρρωτική άδεια καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Πρόκειται υποκατάστημα γνωστής εταιρείας πώλησης μουσικών ειδών. Όταν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ζήτησε να αρθεί η απόλυση, έλαβαν την απάντηση πως ο εργαζόμενος κρίνεται πλέον ως «ανεπαρκής».

Πρόκειται για τον Φ.Β, ο οποίος μας δήλωσε ότι έχει προσφύγει στο ΣΕΠΕ, καταγγέλλοντας κι ο ίδιος την απόλυση και μας ενημέρωσε για το χρονικό της υπόθεσής του. Στις 19 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, ο Φ.Β. εισάγεται στο νοσοκομείο με συμπτώματα της νόσου. Στις 28 Νοεμβρίου και καθώς έληξε η αναρρωτική του άδεια, επιστρέφει στη δουλειά του και έρχεται αντιμέτωπος με τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος του επιτίθεται με ειρωνικά σχόλια, όπως «μια χαρά σε βλέπω” και “έλειψες και δε ζήτησες ούτε μία συγγνώμη». Τότε, πάντα με δεδομένο ότι ο Φ.Β επέστρεψε μόλις από αναρρωτική άδεια, του ανακοινώνεται ότι πρόκειται να απολυθεί.

Την ίδια μέρα ο Φ. μαθαίνει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, πράγμα που γνωστοποιείται και στην εταιρεία. Στις 9 Δεκέμβρη του ανακοινώνεται, αφού δηλαδή έχει διαγνωστεί, από την εταιρεία η απόφαση της απόλυσης και στις 12 του ίδιου μήνα κοινοποιείται η καταγγελία της σύμβασης.

«Μέχρι εκείνη την στιγμή δούλευα ήδη 14 μήνες», λέει ο Φ. «Μάλιστα, όλο το καλοκαίρι δούλευα υπερωρίες για να καλύψω συναδέλφους που έλειπαν, ενώ το ίδιο έχω κάνει και για συναδέλφους που ήταν σε αναρρωτική άδεια», συνέχισε.

Με την κείμενη νομοθεσία οι πρώτοι 12 μήνες της εργασίας θεωρούνται «δοκιμαστική περίοδος» και ο εργαζόμενος δεν προστατεύεται σε περίπτωση απόλυσης.







Ωστόσο, οι εργαζόμενοι με χρόνιες ή σοβαρές παθήσεις, με αναπηρία κοκ προστατεύονται από το νόμο για την περίπτωση απόλυσης, στα πλαίσια της κοινωνικής ένταξης όλων των πολιτών στην εργασία.

Σε περίπτωση που η εταιρεία είχε γνώση της νόσου του Φ.Β πριν την πρόσληψη, τα πράγματα θα αν διαφορετικά, αν ο εργαζόμενος εργαζόταν δώδεκα ή λιγότερο από δώδεκα μήνες στην εταιρεία. Αλλά ο Φ.Β εργαζόταν ήδη 14 μήνες και διαγνώστηκε μετά το πέρας του 12μηνου, οπότε και ενημέρωσε για τη διάγνωση πριν του ανακοινωθεί επισήμως η απόλυση.

Για την ακρίβεια η απόλυσή του γνωστοποιήθηκε προφορικά μόλις επέστρεψε από αναρρωτική άδεια και τυπικά σχεδόν δέκα μέρες μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, πρόκειται για αυθαιρεσία και καταπάτηση της κείμενης νομοθεσίας.

«Δε νομίζω ότι στα κεντρικά γνωρίζουν τι έχει γίνει. Έχω προβεί σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ και ελπίζω να γνωστοποιηθεί και στους ιδιοκτήτες της εταιρείας το περιστατικό», μας λέει ο Φ.Β.

Ο Φ. έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να διεκδικήσει τη δικαίωσή του.

Δείτε την ανακοίνωση:

Ξεφτίλες!

Η εταιρία “Φίλιππος Νάκας” απέλυσε συνάδελφο μόλις γύρισε από αναρρωτική & έχοντας διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας

Ήθελαν ο συνάδελφος να ζητήσει και συγγνώμη(!) που πήρε αναρρωτική άδεια μέσα στην εκπτωτική περίοδο!

