Mάνα σκότωσε τον παιδόφιλo γείτονα της που είχε κακοποιήσει τους 3 γιους της

Date:

Mάνα σκότωσε τον παιδόφιλo γείτονα της που είχε κακοποιήσει τους 3 γιους της

Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας μητέρας που σκότωσε τον παιδόφιλο γείτονά της







Πριν από οκτώ χρόνια, τo 2014, η 38χρονη τότε Βρετανίδα Σάρα Σαντς, η οποία μεγάλωνε μόνη της τα πέντε παιδιά της,, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 77χρονο Μάικλ Πλίστεντ στο διαμέρισμά του στο ανατολικό Λονδίνο. Ο άνδρας είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τους τρεις γιους της.

Το 2015 κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια στη φυλακή, η ποινή της όμως ανέβηκε στα 7,5 χρόνια με απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Στη διάρκεια της δίκης της αποκαλύφθηκε ότι ο Πλίστεντ είχε 24 καταδίκες για σεξουαλικά αδικήματα σε βάθος τριών δεκαετιών.

Η συγκλονιστική ιστορία της οικογένειας από το ανατολικό Λονδίνο, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα μετά την αποφυλάκιση της Σάρα Σαντς.







Για πρώτη φορά, η μητέρα που πήρε το νόμο στα χέρια της, μίλησε μαζί με τους τρεις γιους της στο BBC News. Οι τρεις νεαροί άνδρες μίλησαν για το πώς αισθάνονται για την πράξη αυτοδικίας που έκανε η μητέρα τους και τα ανεπούλωτα τραύματά τους.

Η νύχτα που η Σάρα Σαντς απέδωσε δικαιοσύνη

Ήταν μια φθινοπωρινή νύχτα του 2014, όταν η Σάρα Σαντς βγήκε από το σπίτι της οικογένειας στο ανατολικό Λονδίνο, φορώντας ένα ρούχο με κουκούλα κατεβασμένη ώστε να καλύπτει το πρόσωπό της. Ήταν οπλισμένη με ένα μαχαίρι. Περπάτησε λίγα μέτρα μέχρι τη γειτονική πολυκατοικία για να φτάσει στο σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα.

Οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας (CCTV) της πολυκατοικίας κατέγραψαν την είσοδό της.

Μόλις έφτασε εκεί, μαχαίρωσε οκτώ φορές τον Μάικλ Πλίστεντ. Φεύγοντας, άφησε το θύμα της να αιμορραγεί ακατάσχετα κάτι που σύντομα οδήγησε στον θάνατό του.

Αργότερα, το δικαστήριο περιέγραψε την πράξη της ως μια επίθεση “προαποφασισμένη”.

Το 2014 ο Πλίστεντ ήταν 77 ετών. Είχε συλληφθεί για τα σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος των τριών αγοριών. Το δικαστήριο, είχε κρίνει ότι τα αδικήματά του είχαν τελεστεί στη συνοικία Σίλβερταουν όπου ζούσε. Την εποχή που δολοφονήθηκε, τα αγόρια ήταν ανήλικα και έτσι τα ονόματά τους δεν είχαν δημοσιοποιηθεί και δεν είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν οι γιοι της δολοφόνου του.

Όταν η μητέρα τους δολοφόνησε τον άνθρωπο που τους είχε κακοποιήσει, ο μεγαλύτερος γιος της Σάρα Σάντς, ο Μπράντλεϊ, ήταν 12 ετών, ενώ τα αδέλφια του, Άλφι και Ρις, 11.

Σήμερα, ο Μπράντλεϊ είναι 20 ετών και τα δίδυμα 19. Στέκονται στο πλευρό της Σάρα και εξηγούν πόσο δύσκολο ήταν να μεγαλώνουν με τη μητέρα τους να βρίσκεται στη φυλακή.

“Μας έκανε να αισθανθούμε πιο ασφαλείς”, προσθέτει ο Άλφι, αλλά τονίζει: “Δεν βοήθησε να υποχωρήσουν οι εφιάλτες μας. Μας έδωσε ωστόσο ένα αίσθημα ασφάλειας, καθώς δεν χρειαζόταν πια να φοβόμαστε μήπως τον συναντήσουμε στη γειτονιά”.

