Επιστολή από την μητέρα του παιδιού που έχασε τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Date:

Επιστολή από την μητέρα του παιδιού που έχασε τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Επιστολή στη «Ροδιακή» απέστειλε η μητέρα του παιδιού που πριν από 4 χρόνια έχασε τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, αφιερώνοντας το περιεχόμενό της, στο γιο της, Μανώλη, που “πέταξε” για τη γειτονιά των αγγέλων, αλλά και σε όλα τα νέα παιδιά, έτσι ώστε να προσέχουν όταν βρίσκονται στους δρόμους για να διαφυλάξουν αυτό το Θείο Δώρο, που λέγεται ζωή!

Στην επιστολή της αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σήμερα  κλείνει ένας χρόνος από τότε που έχασα τον γιο μου, που τώρα θα ήταν μαθητής της Α’ τάξης του Λυκείου. Έφυγε μακριά μας, γιατί τον θέρισε ένας καρκίνος-Λερναία Ύδρα που όσο κι αν αγωνίστηκε, για να τον αντιμετωπίσει, στάθηκε αδύνατο.

Για μία μάνα, όπως εγώ, η απώλεια του παιδιού της, ειδικά σε μία τόσο μικρή ηλικία, αποτελεί ένα σημείο σταθμό στη ζωή της. Ζεις από εκεί και πέρα δύο ζωές ταυτόχρονα: αυτήν που σιωπηλά στάζει συνέχεια σταγόνα-σταγόνα έναν ασταμάτητο θρήνο, έναν κόμπο στον λαιμό που διαρκώς σου υπενθυμίζει την οδυνηρή απώλεια και την άλλη που οφείλεις να πορευθείς, γιατί της έχεις υποχρέωση που σου δόθηκε να την υπηρετήσεις.

Και αφού είναι δώρο-Θεού πρέπει να το τιμήσεις όχι με την κακομοιριά και τη δειλία του θύματος αλλά με τη γενναιότητα του πολεμιστή που έχασε μια μεγάλη και σημαντική μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Γιατί ο πόλεμος είναι υπόθεση δική σου και πρέπει να τον παλέψεις μέχρι το τέλος του, δηλαδή το τέλος Σου.

Όμως, σήμερα, ημέρα μνήμης του Μανώλη μου, ξετυλίγω αυτές τις σκέψεις μου, όχι για να προκαλέσω τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή σας, που άλλωστε τα έχω απολαύσει πλουσιοπάροχα όλο αυτό το διάστημα, αλλά για να στείλω ένα δυνατό μήνυμα ευθύνης και σεβασμού που οφείλουμε όλοι μας όχι μόνο απέναντι στο δώρο της ζωής μας, μα και απέναντι στους δικούς μας ανθρώπους.

Πόσοι άνθρωποι χωρίς συναίσθηση ευθύνης απαξιώνουν, σπαταλούν το πολύτιμο και μοναδικό δώρο αυτού του χρονικού διαστήματος που μας δόθηκε -που το λέμε ζωή- να το ζήσουμε σε αυτόν τον πανέμορφο πλανήτη και να το μοιραστούμε με τους ανθρώπους γύρω μας που έχουμε λιγότερο ή περισσότερο στενές σχέσεις.

Πόσοι από εμάς καθημερινά, κάθε στιγμή μας θα έλεγα, συνειδητοποιούμε τη μοναδική της αξία και πόσοι από εμάς  έχουμε συναίσθηση του πόσο η λειψή μας ευθύνη μπορεί να σημαδέψει μια για πάντα την πορεία τόσων ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα μας. Να μετατρέψει τη ζωή τους σε ένα χωρίς τέλος μαρτύριο, σε έναν Γολγοθά χωρίς κορυφή και τελική σταύρωση.

Απευθύνομαι μέσα από αυτό το μικρό μου κείμενο, ειδικά, στους νέους ανθρώπους που χάνονται αναίτια στην άσφαλτο της Ρόδου, ποy εντελώς άδικα στερούν μια για πάντα από τους ίδιους την τεράστια ευκαιρία να συνεχίσουν να κολυμπούν στη θάλασσα των εμπειριών της ζωής. Την ίδια στιγμή στερούν και από τους δικούς τους ανθρώπους το κοινό περπάτημα στις λεωφόρους και τα μονοπάτια της.

Τους στερούν τη συν-ύπαρξη και τη συν-μετοχή στα ιερά της μυστήρια. Πόσο δεν συνειδητοποιούν την πίκρα και το πόνο που αφήνουν για πάντα πίσω τους σε αυτούς που είναι δεμένοι μαζί τους από μία κοινή Μοίρα: τη μάνα, τον πατέρα, τα αδέρφια…

Θέλω σήμερα τιμώντας τη μνήμη του γιού μου, αλλά και τον πολύτιμο  χώρο που μου δωρίζει η «Ροδιακή» να φωνάξω δυνατά, για να ακουστώ  όσο το δυνατόν καλύτερα: Συντοπίτες μου αγαπημένοι, ας τιμήσουμε το δώρο της ΖΩΗΣ. Ας σεβαστούμε την ανεκτίμητη αξία  Της. Ας σταθούμε με ευθύνη απέναντί  Της.

