«Νιώθω ευλογημένη που έχω ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down – Ήθελα να καταλάβει πόσο πολύ την αγαπάμε»

Date:

«Νιώθω ευλογημένη που έχω ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down – Ήθελα να καταλάβει πόσο πολύ την αγαπάμε»

Πολύ συγκινητική έιναι η ιστορία της Στέφανι, μίας μητέρας που έμαθε ότι θα γεννήσει ένα μωρό με σύνδρομο Down και εκείνη το κράτησε.







«Κυοφορώ έναν άγγελο, θα έχει έξτρα αγάπη, έξτρα αγκαλιές, έξτρα φιλιά και έξτρα χρωμόσωμα» έτσι ανακοίνωσε στους δικούς της η Στέφανι Θεοφάνους ότι το παιδί της θα γεννηθεί με σύνδρομο down. Δύο χρόνια μετά, παρόλες τις αμφιβολίες που ένιωσε αρχικά, είναι πιο ευτυχισμένη και χαρούμενη από ποτέ, μεγαλώνοντας την μικρή Μοδέστια προσφέροντάς της, όλη την αγάπη που μπορεί να προσφέρει μια μάνα στο παιδί της.

Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, βρισκόταν στο αμάξι, περιμένοντας την Μοδέστια να τελειώσει από την θεραπεία της. Ξεκίνησε να αφηγείται την ιστορία της, χωρίς να παραπονεθεί στιγμή, χωρίς να διερωτηθει γιατί σε εμένα…

Εκτός από την Μοδέστια, η Στέφανι, έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο, το ίδιο και ο σύντροφός της.







Είχαμε πει ότι δεν θέλαμε άλλο παιδί

«Η Μοδέστια ήρθε ξαφνικά όταν εγώ ήμουν 37 ετών, δεν το είχαμε προγραμματίσει. Αντιθέτως, ήμασταν ικανοποιημένοι με τα παιδιά που είχαμε και οι δύο από διαφορετικούς γάμους. Δεν καταλάβαμε πως, που, τι, πότε, ήταν εντελώς ξαφνικό, όμως αποφασίσαμε να το κρατήσουμε. Ένιωθα άγχος επειδή είχαμε πει ότι δεν θέλουμε άλλο παιδί και δεν ήξερα πως θα το έπαιρνε ο σύντροφός μου, κάτι το οποίο τελικά δεν χρειαζόταν να με απασχολεί, αφού ο ίδιος ήταν πιο δεκτικός από εμένα».

Μετά τον πρώτο μεγάλο υπέρηχο στον τρίτο μήνα, φάνηκε ότι όλα ήταν εντάξει, ωστόσο, μετά από ένα εξειδικευμένο τεστ που έπρεπε να κάνει η Στέφανι, φάνηκε ότι υπήρχαν αυξημένες πιθανότητες το μωρό να γεννηθεί με σύνδρομο down.

Ο γιατρός της είπε ότι είναι καλύτερα να προχωρήσει με ακόμα μια εξέταση για να το ξεκαθαρίσει, αλλά η ίδια αρνήθηκε. «Του είπα ότι δεν με νοιάζει, ότι και να είναι, εγώ θα το κρατήσω. Δεν το πήρα άσχημα, μέσα μου είχα και την ελπίδα ότι δεν θα γεννιόταν με το σύνδρομο. Σκέφτηκα ότι μια στις δεκαοκτώ οι πιθανότητες και ότι θα είναι ένα από τα υπόλοιπα δεκαεπτά».

Λίγους μήνες αργότερα, ο υπέρηχος έδειξε ένα παιδί με πιο μικρά άκρα, έτσι ο γιατρός ζήτησε για άλλη μια φορά από την Στέφανι να κάνει την εξέταση, για να ξέρουν τι είναι αυτό που έχουν να αντιμετωπίσουν. «Μπορεί να χρειαστεί να γεννήσεις στο νοσοκομείο ή να έχω ασθενοφόρο έξω για να πάρει το παιδί αν έχει άλλα θέματα υγείας, μου είπε ο γιατρός. Όταν μου το έθεσε έτσι, κατάλαβα ότι δεν θέλω να το ρισκάρω».

