Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες: Ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο εξπρές

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες: Ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο εξπρές

Εκτελεί το δρομολόγιο σε 3 ώρες και 20 λεπτά σπάζοντας το «φράγμα» των τεσσάρων ωρών – «Βασικός μας ανταγωνιστής είναι το αυτοκίνητο» λέει ο εμπορικός διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνοντας αναφορά στην αύξηση του κόστους των καυσίμων – Ποιες υπηρεσίες προσφέρει







“Αυτό δεν είναι απλώς ένα νέο τρένο, είναι ένα νέο πακέτο υπηρεσιών για τον επιβάτη. Ήταν σημαντικό για εμάς να σπάσουμε το φράγμα των 4 ωρών στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκης-Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Όταν το δίκτυο θα είναι έτοιμο, το ETR 470 είναι τόσο ταχύ τρένο που θα καλύπτει τη διαδρομή αυτή σε 3 ώρες και 20 λεπτά”.

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον κ. Roberto Biasin, γενικό εμπορικό διευθυντή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αυτή τη στιγμή συνοδεύει τους πρώτους επιβάτες που ταξιδεύουν με το ETR 470, το πλήρως ανακαινισμένο τρένο που μετά από ένα χρόνο αναμονής, η εταιρεία έβαλε στις ράγες του ελληνικού σιδηρόδρομου. Tο πρώτο αυτό δρομολόγιο ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη με πληρότητα 60%.







Το ETR 470, ένα από τα πέντε που έφερε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα, ξεκίνησε “τζαστ” σε αυτό το πρώτο του δρομολόγιο, στις 7:08 για να φτάσει στην Αθήνα στις 11:03 με μοναδικό ενδιάμεσο σταθμό στη Λάρισα.

Σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους ο κ. Biasin είπε πως η επιβατική κίνηση στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, έχει σχεδόν επιστρέψει στα προ covid επίπεδα.

“Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και εμείς προσφέρουμε ένα αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών με τα ETR 470, τις οποίες θα εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο. Με το τρένο ο επιβάτης δεν μετακινείται απλώς, μπορεί ξεκούραστα να απολαύσει μία ταξιδιωτική εμπειρία”, είπε ο κ. Biasin προσθέτοντας:

“Ο βασικός μας ανταγωνιστής είναι το αυτοκίνητο, δεν είναι το αεροπλάνο. Η αύξηση της τιμής της βενζίνης, σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει το τρένο, θα φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στο τρένο”, υπογράμμισε ο εμπορικός διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η εταιρεία, μόλις τεχνολογικά καλυφθεί η χώρα, θα προσφέρει wi-fi συνδέσεις στους ταξιδιώτες. Αλλά επιπλέον σχεδιάζει ειδικά μενού, που θα συνδυάζουν ελληνική και ιταλική γαστρονομία. Είναι για το σκοπό αυτό, σε επαφή με τα Επιμελητήρια της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

“Στόχος είναι, σε συνεννόηση με άλλους φορείς και εταιρείες, να προσθέσουμε πιο πλούσιες εμπειρίες στους ταξιδιώτες, συνδυάζοντας τη μετεπιβίβαση από το τρένο σε ηλεκτρικά τρένα και ποδήλατα. Υποστηρίζουμε ένα διαφορετικό μοντέλο στις μετακινήσεις των επιβατών, πιο πράσινο και πιο πλούσιο σε υπηρεσίες και εμπειρίες”, υπογράμμισε ο κ. Biasin.

Τί είναι το ETR 470

Οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και πέντε οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει έως και 475 επιβάτες και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες των ETR τρένων μπορούν να επωφεληθούν από τις ακόλουθες υπηρεσίες:

• Εστιατόριο – Bar: Οι υπηρεσίες παρέχονται στον αναβαθμισμένο χώρο του εστιατορίου & στην υπόλοιπη αμαξοστοιχία (στις θέσεις των επιβατών) σε τακτά χρονικά διαστήματα.

• Ά θέση: Στους επιβάτες της Ά θέσης παρέχονται δωρεάν αναψυκτικό/καφές, νερό και σνακ στη θέση του επιβάτη.

• Lockers: Παρέχεται η δυνατότητα φύλαξης χειραποσκευών στους σταθμούς της Αθήνας, Λάρισας & Θεσσαλονίκης.

• AμεA/AMK: Παρέχονται ειδικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την πρόσβαση στους σταθμούς και τα τρένα.

• Πληροφορίες: Συνεχής ενημέρωση του επιβατικού κοινού στις αποβάθρες και επί των τρένων.

• Παροχή ρεύματος: Πρίζες εντός των τρένων.

• Ζώα συντροφιάς: Δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μικρών ζώων σε κλουβί με μέγιστες διαστάσεις50x40x70. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγαλόσωμων σκύλων. Εξαιρούνται οι σκύλοι οδηγοί.

• Μέτρα προστασίας COVID: Εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τους κανονισμούς της εταιρείας.

Επιπλέον, από την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, ξεκίνησε η λειτουργία της γραμμής εξυπηρέτησης αποκλειστικά για τα ETR τρένα, 213 012 1010 (γραμμή με αστική χρέωση), με ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως Κυριακή 8:00-20:00.

Τιμολογιακή πολιτική

Τιμές κανονικού εισιτηρίου μιας διαδρομής:

Α θέση -> 65 € Αθήνα-Θεσσαλονίκη / 48,6 € Αθήνα-Λάρισα / 25,4 € Θεσσαλονίκη-Λάρισα

Β θέση -> 55 € Αθήνα-Θεσσαλονίκη / 41,5 € Αθήνα-Λάρισα / 22,1 € Θεσσαλονίκη-Λάρισα

*Για 20 ημέρες, δηλαδή για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 15/05/2022 έως και 03/06/2022, εφαρμόζεται έκπτωση 20% στις τελικές τιμές των εισιτηρίων.