Ας συνειδητοποιήσουμε το βάρος κάποιων επιλογών μας που μπορεί να αποβούν μοιραίες. Ας ασκηθούμε να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα. Ας μάθουμε, εντέλει, να ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ… ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

-https://www.rodiaki.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Σοκάρει η Applegate: «Έτρωγα 5 αμύγδαλα την ημέρα. Αν έτρωγα 6, έκλαιγα» – Η μάχη με την ανορεξία

Η Christina Applegate προχώρησε σε μία σοκαριστική εξομολόγηση σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές που τη βασάνιζαν για χρόνια. Συγκεκριμένα, η Christina Applegate μίλησε στο MeSsy, το podcast της με τη Jamie-Lynn Sigler, για τις διατροφικές της διαταραχές λέγοντας: "Απλά στερούμουν το φαγητό για χρόνια και χρόνια και χρόνια". Απλγκέιτ- Συγκλονίζει για τη μάχη της με τη σκλήρυνση

Θανάσης Ευθυμιάδης: Ποια είναι η σχέση του με το χρήμα & πώς βιοπορίζεται σήμερα;

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, The 2Night Show και μεταξύ άλλων μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής του.

50 Cent: Αντέδρασε στο βίντεο του Diddy – Ο Θεός να μας βοηθήσει, είπε

Σε πλάνα που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο ράπερ ασκεί σωματική βία στην πρώην σύντροφό του

Πωλίνα: Είχα δεχτεί χρήματα για να κάνω γυμνή φωτογράφιση

Η συμφωνία ήταν να πάμε Σεϋχέλλες, να κάνω φωτογράφιση, να έχω την απόλυτη επιλογή των φωτογραφιών και φυσικά να μην πάρω μία, περιέγραψε

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 19 Μαϊου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα Κυριακή 19 Μαϊου 2024. Πώς θα είναι η μέρα σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου; Ταύρος: Η προοπτική σου είναι θετική και στραμμένη προς το μέλλον και το κίνητρο να επιδιώξεις νέα ενδιαφέροντα είναι ισχυρό. Μπορεί να υπάρξει μια μαθησιακή ανακάλυψη ή μια

Λάκης Γαβαλάς: Συνεχίστηκε στο αεροπλάνο το επεισόδιο με τους μοναχούς – Με έβρισαν, λέει, του τράβηξα το μούσι

Λέει ότι δεν θ' απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη - «Αν η Εκκλησία θεωρήσει ότι πρέπει να τους βάλει σε τάξη, ας τους βάλει σε τάξη»

Λόπεζ – Αφλεκ: Δυο ξένοι στην ίδια πόλη, ψάχνει ο καθένας για δικό του σπίτι

Λόπεζ - Αφλεκ: Δυο ξένοι στην ίδια πόλη, ψάχνει ο καθένας για δικό του σπίτι Λόπεζ - Αφλεκ: Δυο ξένοι στην ίδια πόλη, ψάχνει ο καθένας για δικό του σπίτι Αν και εθεάθησαν μετά από 47 μέρες μαζί σε μια εκδήλωση ωστόσο δεν λένε να κοπάσουν οι φήμες που τους θέλουν να οδηγούνται σε διαζύγιο

Νίκος Πολυδερόπουλος: «Ο Θεός δεν σε βοηθάει αν είσαι άπραγος»

Κόντρα στις δυσκολίες της ζωής και έχοντας ως όπλο την πίστη του στον Θεό και στον άνθρωπο, είναι αποφασισμένος να κάνει όλα του τα όνειρα πραγματικότητα.

Η Δούκισσα του λιμανιού που μάγεψε το πάλκο

Η φτώχεια αλλά και το πάθος ανέβασαν στο πάλκο τη Δούκισσα στα 13 της, με μάνατζερ τη... γιαγιά της. Εκτοτε πέρασαν χρόνια με άφθονες ταινίες και αμέτρητα λαϊκά σουξέ, που δεν της «επέτρεψαν» να το εγκαταλείψει ποτέ. Η πορεία αυτή δεν αλλοίωσε ούτε τη συνείδηση ούτε τον χαρακτήρα της. Πάντα τραγουδούσε με το ίδιο πάθος

Baby Lasagna: Αρνήθηκε να δεχτεί το βραβείο των 50.000 ευρώ από την Eurovision – Θα τα δωρίσει σε νοσοκομεία

Baby Lasagna: Αρνήθηκε να δεχτεί το βραβείο των 50.000 ευρώ από την Eurovision - Θα τα δωρίσει σε νοσοκομεία Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο τραγουδιστής Ο Baby Lasagna θα δεχτεί 50.000 ευρώ ως χρηματικό έπαθλο για τη συμμετοχή του στη Eurovision 2024. Ωστόσο, o τραγουδιστής αποφάσισε να δωρίσει αυτό το χρηματικό ποσό σε 2

Νίκος Μάνεσης για Μαρίνα Σάττι: Εκτεθήκαμε, αν νυστάζεις, πήγαινε στο ξενοδοχείο

Εξωτερική πολιτική δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι τραγουδιστές, ούτε οι χορευτές, ούτε οι συνθέτες, ούτε κανείς, τόνισε ο παρουσιαστής

J2US: “Βόμβα” στη νέα αποχώρηση, το κοινό ανέτρεψε την βαθμολογία και τους έστειλε πρόωρα σπίτι

Ποιο ζευγάρι απογοήτευσε με τη νέα του εμφάνιση και αποχώρησε αυτή την εβδομάδα από το J2US;