Η εξέταση έδειξε τελικά ότι θα γεννιόταν με σύνδρομο Down

Μέσα από μια ειδική εξέταση, φάνηκε τελικά ότι η Μοδέστια θα γεννιόταν με σύνδρομο down. Ωστόσο, η απόφαση της Στέφανι δεν άλλαξε, ήταν διατεθειμένη να κρατήσει το παιδί της. Παρόλα αυτά, όταν μαθαίνεις κάτι τέτοιο, είναι λογικό να υπάρξει φόβος και άγχος.

«Μόλις το έμαθα, έχασα για μια στιγμή την γη κάτω από τα πόδια μου, στεναχωρήθηκα, έκλαψα. Τα σκεφτόμουν όλα… Βλακεία μου, τώρα που το ζω και έχω το μωρό μου, που είναι τόσο υπέροχο. Είχα πάθει σοκ όταν το έμαθα. Όμως, όταν δεν το ζήσεις και δεν το ξέρεις, δεν μπορείς να καταλάβεις το συναίσθημα που έχω εγώ τώρα. Είχα δύο αγόρια και ήθελα τόσο πολύ να κάνω μια κόρη.

Στεναχωρήθηκα διότι σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να κάνω μαζί της, όσα ονειρευόμουν όταν έλεγα ότι ήθελα μια κόρη. Ήθελα να την περιποιούμαι, να την πάρω να γίνει μοντέλο, να μάθει μπαλέτο, που ήθελα πάντα εγώ να το κάνω. Κάποιες φορές ξέρεις, πράγματα που έχεις εσύ ως απωθημένα, τα βγάζεις στα παιδιά σου για να χαρείς μέσα από αυτά. Σκεφτόμουν το bullying που μπορεί να δεχτεί, το πώς θα την αντιμετωπίσουν τα αδέλφια της. Ένιωθα όλα αυτά τα συναισθήματα και ήταν τόσο μπερδεμένα σαν ένα κουβάρι μέσα μου».

Για να μπορέσει να καταλάβει τι ήταν αυτό που την περίμενε, αποφάσισε να μιλήσει με οικογένειες που έχουν παιδιά με σύνδρομο down. Τα μόνα άτομα που είχε δει στη ζωή της με σύνδρομο ήταν μεγάλα και δεν είχαν λάβει τις ανάλογες θεραπείες που υπάρχουν σήμερα για να μπορέσουν αν εξελιχθούν. Όταν γνώρισε μια οικογένεια με τον τετράχρονο γιο τους, άλλαξε ολόκληρη η κοσμοθεωρία της.

«Είδα πόσο ενθουσιασμένοι ήταν και για την δική μου την εγκυμοσύνη, αλλά και για το δικό τους το παιδί. Ήταν ένα παιδί ζωηρό, όπως κάθε τετράχρονο, έπαιζε συνεχώς, ήξερε τα πάντα για τα κινητά και τα tablets. Δεν υστερούσε σε τίποτα από τα άλλα παιδιά, μόνο η ομιλία του αλλά και τι έγινε; Το ότι υπάρχει μια καθυστέρηση στο να κάνουν κάποια πράγματα, δεν αλλάζει κάτι.

Ο μεγάλος μου γιος έφτασε τριών χρονών και μόνο εγώ μπορούσα να καταλάβω τι λέει. Μου έδωσαν τόση θετική αύρα και ενέργεια και μου εξήγησαν πόσο εκπαιδεύσιμα είναι τα παιδιά με σύνδρομο down και ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά».

Η πρώτη αγκαλιά με το μωρό

Αυτή η συνάντηση, ήταν αυτό που χρειαζόταν η Στέφανη για να λάβει τη δύναμη και το κουράγιο που χρειαζόταν. Περίμενε πλέον με ανυπομονησία να γνωρίσει και να κρατήσει στην αγκαλιά της, την κόρη της. Κατά την διάρκεια της κύησης, μιλούσε στην αγέννητη Μοδέστια, την χάιδευε πάνω από την κοιλιά της και της έβαζε τραγούδια.

