Eμεινε παράλυτη, ο άντρας της την παράτησε με 4 παιδιά, αλλά σήμερα ξαναπερπατάει και παίρνει τη ζωή της πίσω

Date:

Eμεινε παράλυτη, ο άντρας της την παράτησε με 4 παιδιά, αλλά σήμερα ξαναπερπατάει και παίρνει τη ζωή της πίσω







Γυναίκα με 4 παιδιά υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Κινδύνευε να μείνει παράλυτη και ο σύζυγός της τους άφησε. Η Riona Kelly και ο σύζυγός της, Richard, ήταν παντρεμένοι για 14 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους απέκτησαν τέσσερα παιδιά και ζούσαν στο Halifax του West Yorkshire.

Όμως η γυναίκα είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Και πέντε μέρες αργότερα, ο Richard την άφησε.

Η Riona λέει ότι ο σύζυγός της έφυγε ενώ εκείνη βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Παράλυτη από τη μέση κάτω. Οι γιατροί τους προειδοποίησαν ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει ξανά.







“Μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο έπρεπε να αντιμετωπίσω όχι μόνο την παράλυση, αλλά και με την απώλεια του επί 14 χρόνια συντρόφου μου,” είπε η γυναίκα. “Έμεινα μόνη.”

Αλλά τώρα, δύο χρόνια μετά την κακοτυχία της, μπορεί περπατήσει ξανά.

Αρχικά, οι γιατροί της είπαν ότι θα χρειάζονταν από έξι μήνες μέχρι ένα χρόνο για να ανακάμψει. Ένιωσε σαν να είχε παραιτηθεί.

“Ήξερα όμως ότι έπρεπε να είμαι δυνατή για τα παιδιά μου,” δήλωσε η γυναίκα.

Οι γιατροί της είπαν ότι θα χρειάζονταν άλλες έξι εβδομάδες πριν κάνει από τα πρώτα της βήματα. Αλλά οι έξι εβδομάδες πέρασαν και ακόμα δεν μπορούσε να περπατήσει.

“Αυτό ήταν το σημείο που οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα περπατήσω ξανά,” είπε η γυναίκα.

Η γυναίκα δεν το έβαλε κάτω και έκανε τα πρώτα βήματα

Η γυναίκα είχε εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα 18 μήνες πριν από το εγκεφαλικό επεισόδιο. Και οι γιατροί σκέφτηκαν πως ίσως σ’ αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα της δεν ανταποκρίνεται.

“Την πρώτη φορά που κάθισα σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, σκέφτηκα ότι όλοι με κοίταζαν. Το μισούσα και μισούσα τον εαυτό μου,” είπε η γυναίκα. Ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος που δεν ήθελε να ζήσει. “Αλλά οι άλλοι ασθενείς στον θάλαμο ήταν καταπληκτικοί. Με στήριξαν τόσο πολύ και με ενθάρρυναν να σηκώνομαι από το κρεβάτι κάθε μέρα.”

Περνούσε αρκετές ώρες την ημέρα σε φυσιοθεραπείες. Δύο εβδομάδες αφού οι γιατροί της είπαν ότι δεν θα περπατούσε ξανά, εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα.

“Ένιωθα υπέροχα,” είπε. “Έσερνα το σώμα μου και δεν ένιωθα καθόλου τα πόδια μου αλλά δεν με ένοιαζε. Περπατούσα και αυτό είχε σημασία.”

Πέρασε τους επόμενους τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο μέχρι ν’ ανακτήσει πλήρως τη δύναμή της. Μετά απ’ αυτό το διάστημα ήταν σε θέση να πάει στο σπίτι της.

“Χρειαζόμουν 25 λεπτά για να κάνω 16 βήματα. Και άλλα τόσα για να γυρίσω πίσω ξανά, αλλά ήμουν αποφασισμένη να το κάνω για τα παιδιά μου,” είπε.

“Μου πήρε πολύ χρόνο να πιστέψω στον εαυτό μου,” - η γυναίκα στα social media. “Πολλά δάκρυα και πολλές αποτυχίες.”

Η γυναίκα είχε τα παιδιά της στο πλευρό της

Υπήρχαν μέρες όπου ένιωθε απελπισμένη. Έκανε πολλές φυσικοθεραπείες και είχε τα παιδιά της στο πλευρό της, αλλά υπήρχαν και στιγμές που αγωνιζόταν τόσο με τον ψυχικό όσο και με τον σωματικό πόνο.

“Ήμουν απελπισμένη,” είπε. Τότε φώναξε, “θέλω απλά να χοροπηδήσω!”

Τότε, ένιωσε το Θεό να της απαντάει, “Τότε σήκω και πήδα!” Έτσι, πήρε την ώθηση που χρειαζόταν-και το έκανε θαυματουργικά.

Καθ’ όλη αυτή τη δοκιμασία, υπήρξαν άνθρωποι που δέθηκαν με τη γυναίκα και αυτό βοήθησε επίσης στο θαύμα να συμβεί.

