Health

Γιατί ο κρύος καιρός επιδεινώνει τα προβλήματα στην καρδιά

Μια ανάλυση 16 ετών στην Ευρώπη διαπίστωσε ότι ο κρύος καιρός μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους για καρδιαγγειακές παθήσεις, νοσηλεία και θανάτους.

Η ανάλυση εξέτασε δεδομένα 2,28 εκατομμυρίων ενηλίκων από το 1994 έως το 2010 και αποκάλυψε ότι μια πτώση στους 10 βαθμούς Κελσίου οδήγησε σε 19% αύξηση του κινδύνου θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο. Οι ενήλικες στην ανασκόπηση κυμαίνονταν από 49 έως 71 ετών. Μερικοί είχαν καρδιοπάθεια ενώ άλλοι όχι.

“Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, αλλά και σε ακραίο κρύο σε ορισμένες περιοχές”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης δρ. Stefan Agewall, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία.

Πρόσθεσε ότι η έρευνα μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των ατόμων που είναι πιο ευάλωτα στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μεταξύ εκείνων που κινδυνεύουν περισσότερο από ασθένειες που προκαλούνται από το κρύο ήταν άνδρες που ζούσαν σε περιοχές με χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, σύμφωνα με την μελέτη.

“Μπορούμε όλοι να έχουμε τον νου μας στις ειδήσεις για ειδοποιήσεις για υπερβολική ζέστη ή κρύο και να ακολουθούμε τις συμβουλές ασφαλείας από τις τοπικές αρχές”, δήλωσε ο δρ. Agewall.

Πώς το κρύο επηρεάζει την καρδιά

Η δρ. Nicole Weinberg, MD, καρδιολόγος στο Κέντρο Υγείας Providence Saint John στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, λέει ότι οι ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσουν σε αγγειοσυστολή, η οποία μπορεί να προκαλέσει στένωση ή σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων. Ως αποτέλεσμα, το οξυγονωμένο αίμα μπορεί να μην μπορεί να ρέει σωστά, προκαλώντας πόνο, κράμπες ή αποχρωματισμό των δακτύλων των χεριών ή των ποδιών, εάν διακοπεί η κυκλοφορία.

Η υπερβολική ζέστη, αντίθετα, μπορεί να οδηγήσει σε αγγειοδιαστολή, η οποία μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος. Όταν συμβεί αυτό, οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Από τις δύο επιπλοκές, η αγγειοσυστολή από το κρύο μπορεί να είναι πιο άμεσα επιζήμια, είπε η δρ. Weinberg.

«Η μειωμένη ροή αίματος σε ένα όργανο θα είναι πιθανώς πιο σοβαρή κι επιβλαβής για κάποιον επειδή μπορεί να προκληθεί ένας σπασμός που προκαλεί θάνατο ιστού ή έμφραγμα στο μυοκάρδιο«, εξήγησε.

Όσοι ζουν σε περιοχές που βιώνουν ιδιαίτερα κρύες εποχές μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές συνέπειες από εκείνους σε θερμότερα περιβάλλοντα. Όσοι δεν διαθέτουν ρούχα ή καταφύγιο κατάλληλο για τον κρύο καιρό είναι επίσης πιο ευάλωτοι.

«Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ζεστασιά και κουβέρτες ή τέτοια πράγματα, η καρδιά σας μπορεί να δημιουργήσει αρρυθμίες που σχετίζονται με το πώς το σώμα σας αντιμετωπίζει το κρύο. Μπορείτε να πεθάνετε από αυτό»!

-: https://www.verywellhealth.com

-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως αντιμετωπίζεται η ασβέστωση στις αρτηρίες της καρδιάς

22% αυξημένος κίνδυνος για καρδιακά από το είδος και την ποσότητα κρέατος που τρώμε

Η συχνότητα κίνησης του εντέρου μπορεί να είναι δείκτης κινδύνου για καρδιά

Αν τα χείλη σας γίνουν έτσι κάντε άμεσα εξετάσεις για καρδιά, προειδοποιούν γιατροί

Related posts

Αιματολογικό τεστ ανιχνεύει τον καρκίνο των ωοθηκών σε αρχικά στάδια [μελέτη]

admin

Ποδηλασία: 15 κορυφαίες συμβουλές για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας

admin

Είμαι ογκολόγος και αυτό είναι το κορυφαίο αντικαρκινικό γεύμα

admin

9 «κατ’ οίκον» θεραπείες για τις καούρες με τη σφραγίδα του Harvard

admin

Η άσκηση κάνει καλό στην καρδιά μέσω… εγκεφάλου!

admin

Νέα έρευνα: Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σοβαρά τη γονιμότητα

admin

Covid: Το μυστικό της «αντοχής» των παιδιών μπορεί να κρύβεται στη μύτη τους [μελέτη]

admin

Προσέξτε αυτό το κοινό παυσίπονο: Μπορεί να επηρεάζει την καρδιά

admin

Υπέρταση: Πως συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο άνοιας στους μεσήλικες

admin

Έτσι θα μείνεις πιστή στο τρέξιμό σου

admin

Βόλος: Φίδι δάγκωσε 40χρονη γυναίκα μέσα στη θάλασσα

admin

Πόσες θερμίδες χρειάζεστε καθημερινά;

admin