Must

H Pitsos έγινε Pyramis: Ανοίγει το εργοστάσιο και είναι 100% ελληνικό

H Pitsos έγινε Pyramis: Ανοίγει το εργοστάσιο και είναι 100% ελληνικό

Έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, αναζητήσεων αλλά και προετοιμασιών η Pyramis της οικογένειας Μπακατσέλου πιάνει το νήμα της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών από εκεί που το άφησε ο πολυεθνικός όμιλος BSH όταν αποφάσιζε να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της πάλαι ποτέ Pitsos.Το νέο εργοστάσιο, που συγκροτήθηκε στα Οινόφυτα, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή ως το τέλος του μήνα, όπως λέει στο newmoney ο κ. Νίκος Μπακατσέλος. Προηγήθηκε μία μακρά περίοδος κατά την οποία έπρεπε να βρεθεί το κατάλληλο ακίνητο μιας και η BSH εξαρχής να δεν συμφώνησε να παραχωρήσει έστω μέρος του ακινήτου όπου βρισκόταν το εργοστάσιο της Πίτσος στον Αγ. Ι. Ρέντη. Επίσης να γίνει η στελέχωση της ομάδας που θα αναλάμβανε και το στήσιμο του νέου εργοστασίου στο οποίο πέραν των νέων μηχανών χρησιμοποιήθηκε και μηχανολογικός εξοπλισμός της Πίτσος που αγοράστηκε απ’ την Pyramis.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο η παράδοση των νέων μηχανημάτων που ήταν απαραίτητα για τη λειτουργία του εργοστασίου καθυστέρησε αρκετά κυρίως λόγω της μεγάλης διαταραχής στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα εν μέσω του covid19. Ως αποτέλεσμα η λειτουργία του εργοστασίου αν και είχε προσδιοριστεί αρχικά για την προηγούμενη άνοιξη, τελικά κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό «ως το τέλος του μήνα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας.

Γι αυτό και ήδη γίνονται οι προετοιμασίες για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό με τους απολυμένους της Pitsos να έχουν προτεραιότητα όπως εξάλλου έχει δεσμευθεί η διοίκηση της Pyramis. Σημειωτέον πως η ομάδα των σχεδιαστών, μηχανικών κοκ που έχουν στελεχώσει ήδη από πέρυσι την βασική ομάδα προετοιμασίας της επένδυσης προέρχεται απ’ την πρώην Pitsos που κατέβασε «ρολά» τις τελευταίες ημέρες του 2020.

Γρήγορα όμως οι απασχολούμενοι θα αυξηθούν, αφού μέχρι το τέλος του έτους η διοίκηση της εταιρείας, θα προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον 60 εργαζομένων, απολυμένων της Pitsos με στόχο τη στελέχωση της δεύτερης γραμμής παραγωγής φούρνων που φέρουν κεραμικές εστίες.Όπως εξηγεί ο κ. Μπακατσέλος σε πρώτη φάση στο νέο εργοστάσιο θα παράγονται εστίες φούρνων με την παραγωγική δυνατότητα να φθάνει το ανώτατο όριο των 150 χιλιάδων. Σε δεύτερη φάση η γκάμα των προϊόντων που θα παράγονται στο εργοστάσιο των Οινοφύτων θα επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας φούρνους και απορροφητήρες, όπως σημειώνει. Όλα με το brand Pyramis. Μέχρι την εκκίνηση της δεύτερης φάσης εκτιμάται ότι το προσωπικό του εργοστασίου θα προσεγγίσει τα 100 άτομα.

Η συνέχιση της δραστηριότητας της Pitsos, εν προκειμένω μέσω της Pyramis, αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Πυραμίς Μεταλλουργία Νίκου Μπακατσέλου.

Στο δε επίκεντρο του επιχειρηματικού σχεδίου του βρίσκονται οι εξαγωγές, οι οποίες σχεδιάζεται να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της νέας δραστηριότητας για την Pyramis αφού η ελληνική αγορά θεωρείται σχετικά μικρή για να απορροφήσει την παραγωγή της μονάδας. Ο στόχος είναι περίπου το 80% της παραγωγής να διοχετεύεται στη διεθνή αγορά.

Σημειωτέον πως η Pyramis, η οποία σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα πάνω από 1,5 εκατομμύριο τεμάχια ετησίως, διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ως βάση.

