«Ήμουν στην 50ή χημειοθεραπεία. Ο Άγιος Εφραίμ μου έδωσε δύναμη να νικήσω τον καρκίνο» – Η εξομολόγηση του ηθοποιού Χρήστου Συριώτη

Date:

«Ήμουν στην 50ή χημειοθεραπεία. Ο Άγιος Εφραίμ μου έδωσε δύναμη να νικήσω τον καρκίνο» – Η εξομολόγηση του ηθοποιού Χρήστου Συριώτη







Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του

Για την συγκλονιστική περιπέτεια υγείας του μίλησε ο γνωστός ηθοποιός αλλά για την σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Μέσα από αυτήν την ιστορία όμως κατάφερε να κάνει την πίστη του δυνατή και να βιώσει όπως ο ίδιος είπε ένα θαύμα.

«Ήμουν στην 50ή χημειοθεραπεία, από το σύνολο των 60 που έκανα. Είχα πάθει θρόμβωση από τις θεραπείες και αναγκάστηκα να μεταφερθώ από το σπίτι ξανά στο νοσοκομείο, γιατί είχα λιποθυμικές τάσεις. Είχαν πέσει πολύ τα λευκά μου αιμοσφαίρια. Οι γονείς μου ήταν πάνω μου.







Οι πόνοι ήταν φρικτοί. Κάποια στιγμή, είδα τον πατέρα μου, για πρώτη φορά στη ζωή μου, να κλαίει. Του είπα: “Δεν αντέχω άλλο! Θέλω να πεθάνω”. Μου απάντησε λοιπόν: “Μην τολμήσεις να το ξαναπείς αυτό”.

Εκείνη την ώρα ψέλλισα: “Θέλω τότε να ξαναγυρίσω πίσω, να βρεθώ στη μήτρα της μητέρας μου, να ξαναγεννηθώ”. Όταν συνήλθα πήρα μολύβι και χαρτί και ξεκίνησα να γράφω. Η πρώτη φράση που βγήκε ήταν:

“Τι κοιτάτε ρε; Και εσείς έτσι ήσαστε στην κοιλιά της μάνα σας, γυμνοί και μόνοι”. Έβαλα αυτό το πλάσμα, που είναι μέσα στη μήτρα να μιλάει. Δεν βλέπει, αλλά ακούει και αισθάνεται ότι συμβαίνει».

Ερωτηθείς αν αισθάνθηκε «γυμνός» απέναντι στον καρκίνο, ο Χρήστος Συριώτης απάντησε «όχι, για να νικήσεις τον καρκίνο, πρέπει να τον ονοματίσεις, να τον κοιτάξεις κατάματα και να δεις τους ανθρώπους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν.

Χρήστος Συριώτης: “Ήταν απίστευτη η αγάπη των ανθρώπων που με στήριξαν και η δύναμη που μου έδωσαν”

Τα φάρμακα έκαιγαν τα σωθικά, τα μάτια, τον ιδρώτα και τα έντερα του Χρήστου Συριώτη

Πολλοί φίλοι μου λένε “είσαι ήρωας”. Δεν είμαι ήρωας. Δεν είμαι τίποτα. Στον καρκίνο δεν έχεις άλλη επιλογή. Έφτασα στο σημείο να πω ότι δεν αντέχω άλλο, ότι δεν μπορώ να κάνω άλλο κύκλο θεραπείας, ότι δεν μπορώ να βάλω άλλη χλωρίνη μέσα μου.

Έβλεπα τα φάρμακα που έμπαιναν στον οργανισμό μου σαν χλωρίνη, σαν μπουγάδα. Καίνε τα σωθικά σου, τα μάτια σου, τον ιδρώτα σου, τα έντερά σου. Είναι τρομερό συναίσθημα. Δεν περιγράφεται. Δεν άντεχα»

Ο Χρήστος Συριώτης είχε καρκίνο στον έναν όρχι. «Ναι, κάποια στιγμή ψηλάφισα κάτι. Αν δεν είχα αποτανθεί σε γιατρό, σήμερα μπορεί να μη ζούσα. Δεν υπάρχει ενημέρωση γύρω από την ανάγκη αυτοεξέτασης στους όρχεις».

Απαντώντας στην ερώτηση πώς αισθάνθηκε όταν τον ενημέρωσαν ότι πάσχει από καρκίνο, υπογράμμισε «όταν έγινε ο υπέρηχος και άκουσα ότι είναι καρκίνος, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Έβλεπα το παράθυρο ανοιχτό και σκεπτόμουν να πέσω από κάτω.