“Ζούσε στο δρόμο μας. Στο απέναντι σπίτι. Όταν άνοιγα το παράθυρό μας μπορούσα να δω το σπίτι του”, περι- ο Μπράντλεϊ.

Ο Ρις, ο δεύτερος από τους δίδυμους, συμπληρώνει ότι “ήταν ωραία να ξέρουμε ότι ήταν πια νεκρός, αλλά δεν σταμάτησαν τις μαύρες σκέψεις. Πολύ συχνά πεταγόμασταν στον ύπνο μας κλαίγοντας και φωνάζαμε “πού είναι η μαμά;”

Όσο καιρό η μητέρα τους ήταν στη φυλακή, τα παιδιά της μονογονεϊκής οικογένειας πήγαν να ζήσουν με τη γιαγιά τους.

Πώς είχε προσεγγίσει τα παιδιά ο παιδόφιλος

Ο Πλίστεντ, ένας άνδρας που ζούσε μόνος, ήταν γνωστός στη γειτονιά και πάντα σύχναζε έξω από το ψιλικατζίδικο όπου εργαζόταν και στο οποίο πολλά παιδιά δούλευαν τα Σάββατα για το χαρτζιλίκι τους.

Η Σάρα Σαντς λέει τώρα ότι είχε γίνει φίλη με τον Πλίστεντ. “Νόμιζα ότι ήταν ένας υπέροχος γέρος”, λέει τώρα. “Του μαγείρευα, τον πρόσεχα, του έκανα παρέα όταν είχα χρόνο”.

“Κάποια στιγμή ζήτησε από τον Μπραντ να πηγαίνει να τον βοηθάει κι εκείνος ήταν πολύ περήφανος” περι- η Σαντς και προσθέτει ότι σιγά σιγά άρχισε να προσεγγίζει και τα δίδυμα, ώσπου μια μέρα προσκάλεσε και τα τρία παιδιά στο σπίτι του.

Ένα βράδυ τα δίδυμα της αποκάλυψαν ότι, ενώ βρίσκονταν στο διαμέρισμα του, ο Πλίστεντ τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά. Μια εβδομάδα αργότερα ο Μπραντ της αποκάλυψε το ίδιο. Μετά την καταγγελία που έκανε η μητέρα τους, ο Πλίστεντ συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα κατά των γιων της. Ενώ ήταν υπόδικος, το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Η Σάρα Σαντς κατέρρευσε. Όπως λέει, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση του. “Όλος ο κόσμος πάγωσε για μένα”, λέει οκτώ χρόνια μετά.

Το ακόμη πιο σοκαριστικό στοιχείο για τη μητέρα των αγοριών που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ήταν ότι ο άνδρας για τον οποίο πίστευε ότι ήταν φίλος, είχε αλλάξει το όνομά του από Ρόμπιν Μουλτ σε Μάικλ Πλίσεντ, καθώς είχε και στο παρελθόν, πριν μετακομίσει στη γειτονιά τους, καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Η πολυκατοικία στην οποία είχε εγκατασταθεί ήταν δίπλα σε μια παιδική χαρά κι ένα σχολείο.

Πώς έφτασε στη φονική επίθεση

«Θυμάμαι να παίρνω  ένα μαχαίρι και πήγα στο σπίτι του Μικ. Ήθελα να τον πείσω να δηλώσει ένοχος ώστε ο Μπράντλεϊ να μη χρειαστεί να καταθέσει», είπε. «Ο Μικ άνοιξε την πόρτα και χαμογελούσε. Ήταν αλαζονικός και απότομος».

«Δεν με άκουγε. Ήταν ψυχρός. Ένας διαφορετικός άνθρωπος σε σχέση με εκείνον που ήταν ο φιλικός γείτονάς μου», σημειώνει η Σαντς.

«Τον άγγιξα με το μαχαίρι και με άρπαξε. Έχασα τον έλεγχο. Δεν μπορούσα να αφήσω κανέναν άλλον να πληγωθεί – κάποιος έπρεπε να προστατεύσει τους ανθρώπους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι προειδοποιήσεις της για τον γείτονα στην αστυνομία και σε άλλες αρχές ήταν μάταιες.

