Υπάρχουν και εξωσυζυγικές σχέσεις φτιαγμένες από αγάπη!

Date:

Υπάρχουν και εξωσυζυγικές σχέσεις φτιαγμένες από αγάπη!

Ναι οι περισσότερες εξωσυζυγικές σχέσεις γίνονται για την επιβεβαίωση. Τη κ@ύλα.







Τον ανδρισμό που κρύφτηκε κάτω απ’ τη μπυροκοιλιά, τη θηλυκότητα που χάθηκε στο νεροχύτη με τα πιάτα. Τους γονείς και τα πεθερικά που σε καθίζουν με το ζόρι στο ίδιο “γιορτινό” τραπέζι να τρως κάθε χρόνο τα ίδια φαγητά δίπλα στα ίδια γερασμένα πρόσωπα.

Γερασμένα όχι από ηλικία. Από συμβιβασμό. Και πρίν την ώρα τους.

Από την Άννα Παπαδοπούλου

Για το σεξ που στην αρχή αμφισβητήθηκε, ύστερα έγινε αιτία ομηρικών καυγάδων και μετά δεν συζητήθηκε ποτέ ξανά και έτσι απλά χάθηκε. Στην αρχή για βδομάδες, μετά για μήνες. Και χρόνια.

Για την έξαψη, τον ενθουσιασμό, την ανάγκη να νιώσεις επιθυμητός, ποθητός.

Όχι δεν θες να χωρίσεις την αγαπάς τη γυναίκα σου κι εσύ τον άντρα σου ναι.

Λίγη περιπέτεια θέλετε, να μωρέ να ξεφύγετε λίγο απ’ τη ρουτίνα. Λίγο να περνούν ευχάριστα οι μέρες στη δουλειά, να’χετε να απασχολείτε το μυαλό για να μην σκέφτεται γιατί…







…γιατί αν το μυαλό κάτσει να σκεφτεί με τί συμβιβάζεται και τί στ’ αλήθεια χάνει, θα δώσει μια κλωτσιά σε όλα και δεν κάνει. Σχεδόν κανείς σ’ αυτή τη χώρα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της ζωής του, γιατί εσείς;

Κάπως έτσι το παράνομο, το κρυφό, το “απαγορευμένο” σας κοιμίζει τη συνείδηση. Ώσπου να το πάρει χαμπάρι ο άντρας ή η γυναίκα του ενός ή του άλλου. Τότε ο ένας φεύγει και συγχωρείται και ο άλλος πληγώνεται που αδειάζεται. Μέχρι να περάσει ο καιρός και να καλύψει άλλος το κενό. Και φτού κι απ’ την αρχή. Αλλά…

Δεν είναι όλες οι εξωσυζυγικές σχέσεις ένα πήδημα κι έξω απ’ τη πόρτα.

Δεν είναι όλες η καύλα της στιγμής. Μια καλύτερη στάση, μια μεγαλύτερη διάρκεια, μια αυξημένη συχνότητα, μια επιβεβαίωση.

Δεν είναι όλες ένα γέμισμα, ένα άδειασμα, μια πληγή, μια ανακύκλωση, ένα αναλώσιμο.

Υπάρχουν εξωσυζυγικές σχέσεις φτιαγμένες από αγάπη. Βαθιά αγάπη. Αληθινή αγάπη, νεανική. Εξωσυζυγικές σχέσεις φτιαγμένες από εκτίμηση, κατανόηση, σεβασμό και θαυμασμό.



Εξωσυζυγικές σχέσεις με ταξίδια στη θάλασσα και βόλτες χέρι χέρι και αστεία και αγκαλιές και στήριξη και νοιάξιμο. Για τον εργοδότη που δεν καταλαβαίνει, τον πελάτη που δεν νιώθει, τον συγγενή που χάλασε το κέφι, το παιδί που σε απέρριψε μια μέρα σαν γονιό.

Εξωσυζυγικές σχέσεις που αγαπούν τις αφραγκίες σου, που δεν στηρίζονται στο χρήμα.  -Δεν πειράζει που δεν έχεις, κερνάω σήμερα εγώ. -Δεν πειράζει που δεν μου πήρες δώρο, το δώρο μου είσαι εσύ.

Εξωσυζυγικές σχέσεις που είναι η πρώτη σου καλημέρα κι η τελευταία σου καληνύχτα. Που έχουν την έννοια σου απ’ το πρωί ως το βράδυ. Αν έφαγες, αν κοιμήθηκες, αν έχει κρύο εκεί που μένεις, αν πονάει η πλάτη σου απ’ τη κούραση, αν είσαι καλά εσύ και τα παιδιά σου.