«Προσπαθούσα από τότε να καταλάβει και η ίδια πόσο πολύ την θέλουμε. Η πρώτη αγκαλιά ήταν κάτι μαγικό για εμένα. Στην αρχή μου την έδειξαν μόνο, μετά την πήρε ο παιδίατρος για τις εξετάσεις. Αργότερα μου την έφεραν ντυμένη και το συναίσθημα της πρώτης αγκαλιάς ήταν υπέροχο».

«Όσο ήταν βρέφος, δεν αντιμετωπίσαμε καμία ιδιαίτερη δυσκολία. Είχε μόνο ένα θέμα στην κατάποση, πνιγόταν λίγο όταν έπινε το γάλα της, το οποίο δεν ήταν καθαρά από το σύνδρομο».

Ο ∈ρωτας των αδελφών της

Μπορεί η ίδια να αντιλαμβανόταν τι ήταν αυτό που είχε το παιδί της, όμως οι δύο της γιοι ηλικίας εννέα και επτά χρόνων τότε, δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που έκανε την μικρή αδελφή τους τόσο ξεχωριστή.

«Στα παιδιά μου, δεν είχα πει τίποτε για το σύνδρομο, διότι δεν ήθελα να μπει στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι κάτι είχε το παιδί, να φοβούνται ή να είναι αγχωμένοι. Αυτό που έκανα, ήταν να τους βάζω τραγουδάκι με παιδιά που έχουν σύνδρομο down ή συνεντεύξεις, για να μπει στο υποσυνείδητό τους η εικόνα των παιδιών αυτών. Τρείς μήνες αφότου γεννήθηκε η Μοδέστια, τότε μόνο τους είπα τι έχει, ήθελα να τους αφήσω να την αγαπήσουν».

Όταν είπε αυτά τα λόγια, άκουσα μια μικρή φωνή πίσω από την γραμμή του τηλεφώνου να λέει, «δεν αγάπησα την Μοδέστια, την ∈ρωτεύτηκα!».

Η Στέφανη χαμογέλασε, εξηγώντας μου ότι και τα δύο της παιδιά λατρεύουν την μικρή και είναι οι προστάτες της, ενώ τους έφερε και πιο κοντά ως οικογένεια.

«Με την κόρη μου ξαναγεννήθηκα»

Μετά την γέννηση της Μοδέστιας, όλες οι ανησυχίες της Στέφανης εξαφανίστηκαν. «Πλέον, όσα ανησυχούσα ότι δεν θα μπορούσα να γίνουν μαζί της, τα κάνω και με το παραπάνω. Είναι τόσο εκπαιδεύσιμη. Ακόμα λόγω ηλικίας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα το μπαλέτο, αλλά λόγω του συνδρόμου έχει απίστευτη ευλυγισία. Θυμάμαι ότι κοιμόταν με τα πόδια ανοιχτά. Έχω πάρα πολλά όνειρα που αν δεν ήταν η Μοδέστια, δεν θα τα είχα. Τώρα θέλω να κάνει τα πάντα, ενόργανη γυμναστική, ρυθμική, τα πάντα».

Το σπίτι τους είναι γεμάτο παιχνίδια, γέλια, παιδικές φωνές και ζωγραφιές στους τοίχους από την μικρή Μοδέστια. «Στο σπίτι παίζουμε, ζωγραφίζουμε, μαζεύω εγώ τα κάνει άνω κάτω η μικρή. Κάνει ότι ακριβώς κάνει ένα δίχρονο, ανοίγει τους πάγκους βγάζει από μέσα τα πράγματα και αν την μαλώσω λίγο, μου κάνει καμώματα».