Μάλιστα εδώ και χρόνια έχει παρουσία στην αγορά των ηλεκτρικών συσκευών αφενός με προϊόντα που παράγονται γι αυτήν προς πώληση είτε με το λογότυπο της είτε ως PL (Private Label) και αφετέρου με την αντιπροσωπεία των brands Körting & Gorenje.

Μεταξύ των εταιρειών με τις οποίες η Pyramis έχει μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες είναι η ΙΚΕΑ, η Kingfisher, η Adeo κοκ

Το επενδυτικό πλάνο της Pyramis για τη «νέα Πίτσος» είναι συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα πενταετίας με νέα προϊόντα και ενίσχυση της δραστηριότητας.

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ της οικογένειας Μπακατσέλου είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται το εργοστάσιο παραγωγής, οι αποθήκες και τα γραφεία Διοίκησης. Διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο εργοστάσιο στο Κιλκίς.

Η απόφαση να εισέλθει στην παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών κρατά ζωντανή στη χώρα μας μία δραστηριότητα που σε παλαιές εποχές ήταν ιδιαίτερα ακμαία, εν τούτοις δεν κατάφερε να σταθεί έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού. Η Pitsos με ιστορία άνω των 150 ετών ήταν και η τελευταία των «παλαιών» παραγωγών. Ήδη όμως απ’ το 2017 η BSH είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση της να κλείσει το εργοστάσιο. Μάλιστα το αρχικό πλάνο του εργοστασίου προέβλεπε παύση εργασιών στο τέλος του 2018 με την παραγωγή να μεταφέρεται σε εργοστάσια που διατηρεί ο Γερμανικός όμιλος σε άλλες χώρες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λίγα χρόνια πριν, το 2012, η Γερμανική μητρική, είχε προχωρήσει σε αγορά ενός μεγάλου οικοπέδου στην περιοχή της Ελευσίνας με σκοπό τη δημιουργία ενός  μεγάλου εργοστασίου, ώστε να μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα. Κάτι, ωστόσο που μπλόκαρε η τοπική αυτοδιοίκηση παρά την αρχική θετική εισήγηση, αναγκάζοντας τελικά την BSH που ξεκινούσε ένα μεγάλο πλάνο αναδιάρθρωσης εκείνη την εποχή να αποφασίσει τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής στην Πολωνία αλλά και στην Τουρκία, αποχωρώντας τελικά σταδιακά από την Ελλάδα.

-: newmoney.gr Related posts

22χρονος φοιτητής εξόντωσε 100 αντιπάλους στον «Μονομάχο» και κέρδıσε 44.694 ευpώ

admin

3 ετών παιδί που πάλεψε σκληρά με τη λευχαιμία από μωρό, τα κατάφερε και έγινε επιτέλους καλά

admin

Τέμπη: Ήχησαν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα – «Η αλήθεια δεν κάνει θόρυβο»

admin

«Σπάεı» τα στερεότυπα: Η πρώτη γυναίκα καπετάνıσσα, Χρυσή Κολοκούτσα αποτελεi παράδεıγμα και μας κάνει περńφανους

admin

Θρήνος για τον 35χρονο Μανώλη: Ξεψύχησε ξαφνıκά μέσα στο πλοίο που υπnρετούσε

admin

Στ. Κασσελάκης: Γλεντά την παραμονή του στην αρχηγία σε μπαρ της Αθήνας

admin

To βλέμμα του Τάιλερ Μακμπέθ για τον σύζuγο του Στέφανου Κασσελάκη

admin

Γιώργος Καπουτζίδης: Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία, στενοχωριέμαι για τη χώρα μου

admin

Ποδοσφαιριστές φιλήθnκαν στο στoμα για να πανηγυρίσουν γκολ της ομάδας τους

admin

Ιεράπετρα: Λεβέντισσα 84χρονη γιαγιά δουλεύει στα θερμοκήπιά της γιατί δεν βρίσκει εργάτες

admin

Είναι γεγονός: Ανακοίνωσε την uποψηφιότητά του για τις εuρωεκλογές ο Γιώργος Αυτιάς – «Να πάει ένας που ξέρει από οıκονομıκά»

admin

Ανείπωτος θρήνος στις Ένоπλες Δυνάμεις: Έφυγε από τη ζωή ο σμηναγός Γιώργος Αναγνώστου

admin