Σας το λέω αληθινά. Όταν μου είπε ο ακτινολόγος στο υπέρηχο τη λέξη “καρκίνος”, πριν πάω στο γιατρό για να με καθησυχάσει, ένιωσα τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια μου. Αποφάσισα να μιλήσω για αυτό, παρ’ όλες τις κατηγορίες που δέχθηκα ότι “διαφημίζω” την αρρώστια μου. Ναι τη διαφημίζω με σκοπό να ενημερώσω ότι ο καρκίνος λέγεται καρκίνος και όχι επάρατη νόσος. Προλαμβάνεται και σώζεσαι!».

Οι δύσκολες στιγμές του ηθοποιού Χρήστου Σηριώτη

Όσον φορά την περίοδο που ξεκίνησε τις χημιοθεραπείες, επεσήμανε «εκείνη την περίοδο, κάναμε υπερεντατικές πρόβες με τον Πέτρο Φιλιππίδη στην “Ειρήνη”. Του είπα μια μέρα, ότι θέλω να πάω στο γιατρό, γιατί ψηλάφισα κάτι. Έκανα τον υπέρηχο και δύο ημέρες μετά, ζήτησα από το γιατρό μου να χειρουργηθώ.

Έκανα αφαίρεση του όρχεως και, δύο ημέρες μετά, ζήτησα από το γιατρό μου να χειρουργηθώ. Έκανα αφαίρεση του όρχεως και την τέταρτη μέρα, συνέχισα κανονικά τις πρόβες.

Έκανα βέβαια συνεχώς εξετάσεις. Μερικούς μήνες αργότερα, είχε και πέντε μεταστάσεις στους παραόρτιους λεμφαδένες και είχαν εμφανιστεί και δύο όζοι στον πνεύμονα.

Πάλι η πρόληψη με έσωσε. Ξεκίνησα τις επιθετικές θεραπείες και εξαφανίστηκε. Ήταν γολγοθάς. Η περίοδος των θεραπειών είναι κάθοδος στην κόλαση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σας το περιγράψω. Είχα φτάσει να κάνω 40 εμετούς την ημέρα. Ήμουν συνέχεια με ορούς».

Η πίστη και το θαύμα στην ζωή του ηθοποιού

Τέλος, ο Χρήστος Συριώτης εξομολογήθηκε πως βρήκε τη δύναμη να παλέψει και να νικήσει τον καρκίνο, σημειώνοντας «προσωπικά, δεν έχω σχέση με θρησκείες, πίστεψα όμως στον Θεό και με βοήθησε.

Ο Άγιος Εφραίμ μου έδωσε δύναμη και οφείλω τώρα, όσο μπορώ από τη θέση μου να δώσω δύναμη και κουράγιο.

Η αγάπη των άλλων με στήριξε. Άλλαξα πολύ. Τώρα ας πούμε, δεν έχω να πληρώσω τίποτα. Χρωστάω παντού. Αν αυτό μου συνέβαινε πριν ένα χρόνο, θα ήμουν άρρωστος, που δεν έχω να βάλω ούτε βενζίνη στο αυτοκίνητό μου.

Τώρα πια σκασίλα μου. Ζω! Λέω πολύ εύκολα τις αλήθειες μου. Αγαπώ τη θάλασσα, τον ήλιο, τη ζωή, τους φίλους, τα γέλια, τους γονείς μου, τα αδέλφια μου».

- : -

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Game of Thrones: Σε δημοπρασία τα αντικείμενα της σειράς – Πόσο κοστίζει ο Σιδηρένιος Θρόνος;

Οι φανατικοί του "Game of Thrones" έχουν πλέον την ευκαιρία να φέρουν ένα κομμάτι από την αγαπημένη τους σειρά στο σπίτι τους, καθώς χιλιάδες εμβληματικά σκηνικά και κοστούμια της σειράς βγαίνουν σε δημοπρασία! Από τον διάσημο Σιδηρένιο Θρόνο, το σπαθί του Jon Snow μέχρι και την εντυπωσιακή πανοπλία του Jaime Lannister, οι συλλέκτες προετοιμάζονται για

Αντιγόνη Φρυδά: Ο ρόλος στο Grand Hotel, η 2 χρονών κόρη της και ο… μπακάλης σύζυγός της!

Η ηθοποιός Αντιγόνη Φρυδά, που θα δούμε φέτος στο «Grand Hotel», απολαμβάνει την οικογενειακή ευτυχία μαζί με τον σύζυγό της, Σταύρο Σερέτη, και τη δύο ετών κόρ

Lana Del Rey: Ποιος είναι ο ξεναγός που κατάφερε να φορέσει βέρα στην τραγουδίστρια

Η Lana Del Rey ξάφνιασε τους θαυμαστές της αυτήν την εβδομάδα, όταν παντρεύτηκε έναν ξεναγό με το όνομα Jeremy Dufrene, μόλις έναν μήνα μετά την αποκάλυψη της σχέσης τους. Η τραγουδίστρια, ηλικίας 39 ετών, η οποία φέρεται να έχει περιουσία που ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια δολάρια, αντάλλαξε όρκους σε μια υπαίθρια τελετή στη Λουιζιάνα, στον