Να γυρίσει τώρα πίσω στη δουλειά, καμία απόλυση! pic.twitter.com/2ZDsodnEMa

— Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (@sea1891) December 16, 2022







loading…

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Αυτοάνοσα νοσήματα: Ποια γονίδια αυξάνουν τον κίνδυνο

Τι έχει δείξει έως στιγμής η ιατρική έρευνα για την γενετική προδιάθεση στην ανάπτυξή τους. Τα αυτοάνοσα νοσήματα προκαλούν βλάβη σε όργανα και ιστούς του σώματος, λόγω λανθασμένης απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος το οποίο αναγνωρίζει δικά του στοιχεία ως ξένα. Υπολογίζεται ότι το τουλάχιστον 5-10% του πληθυσμού πάσχει από αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία αποτελούν μία

Πενέλοπε Κρουζ: Το πανέμορφο κορίτσι από τη Μαδρίτη που κατέκτησε το Χόλιγουντ και την καρδιά μας

Τη γνωρίσαμε κοριτσόπουλο, φέρνοντας έναν διαφορετικό φρέσκο αέρα με τη μεσογειακή ομορφάδα της, τον πύρινο ερωτισμό της, το ξεχωριστό ταλέντο της. Η Πενέλοπε Κρουζ, η κορυφαία ηθοποιός της Ισπανίας, που έχει εδώ και χρόνια μπει με το σπαθί της ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος, συνεχίζει να είναι περιζήτητη, να αποτελεί εγγύηση για

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα από την ηλικία των 40 μέχρι τα 65

Η εμμηνόπαυση χαρακτηρίζεται από φυσική μείωση της γονιμότητας. Καθώς μεγαλώνετε, οι ωοθήκες σας παράγουν μικρότερη ποσότητα από ορισμένες ορμόνες. Η εμμηνόρροια γίνεται ακανόνιστη και τελικά σταματά. Φτάνετε στην εμμηνόπαυση αφού βιώσετε 12 συνεχόμενους μήνες χωρίς έμμηνο ρύση. Το χρονικό διάστημα πριν από αυτό το στάδιο είναι γνωστό ως περιεμμηνόπαυση. Η μετάβαση συνήθως διαρκεί περίπου 7

Eurovision 2024 – Πολωνία: Η LUNA & η αγγελική της φωνή ταξιδεύουν την Ευρώπη στη… Σελήνη!

Καταξιωμένη τραγουδίστρια, η LUNA ασχολείται με τη μουσική από τα νεανικά της χρόνια, καθώς τραγουδούσε και χόρευε σε ένα λαϊκό συγκρότημα. Έχει κάνει εμφανίσεις και στο μουσικό θέατρο, αλλά και στο Grand Theatre-National Opera στη Βαρσοβία. Η LUNA είναι αρκετά ταλαντούχα, καθώς έχει μία αγγελική φωνή που σε ταξιδεύει, μπορεί να παίξει βιολί και πιάνο

Taylor Swift: Το 11ο άλμπουμ της σπάει κάθε ρεκόρ & τα νέα της τραγούδια μας ραγίζουν… την καρδιά!

Η Taylor Swift κυκλοφόρησε το 11ο άλμπουμ της με τον τίτλο “The Tortured Poets Department” κι όπως ήταν αναμενόμενο, οι στίχοι από τα τραγούδια της μας ράγισαν την καρδιά. Η διάσημη τραγουδίστρια για ακόμα μία φορά κυκλοφόρησε άλμπουμ το οποίο απευθύνεται στις πρώην σχέσεις της με τον Joe Alwyn και τον Matty Healy. Μπλεξίματα για

Μάκης Δελαπόρτας: Ο θάνατος της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ, ζω μαζί της ακόμα

Όταν έφυγε, πιστέψαμε πως όλοι είμαστε τρωτοί, ευάλωτοι και δεν είμαστε αθάνατοι, δήλωσε

Ιωάννα Μαλέσκου: Στη συνείδησή μου από παιδί υπήρχαν δύο παρουσιάστριες, η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη

Δεν ήταν αγαπημένη συνήθεια της οικογένειάς μου η τηλεόραση όταν ήμασταν μικρά, σχολίασε η παρουσιάστρια

Κώστας Τσουρός: “Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου”

Κώστας Τσουρός: «Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου» Σάββατο, 27.4.2024, 17:14 Zappit@ZAPPIT_ "Ήταν ένας άνθρωπος που με είχε προσεγγίσει μέσα από τα social media. Έβλεπε που είμαι καθημερινά και μου έστελνε μηνύματα" περιέγραψε ο Κώστας Τσουρός. Ο Κώστας Τσουρός εξομολογήθηκε στην εκπομπή του ότι έχει αντιμέτωπος με stalker, ο οποίος τον