“Δεν ήξερα τι έκανα εκεί”, λέει τώρα η Σάρα Σαντς. “Συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει ένα τεράστιο λάθος. Αυτός δεν είχε μετανιώσει με κανένα τρόπο. Μου είπε “τα παιδιά σου λένε ψέματα”. Όλα πάγωσαν. Είχα το μαχαίρι στο αριστερό μου χέρι και θυμάμαι ότι προσπάθησε να μου το αρπάξει .”

Η Σάρα Σαντς υποστηρίζει ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει τον Μάικλ Πλίστεντ.

Λίγες ώρες αργότερα παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα με το αιματοβαμμένο μαχαίρι και τα ρούχα της λερωμένα από το αίμα του θύματός της.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της είπε ότι δεν πίστευε ότι είχε “λογικά σκεφτεί σε τι θα μπορούσε να οδηγήσει το να έχει μαχαίρι επάνω της”, αλλά είχε προσθέσει: “Είμαι σίγουρος ότι η πιθανότητα να το χρησιμοποιήσει υπήρχε στο μυαλό της”.

Η Σάρα Σαντς καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αντί για δόλο, με το σκεπτικό ότι είχε βρεθεί εκτός ελέγχου.

Η ποινή της ήταν τρεισήμισι χρόνια, αλλά στο εφετείο θεωρήθηκε ότι η αρχική ποινή ήταν υπερβολικά επιεικής και αυξήθηκε σε επτάμισι χρόνια.

“Πήρα το νόμο στα χέρια μου”, ομολογεί τώρα. “Ανατράφηκα ώστε να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου”.

Η Σάρα Σαντς αγωνίζεται τώρα για την επιβολή αυστηρότερων κανόνων για όσους έχουν καταδικασθεί για σεξουαλικά αδικήματα και ζητά να απαγορευθεί να αλλάζουν το όνομά τους.

Στη συνέντευξη στο BBC τόνισε: “Για τους παιδόφιλους, για όποιον αγγίζει παιδιά, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Και το να κρύβονται πίσω από τις αλλαγές ονομάτων… πρέπει να τους αφαιρεθεί αυτό το δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα να αλλάξουν το όνομά τους πρέπει να τους αφαιρεθεί”.







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Καίτη Γκρέυ-Στέλιος Καζαντζίδης: Ένας πολυτάρχος έρωτας που «μεγάλωσε» μαζί με το λαϊκό τραγούδι

Η Καίτη Γκρέυ και ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξαν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια στην ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Ο έρωτάς τους ήταν έντονος και βαθύς, αλλά παράλληλα γεμάτος δυσκολίες και εντάσεις, όπως ακριβώς και η εποχή που τους ανέδειξε. Η Γνωριμία και ο Έρωτας Η γνωριμία τους έγινε μέσα από τον χώρο της

Οι Τάσεις στα πλεκτά για το Χειμώνα 2025

Ποια γυναίκα δε χρειάζεται τα κατάλληλα πλεκτά ρούχα για να επιβιώσει πρακτικά αλλά και στιλιστικά το χειμώνα; Βέβαια, κάθε χρόνο βλέπουμε νέα trends στα ζεστά κομμάτια που να συντροφεύουν τις πιο κρύες μέρες. Αν λοιπόν θέλεις να ξέρεις που να επενδύσεις φέτος θα σου δείξουμε ποιες είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στα πλεκτά το Χειμώνα του

4 Χρώματα παπουτσιών που ταιριάζουν με όλα σου τα ρούχα

Θες να αγοράσεις νέα παπούτσια;  Δεν ξέρεις που να στρέψεις το ενδιαφέρον σου; Αν ναι, σου έχω βρει εγώ την λύση! Έψαξα και βρήκα για εσένα χρώματα παπουτσιών που σίγουρα αξίζει να αγοράσεις. Γιατί όμως; Εκτός του ότι το να βάζεις μια πινελιά από χρώμα σε κάθε look σου δίνει το κάτι παραπάνω, μπορείς επιτελούς

Την Τετάρτη η κηδεία της Καίτης Γκρέυ – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Σε ηλικία 100 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή η Καίτη Γκρέυ. Η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, η κηδεία της Καίτης Γκρέυ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη

Dinamiss: Ποιες είναι οι δύο αδερφές που στοχεύουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision 2025 με το «Odyssey» 

