Must

Μικρούλα με Σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου

Μικρούλα με Σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου

Η μικρούλα Hope Kedziorski μπορεί πλέον να χτυπήσει το καμπανάκι της αποχώρησής της από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν με καρκίνο. Η μικρούλα γεννήθηκε με Σύνδρομο Down. Όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική περιπέτεια που θα είχε να αντιμετωπίσει στην υγεία της.Λίγο πριν τα περσινά Χριστούγεννα για την οικογένεια Kedziorski από τη Σκωτία ξεκίνησε ένας εφιάλτης. «Τα περασμένα Χριστούγεννα ήμασταν συντετριμμένοι. Ανησυχούσαμε και φοβόμασταν μήπως χάσουμε το κοριτσάκι μας από καρκίνο ή από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας» λέει η μητέρα της, Kirsty Wilkie. «Αλλά η Hope στάθηκε δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Δεν σταμάτησε να γελάει και να δίνει δύναμη, εκείνη σε εμάς».

10 χειρουργικές επεμβάσεις, 19 μεταγγίσεις αίματος

Οι επόμενοι μήνες κύλησαν στο νοσοκομείο. Η Hope υποβλήθηκε σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις, 19 μεταγγίσεις αίματος και μια επώδυνη θεραπεία για την καταπολέμησε της σήψης που παρουσίασε.«Ο τελευταίος χρόνος ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Παρακολουθούσαμε το κοριτσάκι μας να παλεύει με αυτή την σκληρή ασθένεια και ανησυχούσαμε διαρκώς για το μέλλον της» λέει ο μπαμπάς της.

Η γλυκειά μικρούλα, όμως, κατάφερε να φέρει εις πέρας τη θεραπεία, η οποία έληξε πριν από 8 εβδομάδες. «Οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή ενός ενήλικα – πόσο μάλλον για μωρά όπως η κόρη μας» λένε οι γονείς της. Ο εφιάλτης, όμως, έλαβε τέλος και όλα φαίνεται να πήγαν καλά.

Η μικρούλα θα κάνει χριστούγεννα στην αγκαλιά των γονιών της!

Η οικογένεια θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα στο σπίτι της, με την μικρή Hope, που έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, να απολαμβάνει την αγκαλιά των γονιών της. Ωστόσο, οι γονείς της ήθελαν να μoιραστούν την ιστορία τους και να επισημάνουν πως ένας από τους παράγοντες που έσωσαν το κοριτσάκι τους ήταν οι μεταγγίσεις αίματος. 

«Είναι πολύ σημαντική διαδικασία για τα παιδιά και τους ενήλικες που κάνουν χημειοθεραπεία καθώς εξαφανίζει όλα τα υγιή αιμοσφαίριά τους. Μετά τη διάγνωση της Hope, γίναμε εθελοντές αιμοδότες και ελπίζουμε να το κάνουν περισσότεροι» καταλήγουν συγκινημένοι οι γονείς της.

πηγή: metro.co.ukRelated posts

Αχιλλέας Μπέος: «Το καλοκαίρι στον Βόλο θα παντρέψω τον Κασσελάκη με τον Τάιλερ»

admin

22χρονος φοιτητής εξόντωσε 100 αντιπάλους στον «Μονομάχο» και κέρδıσε 44.694 ευpώ

admin

3 ετών παιδί που πάλεψε σκληρά με τη λευχαιμία από μωρό, τα κατάφερε και έγινε επιτέλους καλά

admin

Τέμπη: Ήχησαν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα – «Η αλήθεια δεν κάνει θόρυβο»

admin

«Σπάεı» τα στερεότυπα: Η πρώτη γυναίκα καπετάνıσσα, Χρυσή Κολοκούτσα αποτελεi παράδεıγμα και μας κάνει περńφανους

admin

Θρήνος για τον 35χρονο Μανώλη: Ξεψύχησε ξαφνıκά μέσα στο πλοίο που υπnρετούσε

admin

Στ. Κασσελάκης: Γλεντά την παραμονή του στην αρχηγία σε μπαρ της Αθήνας

admin

To βλέμμα του Τάιλερ Μακμπέθ για τον σύζuγο του Στέφανου Κασσελάκη

admin

Γιώργος Καπουτζίδης: Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία, στενοχωριέμαι για τη χώρα μου

admin

Ποδοσφαιριστές φιλήθnκαν στο στoμα για να πανηγυρίσουν γκολ της ομάδας τους

admin

Ιεράπετρα: Λεβέντισσα 84χρονη γιαγιά δουλεύει στα θερμοκήπιά της γιατί δεν βρίσκει εργάτες

admin

Είναι γεγονός: Ανακοίνωσε την uποψηφιότητά του για τις εuρωεκλογές ο Γιώργος Αυτιάς – «Να πάει ένας που ξέρει από οıκονομıκά»

admin