Aυτή είναι η Ελληνίδα που σχεδιάζει παλάτια και τα πιο luxurious ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο

Aυτή είναι η Ελληνίδα που σχεδιάζει παλάτια και τα πιο luxurious ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο Έχει σχεδιάσει παλάτια και πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Από τα Bürgenstock Resort & Spa και Royal Savoy στην Λωζάννη μέχρι το Royal Hideaway Corales στην Τενερίφη, και το Grand Hyatt Hotel & Residences στο Άμπου Ντάμπι. Είναι

Συνελήφθη πρώην Playmate στο κέντρο της Αθήνας

Home / Ενημέρωση / Συνελήφθη πρώην Playmate στο κέντρο της Αθήνας Σάββατο, 28.9.2024, 20:29 Zappit@ZAPPIT_ Διαβάστε περισσότερα... Σήμερα Σάββατο, στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη πρώην μοντέλο και Playmate για δικαστική απόφαση που αφορά την επιμέλεια των παιδιών της. Την απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών είχε κερδίσει ο πρώην σύζυγός της, κάτι που δεν δέχθηκε η πρώην playmate με

Power of love: Ήρθε η ώρα να απαντηθούν τα αναπάντητα ερωτήματα

Power of love με την Κατερίνα Καραβάτου, απόψε στις 21.00 στον ΣΚΑΪ.

Κατερίνα Μουτσάτσου: Πώς είναι η ζωή στα 52 της χρόνια, στις ΗΠΑ, με τον σωσία του George Clooney;

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση, και η Κατερίνα Μουτσάτσου συνεχίζει να μας εκπλήσσει! Από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα, η ηθοποιός έχει χτίσει μια διεθνή καριέρα με συμμετοχές σε ελληνικές σειρές, ταινίες, αλλά και projects του Hollywood. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήρθε μέσα από την κωμική

Χρηστίδου: «Μετά το διαζύγιο είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου μόνη μου… Ήταν ένα τεράστιο βήμα»

H Σίσσυ Χρηστίδου παρά το γεγονός ότι έχει χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό, δείχνει να απολαμβάνει αυτή τη συνθήκη στη ζωή της

Power of love – Επικός πόλεμος λίγο πριν το φινάλε: “Δεν υπάρχεις στον χάρτη! Είσαι πουθενάς, ασ’ το”

Σάββατο, 28.9.2024, 22:53 Zappit@ZAPPIT_ "Πρώτη φορά στη ζωή σου ασχολήθηκε κάποιος μαζί σου και πήρες 100 μηνύματα" ξέσπασε ο Γιώργος στο Power of love. Μια στροφή πριν την οριστική αυλαία έμελλε το Power of love με οικοδέσποινα την Κατερίνα Καραβάτου, το βράδυ του Σαββάτου, να μας προσφέρει μια ακόμα επική λογομαχία ανάμεσα σε μέρος των ανδρών

Κατερίνα Γκαγκάκη: “Το συναίσθημα αυτής της διαδικασίας ήταν κακό, αισθάνθηκα αποτυχία”

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Το συναίσθημα αυτής της διαδικασίας ήταν κακό, αισθάνθηκα αποτυχία» Σάββατο, 28.9.2024, 22:04 Zappit@ZAPPIT_ "Έχω συνηθίσει να ζω μόνο μόνη μου και μου φαίνεται τρομερό αυτό, ξέρω ότι ακούγεται τρομερό" εκμυστηρεύτηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη. Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Κατερίνα Γκαγκάκη στην Δέσποινα Καμπούρη και την κάμερα της νέας εκπομπής του ΑΝΤ1

Ξέσπασε ο Γιώργος Κωνσταντίνου για τα σχόλια που γράφτηκαν για την Μαρινέλλα: «Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι τα ξεστομίζουν αυτά»

Στο πλατό της εκπομπής «Καλημέρα είπαμε» με την Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Κωνσταντίνου, το πρωινό του Σαββάτου, στην ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο έμπειρος πρωταγωνιστής μίλησε για την «ημερομηνία λήξης» των καλλιτεχνών και τα κακεντρεχή σχόλια που γράφτηκαν στα social media για την ηλικία της Μαρινέλλας ύστερα από το

Diddy: Νέα καταγγελία για τον ράπερ – «Με βίασε ενώ ήμουν αναίσθητη από την κεταμίνη που μου έδωσε και με άφησε έγκυο»

Η μήνυση αναφέρει ότι ο ράπερ δεν ήθελε η γυναίκα να κρατήσει το παιδί και την πίεσε να κάνει άμβλωση