Πρόγραμμα Δρομολογίων

Τα ETR τρένα έχουν σταθμούς αναχώρησης και άφιξης τον ΣΣ Αθήνας και τον ΣΣ Θεσσαλονίκης, με ενδιάμεση στάση στον ΣΣ Λάρισας.

Δρομολόγια:

ΑΘΗΝΑ Αναχώρηση 07:22 17:22

ΛΑΡΙΣΑ Άφιξη 09:58 20:00

Αναχώρηση 10:00 20:02

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Άφιξη 11:20 21:21

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αναχώρηση 07:08 17:08

ΛΑΡΙΣΑ Άφιξη 08:25 18:26

Αναχώρηση 08:27 18:28

ΑΘΗΝΑ Άφιξη 11:03 21:04

Κλείστε εισιτήριο στην ιστοσελίδα www.trainose.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ιωάννα Μαλέσκου: Δεν περιμένω από τους ανθρώπους να μου χαϊδέψουν τα αυτιά, δεν θέλω κόλακες δίπλα μου

Θέλω ανθρώπους που θα μου επισημάνουν κάτι που μπορεί να μην έχει πέσει στην αντίληψή μου, συμπλήρωσε η παρουσιάστρια

Σίντνεϊ Σουίνι: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τις διακοπές της

Εντάξει, πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά τώρα, αυτό ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό, έγραψε στην ανάρτησή της η ηθοποιός

Σαλμονέλα: Τι είναι και πότε πρέπει να δείτε γιατρό

Η λοίμωξη από σαλμονέλα (σαλμονέλωση) είναι μια κοινή βακτηριακή λοίμωξη που επηρεάζει τον εντερικό σωλήνα. Τα βακτήρια της σαλμονέλας ζουν συνήθως στα έντερα των ζώων και των ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των κοπράνων. Οι άνθρωποι μολύνονται πιο συχνά μέσω του μολυσμένου νερού ή της μολυσμένης τροφής. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάποιος μπορεί να προσβληθεί από σαλμονέλα

Η Πενέλοπε Κρουζ γίνεται 50 ετών! Γενέθλια για την οσκαρική ηθοποιό με το αστείρευτο ταλέντο και τη μεσογειακή ομορφιά

Πανέμορφη και απέραντα ταλαντούχα παραμένει η Πενέλοπε Κρουζ που έκλεισε σήμερα (28.04.2024) τα 50 της χρόνια. Η πολυβραβευμένη ηθοποιός έφτασε στην κορυφή του Χόλιγουντ έχοντας κάνει μία αξιοθαύμαστη καριέρα. Γεννημένη στο Αλκομπέντας της Κοινότητας της Μαδρίτης στην Ισπανία, η Πενέλοπε Κρουζ έφερε έναν διαφορετικό φρέσκο αέρα με τη μεσογειακή ομορφιά της, τον πύρινο ερωτισμό της

Πικάντικες γαρίδες με φιδέ

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 500 γρ. γαρίδες (μέτριες) καθαρισμένες 60 ml ελαιόλαδο 30 γρ. βούτυρο ανάλατο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδα, ψιλοκομμένα 250 γρ. φωλιές «Μιτσίδης» 35 γρ. πάστα ντομάτας «Μιτσίδης» 125 ml λευκό κρασί 200 ml πασάτα «Μιτσίδης» 2 κουταλάκια πάπρικα ½ κουταλάκι καυτερή πάπρικα ή καγιέν ¼ κουταλάκι πιπέρι 750 ml

Γλυκό και πικάντικο καλαμπόκι με παρμεζάνα

Προσθήκη στα αγαπημένα Ψήστε γλυκό και πικάντικο καλαμπόκι στο στάχυ, με παρμεζάνα. Προσθέστε εντυπωσιακές γεύσεις σε οποιοδήποτε μενού BBQ. Ψιλοκόψτε φρέσκα μυρωδικά, ανακατέψτε με αλμυρά μπαχαρικά και στέψτε το πικάντικο καλαμπόκι σας με την πλούσια γεύση της παρμεζάνας και του μαλακού βουτύρου. Λίγη επάλειψη με βούτυρο και ένα πασπάλισμα παρμεζάνας, ανεβάζει σε νέα ύψη αυτό

Σαλάτα με κραμπί, φινόκιο και μήλα

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ • 3 φλ. κραμπί (λάχανο) λεπτοκομμένο• 1 φινόκιο λεπτοκομμένο• 1 κόκκινο μήλο Royal Gala Marlene• 1 πράσινο μήλο Granny Smith Marlene• ½ φλ. σταφιδάκια• ½ φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα• 1/3 φλ. ελαιόλαδο• 3 κουταλιές ροδόμελο• 1 κουταλάκι αλάτι• ελάχιστο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπλένετε τα μήλα και τα τρίβετε στη χοντρή μεριά

Ανοιξιάτικη σούπα βελουτέ με κουκιά

Προσθήκη στα αγαπημένα Χρόνος: 1 ώραΒαθμός δυσκολίας: Εύκολο/μέτριο Υλικά (για 4 άτομα): 1 1/4 κιλό περίπου φρέσκα κουκιά (αξεφλούδιστα)700 γρ. περίπου φρέσκα μπιζέλια (αξεφλούδιστα)1 κουταλιά ελαιόλαδο1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,1 λίτρο (4 φλ.) ζεστός ζωμός λαχανικών (σπιτικός, ή φτιαγμένος με κύβο)1 κουταλιά ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου + μύτες δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)3 κουταλιές σάουαρ κριμ (Sour