Σε λίγες ημέρες, το κοινό και η κριτική επιτροπή της ΕΡΤ θα κληθούν να επιλέξουν τον εκπρόσωπο της χώρας για τη Eurovision 2025, στον εθνικό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Christmas Theater. Οι Dinamiss, με την πρότασή τους «Odyssey», είναι ανάμεσα στους φιναλίστ του ελληνικού τελικού. Το τραγούδι τους, που έχει γραφτεί και συντεθεί από

Δείτε την Άννα Βίσση σε μια από τις πρώτες τηλεοπτικές της εμφανίσεις το μακρινό 1973

«Φεύγω για την Αθήνα, όπου θα συνεχίσω το σχολείο και παράλληλα θα παρακολουθήσω μουσική», είχε πει τότε η τραγουδίστρια

Λίνα Μενδώνη: Η απώλεια της Καίτης Γκρέυ κλείνει μια ολόκληρη εποχή για το ελληνικό τραγούδι

«Η Καίτη Γκρέυ, υπήρξε μια γνήσια λαϊκή φωνή, χωρίς εκζήτηση και επιτήδευση, που κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της για την απώλεια της αγαπημένης τραγουδίστριας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η δήλωση της κ. Μενδώνη: «Η απώλεια της Καίτης Γκρέυ κλείνει μια ολόκληρη εποχή για το ελληνικό τραγούδι. Ερμηνεύτρια

Γιώργος Μαζωνάκης, Χρήστος Μάστορας και Ελένη Φουρέιρα τα «έσπασαν» με μοναδικά ντουέτα στα μπουζούκια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης επισκέφθηκε το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζονται ο Χρήστος Μάστορας και η Ελένη Φουρέιρα, με το κέφι να ανεβαίνει κατακόρυφα. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης κάθισε με την παρέα του σε ένα από τα τραπέζια και αρχικά παρακολουθούσε το σόου των συναδέλφων του. Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά κάθε γωνιά του νυχτερινού κέντρου και έφυγε «γεμάτος»

Ρούλα Κορομηλά: Σπάνια φωτογραφία με τον αδερφό της Θανάση Κορομηλά

Η Ρούλα Κορομηλά και ο αδερφός της βγάζουν φωτογραφία με την παρουσιάστρια να την ανεβάζει στα social media. Οι δυο τους παραμένουν όπως φαίνεται δεμένοι και αγαπημένοι. Ο Θανάσης Κορομηλάς έχει στηρίξει και έχει σταθεί στο πλευρό της αδερφής του, στα εύκολα και στα δύσκολα, στο πέρασμα των χρόνων. Η Ρούλα Κορομηλά δημοσίευσε μία φωτογραφία

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της σπουδαίας Καίτης Γκρέυ στην κηδεία του Γιάννη Πουλόπουλου

Σε ηλικία 100 ετών έφυγε από τη ζωή η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ, το πρωί της Κυριακής, 19 Ιανουαρίου. Η αξιόλογη καλλιτέχνιδα, που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, απεβίωσε στο σπίτι της, στις 10:00 π.μ. Η επιβαρυμένη υγεία της την είχε καθηλώσει, εμποδίζοντάς τη να συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις, γεγονός που την

Πέθανε η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ σε ηλικία 100 ετών

Ενδιαφεροντα ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙΤΗ ΓΚΡΕΥ Πέθανε η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ σε ηλικία 100 ετών Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας - Ήταν η πιο ακτιβοπληρομένω τραγουδίστρια της δεκαετίας του '60 και ηχογράφησε περισσότερα από 1500 τραγούδια Τζωρτζίνα Φράγκου 19.01.2025 | 13:33 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδας η είδηση του

Χάρης Κωστόπουλος: Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος ράγισε καρδιές στο μνημόσυνο του τραγουδιστή – «Μου λείπεις αδελφέ»

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Χάρης Κωστόπουλος και στο μνημόσυνο που έγινε στη Γλυφάδα, οι φίλοι του δεν τον ξέχασαν. Ανάμεσά τους ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, που κατά διαστήματα, δεν μπορούσε να κρύψει την έντονη συναισθηματική του φόρτιση. Το μνημόσυνο έγινε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025 στις 10:40 στο