Εξωσυζυγικές σχέσεις που μαγειρεύουν μαζί. Που σου δείχνουν πως να κόβεις τη ντομάτα χωρίς να κόβεσαι και το κρεμμύδι χωρίς να το πετάς, που ο ένας ταΐζει τον άλλον στο στόμα σαν άλλοι έφηβοι και γελάτε. Εξωσυζυγικές σχέσεις που έχουν κάκιστη σχέση με το χρόνο αφού οι ώρες γύρω τους, περνούν σαν να΄ναι μόνο δευτερόλεπτα.

Εξωσυζυγικές σχέσεις που μάλωσαν σχεδόν αθόρυβα, μην τυχόν και “σπάσουν”. Που παρεξηγήθηκαν, σώπασαν και ξημέρωσαν πάνω από μια οθόνη να χαιδεύουν τις φωτό προφίλ και να περιμένουν μήπως πάρει. Να γράφουν και να σβήνουν στο chat χωρίς να στέλνουν, να πίνουν, να αρρωσταίνουν και να λεν πως είν’ καλά. Χωρίς κανείς από τους δυο να είναι.

Εξωσυζυγικές σχέσεις που ενώ θέλεις να του πείς και να της πεις τόσα πολλά, δεν βγαίνει λέξη. Που ακούτε μόνο τις ανάσες σας, να λένε “Μείνε εδώ”. 

Εξωσυζυγικές σχέσεις που όταν χωρίζουν είναι για λίγο, που είναι πιο μαζί απ’ ότι πρίν. Σχέσεις που είναι πιο σχέσεις κι απ’ τις σχέσεις και όλοι θα τις δέχονταν αν δεν είχαν τη ταμπέλα από μπροστά. Αυτή που αυτόματα τις κατατάσσει στο φτηνό, στο πορνό, στο επιπόλαιο και στο γρήγορο. Σ’ αυτό που “έξω από τον σύζυγο” είθισται να είναι πάντα ανήθικο. Πρόστυχο.

Εξωσυζυγικές σχέσεις που αγαπάς τον άλλον, περισσότερο απ’ ότι αγάπησες τον πατέρα ή τη μάνα των παιδιών σου.

Εξωσυζυγικές σχέσεις που μπαίνουν στη ζωή σου και σου ανοίγουν απότομα τα μάτια να δεις ποιος είσαι και τί διάλεξες. Σχέσεις που σου αλλάζουν τη ζωή, αρκεί να θες πρώτα εσύ να την αλλάξεις.

Τέτοιες αγάπες, όσο δυσκοίλια κι αν γεννήθηκαν, μην τις αφήνεις.

Ξέρω χιλιάδες που δυστύχησαν επειδή δεν ακολούθησαν αυτό που αγαπούσαν.

Δεν ξέρω κανέναν που να δυστύχησε επειδή υποστήριξε την επιλογή του.



Γιατί η εξωσυζυγική σχέση καμιά φορά δεν είναι επιλογή. Η ευτυχία όμως είναι.

Ανεξάρτητα από το πώς μπήκε στη ζωή σου, τη πόρτα ή το παράθυρο, δεν παύει να είναι!







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαριέττα Χρουσαλά: Ξέγνοιαστες στιγμές στη Μύκονο με τον σύζυγό της, Λέοντα Πατίτσα

Παρέλαση επωνύμων γίνεται κάθε βράδυ στα Ματογιάννια, με celebrities και jet setters να «ανακατεύονται» με τα πλήθη των τουριστών. Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας έκαναν βραδινή έξοδο σε γνωστό μπαρ του νησιού όπου και τους κατέγραψε η κάμερα του Mykonos Live TV. Η πρώην παρουσιάστρια και ο εφοπλιστής είναι από τα πιο ερωτευμένα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η εμφάνιση του Slimane και η ερμηνεία του «Mon Amour» της Eurovision

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με διαφορετικό τρόπο ερμηνεύτηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Έκπληξη όμως αποτέλεσε η εμφάνιση του Slimane, νωρίτερα. Φαντασμαγορική είναι η παρέλαση, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλωτή, και πραγματοποιείται κατά μήκος του Σηκουάνα. Πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τις κερκίδες που έχουν

Power of Love: Ποιο αγόρι θα αποχωρήσει;

Παρασκευή, 26.7.2024, 13:29 Zappit@ZAPPIT_ Διαβάστε περισσότερα... Απόψε είναι το Gala του Power of Love και ένα αγόρι θα δει την πόρτα της εξόδου από το παιχνίδι. Η Νίκη και ο Jason είναι εκείνοι που φορούν την κονκάρδα στα δύο σπίτια αφού ψηφίστηκαν ως οι δημοφιλέστεροι χαρακτήρες της εβδομάδας. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Νίκη η οποία