Στις αρχές του περασμένου χρόνου άρχισε να δουλεύει με τον προσωπικό της προπονητή Keith Mason. Μετά τα μαθήματά τους κράτησαν επαφή και η σχέση τους άνθιζε όλο και περισσότερο.

“Και μια μέρα, ο Keith με ρώτησε αν ήθελα να πάμε για καφέ. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας πανέμορφος παίκτης του ράγκμπι ήθελε να συναντήσει μια ανάπηρη γυναίκα σαν κι εμένα,” είπε. “Ο Keith λέει ότι τον εμπνέω, με ενθαρρύνει κάθε μέρα και καταλαβαίνει τον πόνο μου.”

Ο Keith και η Riona είναι μαζί εδώ και ένα χρόνο. Με την υποστήριξή του, η γυναίκα ολοκλήρωσε δύο μαραθώνιους με το αναπηρικό της καροτσάκι!

“Είναι αναγκαίο να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο να σε στηρίζει. Μαζί αντιμετωπίζουμε όλα τα εμπόδια. Είναι ο καλύτερός μου φίλος, ο σύντροφός μου, ο βράχος μου, η δύναμή μου, το στήριγμά μου, η ευτυχία μου, ο κόσμος μου,” έγραψε η γυναίκα.

Τώρα η γυναίκα αυτή χρειάζεται το αναπηρικό της καροτσάκι μόνο για τις μεγάλες αποστάσεις. Πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο, και με τη στήριξη που λαμβάνει από τους ειδικούς και τους δικούς της ανθρώπους, γίνεται όλο και πιο δυνατή. Επίσης, τελευταία ασχολείται με το μόντελινγκ και πρόσφατα εμφανίστηκε σε μία τηλεοπτική διαφήμιση.

“Βρήκα το χαμένο εαυτό μου, το κομμάτι του παζλ που φτιάχνει τέλεια την εικόνα μου. Η ζωή είναι αυτό που αποφασίζεις να κάνεις και με ποιον αποφασίζεις να το κάνεις,” έγραψε.

“Μετά από το εγκεφαλικό σκέφτηκα ότι η ζωή μου τελείωσε, αλλά τελικά, μόλις ξεκίνησε και μου άνοιξε πολλές υπέροχες πόρτες.”

- : enimerotiko.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Γαρίδες με σκόρδο και σάλτσα αβοκάντο

Προσθήκη στα αγαπημένα Από τον Παντελή Σοφοκλέους ΥΛΙΚΑ 1 κιλό γαρίδες 16/20 5 σκελίδες σκόρδο 100 ml ελαιόλαδο 30 ml χυμό λεμόνι ¼ δέσμη βασιλικού ½ δέσμη μαϊντανού 10 γρ. αλάτι 10 γρ. πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα κελύφη και το έντερο των γαρίδων και αφήνουμε το κεφάλι και το πίσω μέρος. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το

Κλαμπ σάντουιτς με Αθηενίτικο ψωμί

Προσθήκη στα αγαπημένα Του Γιώργου Κυπριανού ΥΛΙΚΑ (για 4 µερίδες) 12 οµοιόµορφες οριζόντιες φέτες ψωµί 6 κουταλιές σούπας µαγιονέζα 6 κουταλιές γιαούρτι Αλάτι, πιπέρι 12 φύλλα µαρουλιού 8 φέτες µπέικον 4 βραστά αυγά σε φέτες 2 ντοµάτες κοµµένες σε φέτες 4 φέτες βραστής γαλοπούλας 4 φέτες κεφαλοτύρι 2 ψητά φιλέτα κοτόπουλου κοµµένο σε λεπτές φέτες

Τριαντάφυλλος για Nemo – Σεφερλή: “Τι είναι το non-binary; Το σπίτι, το αμάξι;”

Κυριακή, 22.9.2024, 10:45 Zappit@ZAPPIT_ "Εγώ έχω φίλους και γνωστούς μου στη Ρόδο που λέγανε ότι είναι ο Ναπολέων ή ο Αγαμέμνωνας και τους είχαν κλείσει μέσα". Δηλώσεις στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών έκανε ο Τριαντάφυλλος. Ο γνωστός τραγουδιστής ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το πρόσφατο θέμα που άνοιξε στην ελληνική showbiz μετά τη  σάτιρα που άσκησε

Φαίη Μαυραγάνη – Η Νίνα Κασιμάτη παρενέβη στον αέρα του ΣΚΑΪ: “Ποιο είναι το πρόβλημά σας;”

Φαίη Μαυραγάνη – Η Νίνα Κασιμάτη παρενέβη στον αέρα του ΣΚΑΪ: «Ποιο είναι το πρόβλημά σας;» Κυριακή, 22.9.2024, 09:49 Zappit@ZAPPIT_ "Δεν ήταν σωστή η μεταφορά της δήλωσής σας; Λάθος την είπα; Προφανώς δεν το έκανα από πρόθεση". Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ έκανε η Νίνα Κασιμάτη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να αποσαφηνίσει

Η Κατερίνα Καινούργιου για το ενδεχόμενο γάμου με τον σύντροφό της: Δεν μου έχει κάνει πρόταση ακόμα

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής της «Super Κατερίνα» πως ο σύντροφός της, Παναγιώτης Κουτσουμπής, δεν της έχει κάνει ακόμη πρόταση γάμου. Η παρουσιάστρια του Alpha είχε τον παρακάτω διάλογο με τον Νίκο Μουρατίδη όσον αφορά την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο ενός γάμου: Νίκος Μουρατίδης: «Εσύ το σκέφτεσαι;». Κατερίνα Καινούργιου: «Να παντρευτώ; Πρέπει

Βούρκωσε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα, «έχασα» έναν δικό μου άνθρωπο

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν με θέμα τις τηλεοπτικές της πρεμιέρες, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου συγκινήθηκε όταν θυμήθηκε την έναρξη της εκπομπής «Pop Up» που παρουσίαζε στον Alpha.  «Η εβδομάδα εκείνη ξεκίνησε πολύ ταπεινά και πολύ διαφορετικά απ’ ότι γνωρίζετε. Γιατί “έχασα” έναν δικό μου άνθρωπο, μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα, οπότε για εμένα εκείνη

Μπισμπίκης: Λίγο πριν το ταξίδι στο εξωτερικό με τη Βανδή, την αποθέωσε on camera

Ταξιδάκι στο εξωτερικό για τη Δέσποινα Βανδή και τον Βασίλη Μπισμπίκη .

Νατάσσα Μποφίλιου: Χαμός για το πανάκριβο φόρεμά της σε συναυλία της στον Λυκαβηττό

Αντιδράσεις προκάλεσε η Νατάσσα Μποφίλιου με το υπέροχο φόρεμα που επέλεξε να βάλει στη συναυλία της στο Λυκαβηττό. Η τραγουδίστρια με αφορμή τα 11 χρόνια από τον θάνατό του Παύλου Φύσσα έκανε έναν σχολιασμό επί σκηνής. Και με αφορμή τον σχολιασμό της πολλοί διαδικτυακοί φίλοι της αντέδρασαν γράφοντας: «Mε φόρεμα 2.000 ευρώ τσακίζεται ο φασισμός

ΑΒΒΑ: Παντρεύτηκε για τρίτη φορά στα 79 του χρόνια ο Μπιόρν Ουλβέους

ΑΒΒΑ: Παντρεύτηκε για τρίτη φορά στα 79 του χρόνια ο Μπιόρν Ουλβέους Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2021 - Οι φωτογραφίες από την τελετή O  Μπιόρν Ουλβέους  παντρεύτηκε για τρίτη φορά. Το τέταρτο μέλος των ABBA έκανε το επόμενο βήμα στη σχέση του με τη σύντροφό του, Κριστίνα Σας, σε μία τελετή που πραγματοποίησε η κωμικός

Τριαντάφυλλος: Τον Μάρκο Σεφερλή τον λατρεύω, αλλά αυτό με τον γιο μου ήταν πέρα από τα όρια

Τριαντάφυλλος: Τον Μάρκο Σεφερλή τον λατρεύω, αλλά αυτό με τον γιο μου ήταν πέρα από τα όρια Τριαντάφυλλος: Τον Μάρκο Σεφερλή τον λατρεύω, αλλά αυτό με τον γιο μου ήταν πέρα από τα όρια Φαντάσου ότι ο γιος μου μου το λέει συνέχεια, ότι δεν μου αρέσει ο κύριος Σεφερλής για αυτά που είπε, πρόσθεσε

Απόστολος Γκλέτσος κατά Κατερίνας Καινούργιου: Είσαι ομοφοβική για να κάνεις τηλεθέαση

Μια πρωτοφανή επίθεση εξαπέλυσε ο Απόστολος Γκλέτσος κατά της Κατερίνας Καινούργιου, όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της και την κατηγόρησε ότι είναι ομοφοβική. Ο Απόστολος Γκλέτσος κλήθηκε να σχολιάσει όλα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις περί ομοφυλοφιλίας που έχει κάνει εκείνος στο παρελθόν ξέσπασε κατά της Κατερίνας

Νίκος Μουρατίδης σε Κατερίνα Καινούργιου: Είσαι τρελή και μέσα στην ανασφάλεια

Νίκος Μουρατίδης σε Κατερίνα Καινούργιου: Είσαι τρελή και μέσα στην ανασφάλεια Νίκος Μουρατίδης σε Κατερίνα Καινούργιου: Είσαι τρελή και μέσα στην ανασφάλεια Μπορεί κι εγώ να είμαι η τρελή, έχω κάνει πολλά λάθη, πρόσθεσε η παρουσιάστρια Τα δικά του σχόλια έκανε ο Νίκος Μουρατίδης στην Κατερίνα Καινούργιου, τονίζοντάς της πως είναι γεμάτη ανασφάλειες. Μιλώντας στην εκπομπή