Αν και η Μοδέστια δεν μιλάει με ολόκληρες προτάσεις, λέει τα βασικά όπως μαμά, μπαπά και σ’ αγαπώ. «Τώρα άρχισε να περπατάει για παράδειγμα αλλά εντάξει, και τι έγινε; Δεν είναι κάτι που μπορεί να σε εμποδίσει από το να μην κρατήσεις ένα παιδί με σύνδρομο down. Σιγά, σιγά και θα περπατήσει και θα τρέξει και θα χρειαστεί να τρέξω κι εγώ πίσω της.

Είμαι ευτυχισμένη και ευλογημένη που έχω ένα τέτοιο μωρό.

Με την κόρη μου ξαναγεννήθηκα, νιώθω ότι έχω πεταλούδες στο στομάχι μου, είμαι ∈ρωτευμένη μαζί της όπως και όλοι στην οικογένεια».

Η Στέφανι, δεν εργάζεται κάπου πλέον, αφού χρειάζεται να είναι δίπλα στην Μοδέστια, να την προσέχει και να την πηγαίνει στις διάφορες θεραπείες. Αυτό είναι κάτι το οποίο η ίδια απολαμβάνει ιδιαίτερα.

«Μου δίνει την ελευθερία να έχω χρόνο μαζί της συναισθηματικό και ποιοτικό. Δεν νιώθω ότι μου λείπει η δουλειά μου. Έχω πλέον χρόνο για όλα μου τα παιδιά. Πάντα μου άρεσε να είμαι μητέρα. Δεν ήμουν της καριέρας, προσπάθησα να πετύχω τους στόχους μου, όμως για εμένα πάντα προέχει η οικογένεια. Δεν θέλω να χάνω στιγμές των παιδιών μου. Η κάθε ημέρα έχει να σου δώσει κάτι διαφορετικό. Θέλω να είμαι εκεί, να τους βλέπω, να ζω μαζί τους».

«Τα παιδιά με σύνδρομο down έχουν μια ανιδιοτελή και αγνή αγάπη»

Μέσα από την εμπειρία της, η Στέφανι στέλνει το δικό της μήνυμα, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιεύοντας βίντεο με την κόρη της, δείχνοντας πόσο φυσιολογικό και όμορφο είναι να αποκτήσει κάποιος ένα παιδί με σύνδρομο down.

«Θέλω να βλέπουν όλοι την Μοδέστια, ποια είναι τι μπορεί να κάνει, πόσο όμορφη είναι. Μπορεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα στα βίντεο χτενίζεται, προσπαθεί να βάλει παπούτσια όπως όλα τα μωρά. Έτσι, θα καταλάβει και ο κόσμος ότι δεν είναι αυτό που έχει στο μυαλό του το σύνδρομο down. Με την Μοδέστια, έχω γίνει πολύ καλύτερος άνθρωπος και πολύ πιο σκληρή και ετοιμοπόλεμη όταν χρειαστεί».

Έχει πλέον γίνει σκοπός της ζωής της, να ενημερώνει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται για το τι είναι το σύνδρομο down, ώστε να μην έχουν παρωπίδες και να μην νιώθουν ντροπή για τα παιδιά τους.

Όπως εξηγεί, μπορεί παλαιότερα να ήταν δύσκολο ένας γονιός να μεγαλώσει ένα παιδί με σύνδρομο down διότι δεν υπήρχαν ούτε οι θεραπείες, ούτε οι ανέσεις που έχουμε σήμερα, όμως τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει.

«Υπάρχουν τόσες θεραπείες που μπορείς να δώσεις και να τροφοδοτήσεις το παιδί, που απίστευτο πόσο μπορεί να εξελιχθεί. Υπάρχουν περιπτώσεις ακόμα και στην Κύπρο, που παιδιά με σύνδρομο down κάνουν πράγματα που φάνταζαν απίστευτα, όπως το να τελειώσουν πανεπιστήμιο. Πλέον αυτά τα παιδιά, εξελίσσονται φτάνει να τους δοθούν τα κατάλληλα εφόδια».

«Ο γιατρός μου, τον οποίο ευχαριστώ, δεν μου είπε ποτέ “μα θα κρατήσεις αυτό το παιδί;”. Αντιθέτως με στήριξε και στάθηκε δίπλα μου. Δυστυχώς ξέρω άλλες περιπτώσεις, που έλεγαν στις μητέρες ότι θα είναι βάσανο για την οικογένεια και να σκεφτούν τα άλλα τους παιδιά. Οι γιατροί μπορεί να γνωρίζουν τι είναι το σύνδρομο down, όμως μόνο από ιατρικής πλευράς, από συναισθηματικής πλευράς, δεν έχουν ιδέα τι πάει να πει σύνδρομο down. Αυτό μόνο ένας γονιός μπορεί να το γνωρίζει.

Τα παιδιά με σύνδρομο down, έχουν μια ανιδιοτελή και αγνή αγάπη, οι αγκαλιές τους είναι τόσο σφικτές και αληθινές».

Το μέλλον δεν φοβίζει την Στέφανι, η οποία είναι αποφασισμένη να στηρίξει το παιδί της με όλες τις της δυνάμεις. «Ξέρω τις δικές μου δυνατότητες και τις δικές μου δυνάμεις. Δεν πρόκειται να αφήσω το οτιδήποτε να συμβεί όσο ζω και αναπνέω. Θα συνεχίζω με τις θεραπείες διότι τα παιδιά αυτά μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και να ζήσουν και μόνα τους».

enimerotiko.gr







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μάνος Πίντζης: Σάλος μετά τη δήλωσή του – «Αν είσαι ρε φίλε χοντρός, κάνε κάτι να γίνεις αδύνατος»

 Μία δήλωση στο Πρωινό Σου Σου έκανε ο Μάνος Πίντζης και έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Με αφορμή τον Μάρκο Σεφερλή και την πολιτική ορθότητα, είπε μεταξύ άλλων ο Μάνος Πίντζης: «Είναι πραγματικά χουντική λογοκρισία. Αν είσαι ρε φίλε χοντρός, είσαι χοντρός και κάνε κάτι να γίνεις αδύνατος. Εγώ γιατί κάνω οτιδήποτε θέλω για να είμαι έτσι

Κώστας Πρέκας: Παντρεύεται, παρά τις διαφωνίες, με την Μαίρη Βιντιάδου

Ο Κώστας Πρέκας αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος του 2024 θα παντρευτεί με την αγαπημένη του, Μαίρη Βιντιάδου. «Με το χέρι στην καρδιά, ναι, θα παντρευτώ! Πολύ σύντομα θα γίνει αυτό. Παρά τις διαφωνίες μου, ο στόχος είναι αυτός. Να παντρευτούμε μέσα στο 2024 και αυτό η Μαίρη θα το μάθει μέσα από την Espresso.

Diddy: Υπό επιτήρηση στη φυλακή – Υπάρχουν φόβοι για αυτοκτονικές τάσεις

Η απόφαση ελήφθη για «προληπτικά μέτρα, καθώς ο Combs βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και η ψυχική του κατάσταση είναι ασαφής»

Νότης Σφακιανάκης: Τα πρώτα λόγια του τραγουδιστή μετά από καιρό – Δεν επιστρέφω, ξεκαθάρισε

Νότης Σφακιανάκης: Τα πρώτα λόγια του τραγουδιστή μετά από καιρό - Δεν επιστρέφω, ξεκαθάρισε Νότης Σφακιανάκης: Τα πρώτα λόγια του τραγουδιστή μετά από καιρό - Δεν επιστρέφω, ξεκαθάρισε Δεν μου αρέσει να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που δεν με κατανοούν, πρόσθεσε Ο Νότης Σφακιανάκης μίλησε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στην κάμερα της εκπομπής

Αντέδρασε η Φωτεινή Πετρογιάννη με τα σχόλια των συνεργατών της για Λύτρα – Κούγια: «Σε λίγο θα μου πείτε ότι έχετε συγκινηθεί κιόλας»

Τη συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Απόστολο Λύτρα σχολίασαν στο Πρωινό. Η Φωτεινή Πετρογιάννη, μάλιστα, έμεινε...

