Προωράκι που έζησε από θαύμα γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια

Date:

Ο Jari Lopez όταν γεννήθηκε πρόωρα στις 22 Φεβρουαρίου του 2021 ήταν μόλις 23 εκατοστά και ζύγιζε 325 γραμμάρια. Σήμερα, έχοντας κλεισει ένα έτος ζωής, θεωρείται ένα από τα μικρότερα μωρά που κατάφεραν να επιβιώσουν και να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια μαζί με τους γονείς και τους φίλους τους.

Ο μικρός Jari δεν αναπτύχθηκε κανονικά όσο βρισκόταν στην κοιλιά της μαμάς του, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται από ειδικό σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, η μητέρα του εισήχθη στο νοσοκομείο στις 23 εβδομάδες ώστε να της κάνουν συχνά υπερηχογραφήματα με την ελπίδα πως θα συμπληρώσει τους 9 μήνες εγκυμοσύνης δίνοντας έτσι χρόνο στο έμβρυο να πάρει το βάρος που χρειάζεται.







Όμως, οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι. Μάλιστα, είπαν στον μπαμπά του Jari πως είχε μόλις 30% πιθανότητες να επιβιώσει. Λίγες μέρες αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έφτασε η ώρα του τοκετού με τους δύο γονείς να μην τρέφουν πολλές ελπίδες για τον γιο τους.

«Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται στις 24 εβδομάδες πρέπει να διασωληνώνονται κάτι που δεν ήταν εύκολο για τον Jeri μας επειδή ήταν μικροσκοπικός… Είχαμε απελπιστεί! Ευτυχώς, όμως, μια νοσοκόμα κατάφερε να τον διασωληνώσει και οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν», λέει σήμερα η μητέρα του.

Smaller than a Barbie doll, larger than life

Το αγοράκι έμεινε στο αναπνευστικό μηχάνημα για περίπου ενάμιση μήνα και χρειάστηκε να παραμείνει στη ΜΕΘ για 127 ημέρες, όπου μια ομάδα γιατρών, νοσοκόμων και διάφορων θεραπευτών τον φρόντισαν και παρακολουθούσαν την ανάπτυξή του.







Ενώ βρισκόταν στη ΜΕΘ, χρειάστηκε να κάνει πολλαπλές μεταγγίσεις και μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση, αλλά ευτυχώς δε είχε σοβαρά προβλήματα όπως αιμορραγία στον εγκέφαλο ή καρδιακές παθήσεις και δεν χρειάστηκε άλλες εγχειρήσεις.

Μετά από τέσσερις μήνες, ο Jari πήρε εξιτήριο τον Ιούνιο και έναν χρόνο αργότερα, είναι πάνω από μισό μέτρο και ζυγίζει σχεδόν 7,5 κιλά!

«Ενθουσιάζεται με απλά, καθημερινά πράγματα και είναι πολύ δραστήριος» λένε οι γονείς του. «Ωστόσο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται με αργότερους ρυθμούς από άλλα παιδιά της ηλικίας του και τον παρακολουθούν στενά οι γιατροί του. Κατά τ’ άλλα, όμως, είναι ένα υγιέστατο, υπερκινητικό και χαρούμενο παιδί που έδωσε φως στη ζωή μας».

Baby boy born at 11.5 ounces defeats the odds to ring in 1st birthday - Good Morning America

-







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η Κέιτ Μίντλετον φωτογραφίζει την πριγκίπισσα Σάρλοτ για τα 9α γενέθλιά της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, που πάσχει από καρκίνο, τήρησε σήμερα την παράδοση, αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία της κόρης της Σάρλοτ, που έγινε εννέα ετών. «Ευτυχισμένα τα 9α γενέθλιά σου, Σάρλοτ!», έγραφε το μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Πώς ο θυμός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής [μελέτη]

Αισθάνεστε ποτέ σαν ο θυμός σας να κυλάει στις φλέβες σας; Λοιπόν, αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, σύμφωνα με νέα έρευνα Ο θυμός επηρεάζει αρνητικά την υγεία των αιμοφόρων αγγείων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, 1η Μαΐου, στο Journal of the American Heart Association. Οι ερευνητές χώρισαν 280 συμμετέχοντες και τους

Το story «μυστήριο» της Μαρίας Αντωνά προς τον Σοϊλέδη μετά τον χωρισμό τους

Ένα story που ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό της Μαρίας Αντωνά στο Instagram λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του Άρη Σοϊλέδη, αναφορικά με τον χωρισμό τους και όσα γράφονται για παράλληλη σχέση του πρώην ποδοσφαιριστή, προκαλεί ερωτήματα.  Το γεμάτο «μυστήριο» story στο Instagram της Μαρίας Αντωνά αφού λίγη ώρα μετά τα όσα έγραψε ο πρώην σύντροφός

Άγριο ξέσπασμα από τη Μαρία Αντωνά: «Αρούλη μου όπως έστρωσες κοιμήσου. Ήσουν σε όλα πολύ μικρός»

Ένα αδιανόητο ξέσπασμα κατά του Άρη Σοϊλέδη είχε η Μαρία Αντωνά, πριν από λίγη ώρα, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου, μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram. Oι φήμες θέλουν τον Άρη Σοϊλέδη να προχώρησε τη ζωή του όσο εκείνη βρισκόταν στον Άγιο Δομίνικο και συμμετείχε στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ, Survivor, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν