Χειρότεροι οδηγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη οι Έλληνες, αγενείς, δεν αφήνουν αποστάσεις και αφαιρούνται

Χειρότεροι οδηγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη οι Έλληνες, αγενείς, δεν αφήνουν αποστάσεις και αφαιρούνται

Ως αγενείς, αφηρημένοι, με κακή οδηγική συμπεριφορά και έτοιμοι για… καβγά με άλλους οδηγούς περιγράφονται οι Έλληνες οδηγοί σε έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos και του ιδρύματος VINCI Autoroutes.







Ως τους χειρότερους και πιο αγενείς οδηγούς της Ευρώπης, περι- τους Έλληνες η μεγάλη ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos και του ιδρύματος VINCI Autoroutes που διενεργήθηκε σε 12.400 άτομα από 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι πρωτιές των Ελλήνων οδηγών

Σύμφωνα με την έρευνα το 67% των Ελλήνων οδηγών έχει βρίσει άλλο οδηγό, το 63% έχει κορνάρει χωρίς λόγο και το 50% έχει κρατήσει υπερβολικά μικρή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Η Ελλάδα καταγράφεται τρίτη στις προσπεράσεις από δεξιά και σε όσους έχουν κατέβει από το αμάξι για «να εξηγηθεί με τον άλλον οδηγό».

Κατά μέσο όρο η Ελλάδα είναι πρώτη και στην κακή οδηγική συμπεριφορά. Το 48% των Ελλήνων οδηγά χωρίς να φορά ζώνη, το 41% μιλάει στο τηλέφωνο χωρίς να χρησιμοποιεί hands free και το 27% έχει οδηγήσει στη ΛΕΑ.







ageneis1

Πάντα φταίνε οι άλλοι

Σε όλη την έρευνα το μοτίβο είναι εμφανές. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Το 97% των οδηγών που συμμετείχαν στην έρευνα και το 96% των Ελλήνων απάντησε θετικά στο πως οδηγούν οι ίδιοι. Όταν το ερώτημα αντιστράφηκε το 91% των Ελλήνων και το 79% των Ευρωπαίων ανέφερε τουλάχιστον ένα αρνητικό επίθετο για να περιγράψει την οδηγική συμπεριφορά των άλλων.

Υπερβολική ταχύτητα, αλκοολ και απουσία φλας

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν μεν την υπερβολική ταχύτητα ως κορυφαία αιτία τροχαίων ατυχημάτων από την άλλη όμως το 86% τόσο των Ελλήνων όσο και των Ευρωπαίων «ομολογεί» πως ξεπερνάει το όριο ταχύτητας.

Το 49% θεωρεί τα φλας… διακοσμητικά και δεν τα χρησιμοποιεί, ενώ το 16% παραδέχεται ότι οδηγεί υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ.

ageneis2

Πρωταθλητές και στη χρήση τηλεφώνου

«Πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Έλληνες οδηγοί και στη χρήση τηλεφώνου ενώ οδηγούν. Το 27% δηλώνει πως είτε το έχει χρησιμοποιήσει για κάποια κλήση με ή χωρίς ακουστικά, είτε για να απαντήσει σε κάποιο μήνυμα, είτε ακόμα για να δει κάποια ταινία (9%). Το 83% έχει χρησιμοποιήσει γενικότερα το κινητό του κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Τέλος το 16% παραδέχεται ότι είχε ή παραλίγο να έχει ατύχημα εξαιτίας της χρήσης κινητού.

ageneis3

Αφηρημένοι οι Έλληνες οδηγοί

Η έλλειψη προσοχής είναι όμως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Ελλήνων οδηγών όπως καταγράφεται στη συγκεκριμένη έρευνα. Το 78% των Ελλήνων οδηγών παραδέχεται ότι στρέφει το βλέμμα του εκτός δρόμου για τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Ευρωπαίους φτάνει το 82%. Το 54% των οδηγών στην Ελλάδα κάποιες φορές είναι λιγότερο συγκεντρωμένο και αφαιρείται κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ το 46% συνεχίζει την οδήγηση αν και νιώθουν πολύ κουρασμένοι, γιατί είναι υποχρεωμένοι.

-: dikaiologitika.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Αυτοάνοσα νοσήματα: Ποια γονίδια αυξάνουν τον κίνδυνο

Τι έχει δείξει έως στιγμής η ιατρική έρευνα για την γενετική προδιάθεση στην ανάπτυξή τους. Τα αυτοάνοσα νοσήματα προκαλούν βλάβη σε όργανα και ιστούς του σώματος, λόγω λανθασμένης απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος το οποίο αναγνωρίζει δικά του στοιχεία ως ξένα. Υπολογίζεται ότι το τουλάχιστον 5-10% του πληθυσμού πάσχει από αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία αποτελούν μία

Πενέλοπε Κρουζ: Το πανέμορφο κορίτσι από τη Μαδρίτη που κατέκτησε το Χόλιγουντ και την καρδιά μας

Τη γνωρίσαμε κοριτσόπουλο, φέρνοντας έναν διαφορετικό φρέσκο αέρα με τη μεσογειακή ομορφάδα της, τον πύρινο ερωτισμό της, το ξεχωριστό ταλέντο της. Η Πενέλοπε Κρουζ, η κορυφαία ηθοποιός της Ισπανίας, που έχει εδώ και χρόνια μπει με το σπαθί της ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος, συνεχίζει να είναι περιζήτητη, να αποτελεί εγγύηση για

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα από την ηλικία των 40 μέχρι τα 65

Η εμμηνόπαυση χαρακτηρίζεται από φυσική μείωση της γονιμότητας. Καθώς μεγαλώνετε, οι ωοθήκες σας παράγουν μικρότερη ποσότητα από ορισμένες ορμόνες. Η εμμηνόρροια γίνεται ακανόνιστη και τελικά σταματά. Φτάνετε στην εμμηνόπαυση αφού βιώσετε 12 συνεχόμενους μήνες χωρίς έμμηνο ρύση. Το χρονικό διάστημα πριν από αυτό το στάδιο είναι γνωστό ως περιεμμηνόπαυση. Η μετάβαση συνήθως διαρκεί περίπου 7

Eurovision 2024 – Πολωνία: Η LUNA & η αγγελική της φωνή ταξιδεύουν την Ευρώπη στη… Σελήνη!

Καταξιωμένη τραγουδίστρια, η LUNA ασχολείται με τη μουσική από τα νεανικά της χρόνια, καθώς τραγουδούσε και χόρευε σε ένα λαϊκό συγκρότημα. Έχει κάνει εμφανίσεις και στο μουσικό θέατρο, αλλά και στο Grand Theatre-National Opera στη Βαρσοβία. Η LUNA είναι αρκετά ταλαντούχα, καθώς έχει μία αγγελική φωνή που σε ταξιδεύει, μπορεί να παίξει βιολί και πιάνο

Taylor Swift: Το 11ο άλμπουμ της σπάει κάθε ρεκόρ & τα νέα της τραγούδια μας ραγίζουν… την καρδιά!

Η Taylor Swift κυκλοφόρησε το 11ο άλμπουμ της με τον τίτλο “The Tortured Poets Department” κι όπως ήταν αναμενόμενο, οι στίχοι από τα τραγούδια της μας ράγισαν την καρδιά. Η διάσημη τραγουδίστρια για ακόμα μία φορά κυκλοφόρησε άλμπουμ το οποίο απευθύνεται στις πρώην σχέσεις της με τον Joe Alwyn και τον Matty Healy. Μπλεξίματα για

Μάκης Δελαπόρτας: Ο θάνατος της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ, ζω μαζί της ακόμα

Όταν έφυγε, πιστέψαμε πως όλοι είμαστε τρωτοί, ευάλωτοι και δεν είμαστε αθάνατοι, δήλωσε

Ιωάννα Μαλέσκου: Στη συνείδησή μου από παιδί υπήρχαν δύο παρουσιάστριες, η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη

Δεν ήταν αγαπημένη συνήθεια της οικογένειάς μου η τηλεόραση όταν ήμασταν μικρά, σχολίασε η παρουσιάστρια

Κώστας Τσουρός: “Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου”

Κώστας Τσουρός: «Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου» Σάββατο, 27.4.2024, 17:14 Zappit@ZAPPIT_ "Ήταν ένας άνθρωπος που με είχε προσεγγίσει μέσα από τα social media. Έβλεπε που είμαι καθημερινά και μου έστελνε μηνύματα" περιέγραψε ο Κώστας Τσουρός. Ο Κώστας Τσουρός εξομολογήθηκε στην εκπομπή του ότι έχει αντιμέτωπος με stalker, ο οποίος τον