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έβαλε τα κλάματα για τον αδελφό του: “Δεν μπορούσα να πάω στη συναυλία χωρίς τον Θάνο”

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έβαλε τα κλάματα για τον αδελφό του: «Δεν μπορούσα να πάω στη συναυλία χωρίς τον Θάνο» Παρασκευή, 20.9.2024, 10:31 Zappit@ZAPPIT_ "Άσ' το, άσ' το" αναφώνησε με δάκρυα στα μάτια ο Ανδρέας Μικρούτσικος προς τη Φαίη Σκορδά στον αέρα του Buongiorno στο MEGA. Την πιο ευαίσθητη πτυχή του εαυτού έδειξε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, το πρωινό

Τα πρώτα λόγια του Νότη Σφακιανάκη μετά από καιρό: Δεν επιστρέφω

Ο Νότης Σφακιανάκης μίλησε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό». Ο τραγουδιστής, που απέχει από τις πίστες από το 2020, διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην πίστα και στη δισκογραφία. Χαρακτηριστικά, ο Νότης Σφακιανάκης είπε: «Δεν επιστρέφω. Δεν μου αρέσει να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που δεν με

Αντικαταθλιπτικό φαίνεται πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

Σε μιας μεγάλης κλίμακας έρευνα φαρμάκων εντοπίστηκε ότι ένα εγκεκριμένο φάρμακο, η βορτιοξετίνη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, φαίνεται να αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς παράγοντες κατά του γλοιοβλαστώματος, ενός επιθετικού και θανατηφόρου τύπου καρκίνου του εγκεφάλου. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Medicine». Είναι δύσκολο να βρεθούν αποτελεσματικά φάρμακα κατά των

ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής από τον ΕΟΦ

Την απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του προϊόντος 7-Keto DHEA Metabolite, διότι περιέχειτην ουσία δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA), που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία, χωρίς τοπροϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Πρόκειται για προϊόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Όπως αναφέρει, «το προϊόν κυκλοφορεί

Slap Fighting: Οι ειδικοί ανησυχούν για τη νευρολογική υγεία των συμμετεχόντων στις «μάχες με χαστούκια»

Για πρώτη φορά δημοσιεύθηκε ακαδημαϊκή μελέτη που εξετάζει τις επιπτώσεις του, όχι και τόσο γνωστού, «slap fighting». Οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ ανέλυσαν ορατά σημάδια διάσεισης σε άτομα που συμμετείχαν σε επαγγελματικούς αγώνες slap fighting. Ως η πρώτη ακαδημαϊκή μελέτη, η οποια δημοσιεύτηκε στο JAMA Surgery, που παρέχει μια μετρήσιμη αξιολόγηση

Σε βιβλιοθήκη της Λειψίας ανακαλύφθηκε άγνωστη μουσική σύνθεση του Μότσαρτ

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα μουσικό έργο που συνέθεσε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (Wolfgang Amadeus Mozart) όταν ήταν πιθανότατα στην εφηβεία, αποκαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη της Γερμανίας. Xρονολογείται από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1760 και αποτελείται από επτά μικρότερα μέρη για τρίο εγχόρδων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής βιβλιοθήκης της Λειψίας έχει

Μιχαήλ Ταμπακάκης: Η σεξουαλική ταυτότητα δεν επηρεάζει κάπως την ελευθερία του άλλου

“Δεν ξέρω πόσα χρόνια ακόμα θα χρειαστεί για να το καταλάβει ένας ανθρώπινος εγκέφαλος” δηλώνει ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Για τα ομοφοβικά σχόλια που συγκέντρωσε δημοσίευση για την επερχόμενη παράσταση, στην οποία και θα συμμετέχει φέτος, μίλησε από καρδιάς ο Μιχαήλ Ταμπακάκης στην κάμερα της εκπομπής Buongiorno, το πρωινό της Παρασκευής, στο MEGA. “Υπήρξαν πολλά ομοφοβικά