Ο Μίμης Πλέσσας κλείνει 100 χρόνια ζωής με μία μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Διαβάστε λεπτομέρειες... Μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς από τον μετρ των μουσικοθεατρικών επιτυχιών Γιώργο Βάλαρη. Μια επέτειος-σταθμός για την ελληνική μουσική με τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές επιτυχίες του μυθικού συνθέτη και ένα πλούσιο επιτελείο 30 και πλέον καλλιτεχνών μαζί με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα.

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ

Lady Gaga για την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: Είναι ένα δώρο που δεν θα ξεχάσω ποτέ Δείτε τη δημοσίεση που έκανε λίγο μετά την εντυπωσιακή performance H  Lady Gaga  τραγούδησε στην τελετή έναρξης των  Ολυμπιακών Αγώνων 2024  στο Παρίσι, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση εμπνευσμένη από τα καμπαρέ, με μία ομάδα 8 χορευτών.

Μπέτι Μίντλερ: Η ηθοποιός και ο σύζυγός της κοιμούνται σε χωριστά υπνοδωμάτια εδώ και 40 χρόνια

H Μπέτι Μίντλερ αποκάλυψε το μυστικό της για τον 40χρονο γάμο της με τον σύζυγό της Μάρτιν φον Χάσελμπεργκ. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι το ζευγάρι κοιμάται σε «ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες» από τότε που παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας στις 16 Δεκεμβρίου 1984. Όσον αφορά στον λόγο, η Μίντλερ μιλώντας στο «Entertainment Tonight», απάντησε: «Ο σύζυγός μου ροχαλίζει».

Γιάννης Αγγελάκας: Το πρόβλημα υγείας που τον οδηγεί στην ακύρωση των συναυλιών του

Την διακοπή των συναυλιών του ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο Γιάννης Αγγελάκας. Ο ίδιος ενημέρωσε τους θαυμαστές του για το πρόωρο τέλος της καλοκαιρινής περιοδείας του, λόγω σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει με την ακοή του. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αγγελάκας, έγραψε στη λεζάντα μιας ανάρτησής του: «Γεια σας παιδιά. Λυπάμαι για αυτά που

Βασάλος: «Είδα την Ευρυδίκη Βαλαβάνη με τη σχέση της, δεν ένιωσα άνετα! Είναι αμήχανο»

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος αποκάλυψε τη συνάντηση που είχε με την Ευρυδίκη Βαλαβάνη και τον σύντροφό της, Γρηγόρη Μόργκαν .

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Βίντεο δείχνει τον σκηνοθέτη να φιλάει γυναίκες κομπάρσους στα γυρίσματα του Megalopolis

Μέλη του συνεργείου περιγράφουν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά του σκηνοθέτη

Κιμ Καρντάσιαν: Πιστεύει ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει μια χώρα αφού παρακολούθησε το Crown

Η Κιμ Καρντάσιαν μοιράστηκε τις σκέψεις της για τη διακυβέρνηση μιας χώρας. Η τηλεπερσόνα αναφέρθηκε στις αλλαγές που συνέβησαν στη ζωή της, καθώς η 5η σεζόν του «Kardashians» έφτασε στο τέλος της την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Σε έναν προσωπικό απολογισμό, η 43χρονη σταρ του ριάλιτι είπε ότι εστιάζει στο να είναι μια καλύτερη εκδοχή του

Βαρύ πένθος για τον Αργύρη Πανταζάρα: Πέθανε ο πατέρας του – «Αντίο, μεγάλε»

Δύσκολες ώρες περνά ο Αργύρης Πανταζάρας, ο οποίος θρηνεί για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, ο Κωνσταντίνος Πανταζάρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. Διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ολοκληρώνοντας πρόσφατα την καριέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Lady Gaga στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

ΕΛΛΑΔΑ 5 λ. πριν Νέο παράθυρο Δύσκολή νύχτα στα Τρίκαλα από τη φωτιά σε σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 13 λ. πριν Νέο παράθυρο Τελετή Έναρξης: Ντεμπούζ και Ζιντάν έσμιξαν πάλι σε… Ολυμπιακούς Αγώνες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 17 λ. πριν Νέο παράθυρο Τελετή έναρξης: Η Γαλλίδα superstar Aya Nakamura ξεσήκωσε το πλήθος με τα τραγούδια