Ο κλόουν που σκορπάει χαμόγελα στα άρρωστα παιδιά στο ΑΧΕΠΑ

Date:

Ο κλόουν που σκορπάει χαμόγελα στα άρρωστα παιδιά στο ΑΧΕΠΑ

Από τα νοσοκομεία αυτό που λείπει πολλές φορές είναι η αισιοδοξία. Το χαμόγελο ενός κλόουν στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως είναι μεταδοτικό και μαγικό.

Είναι ένα ακόμα μεσημέρι Σαββάτου στη Β’ παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Γονείς και παιδιά έχουν αφεθεί στη ραστώνη, καθώς το νοσοκομείο εκείνη τη μέρα δεν έχει εφημερία και τα πράγματα είναι ήσυχα.

Ώσπου ξαφνικά ένας… κλόουν κάνει την εμφάνιση του, μαζί με μια κοπέλα που φορά στολή νεράιδας. Από τη μια στιγμή στην άλλη η θλιβερή σιωπή του νοσοκομείου αντικαθίσταται από ζωηρές παιδικές φωνές που έχουν αντιληφθεί την παρουσία του ανθρώπου με τη φανταχτερή στολή και το αστείο πρόσωπο.

Η παράσταση σε λίγα λεπτά αρχίζει, όλα τα παιδιά θα πάρουν το μπαλόνι-ζωάκι τους, θα γελάσουν, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και μετά το τέλος της παράστασης θα επιστρέψουν χαρούμενα στο κρεβάτι τους, ενώ οι γονείς θα πάρουν μια νότα αισιοδοξίας.

Για αυτούς που βρίσκονται αρκετές μέρες στο νοσοκομείο, όπως τα παιδιά στην Παιδοογκολογική κλινική που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Β’ Παιδιατρική, ο κλόουν είναι μια γνώριμη φιγούρα. Τα παιδιά μάλιστα τον ξέρουν με το όνομα του, είναι ο Λένιος και η συνεργάτης του, η Φρουφρού.

Μια δράση έφερε την ιδέα

Ο Λένιος, που όπως εξηγεί στη Voria.gr αποφεύγει να δίνει το πραγματικό του όνομα «για να μη χάσουν τα παιδιά τη μαγεία», είναι αρκετά χρόνια ανιματέρ, ωστόσο το να διασκεδάζει νοσηλευόμενα παιδιά, πολλώ δε παιδιά με καρκίνο, είναι κάτι που το κάνει τον τελευταίο καιρό.

«Κάποιοι φίλοι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποίησαν μια δράση από την οποία συγκέντρωσαν κάποια χρήματα τα οποία ήθελαν να δώσουν στο παιδιατρικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ. Ωστόσο το ποσό δεν ήταν αρκετό για να αγοραστεί εξοπλισμός και έτσι σκέφτηκαν να στέλνουν ανιματέρ κάθε Σάββατο για να διασκεδάζει τα παιδιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόσωπο του χαμογελαστού κλόουν.

Όπως λέει βέβαια « εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην λάβουμε τα χρήματα ως αμοιβή, αλλά αυτά να αξιοποιηθούν για τα μπαλόνια και τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιούμε στις παραστάσεις».

Χορεύοντας με τα παιδιά της παιδοογκολογικής

Μετά τη σχετική άδεια που έλαβε ο αγαπητός Λένιος των παιδιών του ΑΧΕΠΑ, ξεκίνησε τις παραστάσεις. «Μπορώ να πω ότι ήταν από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που έχω κάνει στη ζωή μου. Πιο δύσκολα είναι βέβαια όταν δίνεις παράσταση στο παιδοογκολογικό τμήμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανιματέρ.

Ένα περιστατικό που θα μείνει πάντα χαραγμένο ση μνήμη του, είναι μάλιστα από το συγκεκριμένο τμήμα. «Μια μέρα πήγαμε όπως πάντα για παράσταση στο Παιδοογκολογικό του ΑΧΕΠΑ φορώντας φυσικά τις ιατρικές μας μάσκες όπως υπαγορεύουν οι κανονισμοί. Όταν φτάσαμε ήταν ένα κοριτσάκι που κυριολεκτικά δεν μπορούσε να κουνηθεί. Λίγα λεπτά αργότερα όταν ξεκινήσαμε την παράσταση με τη μουσική, το κοριτσάκι είχε σηκωθεί πάνω στο κρεβάτι και χόρευε με τον ορό στο χέρι. Η γιαγιά του ήρθε συγκινημένη σε εμάς και μας φιλούσε τα χέρια. Ήταν κάτι συγκλονιστικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει μάλιστα, «πέραν της σημαντικής θεραπείας που πρέπει να λαμβάνουν όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, είναι απαραίτητο και ένα φανταστικό χάπι, ένα χάπι για την ψυχή. Βοηθάει απίστευτα από ένα παιδί με απλό πυρετό, μέχρι ένα παιδί με καρκίνο, ενώ παράλληλα γεμίζει με αισιοδοξία τους γονείς και τους άλλους συνοδούς».

Παραστάσεις και από το ΚΘΒΕ

Χαμόγελο στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές της Θεσσαλονίκης δίνουν και οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του κοινωνικού χαρακτήρα που οφείλει να δείχνει ο συγκεκριμένος οργανισμός.

Τον τελευταίο καιρό, τρεις ηθοποιοί παρουσιάζουν εναλλάξ δύο παραστάσεις μισής ώρας, που είναι ή η Πεντάμορφη και το Τέρας ή το Ασχημόπαπο.

Οι ηθοποιοί μάλιστα μετά το τέλος της παράστασης συζητούν με τα παιδιά για το τι τους άφησε αυτό που παρακολούθησαν, με την ανταπόκριση το νοσηλευόμενων παιδιών να χαρακτηρίζεται συγκινητική από τους ιθύνοντες του ΚΘΒΕ.

- : voria.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Πάνος Μουζουράκης: «Έφυγα από το σπίτι μου και από την πόλη μου στα 17 μου, ψάχνοντας»

Ο πάντα χειμαρρώδης Πάνος Μουζουράκης, που παρουσίασε τον νέο του δίσκο με τίτλο «Μεγαλώνω», αναφέρεται στην επαγγελματική του οικογένεια και όχι μόνο. Ο Πάνος Μουζουράκης μεγαλώνει ωραία. Αυτή την περίοδο ωριμάζει καλλιτεχνικά, έχει βρει τον τρόπο να πραγματοποιεί τα όνειρά του και μια όμορφη προσωπική ζωή συμπληρώνει την επαγγελματική του «άνοιξη», καθώς έχει δίπλα του

Η Barbra Streisand έγινε 82 ετών & κυκλοφόρησε ένα νέο καθηλωτικό τραγούδι!

Η Barbra Streisand έγινε 82 ετών και να συνεχίζει να λάμπει σαν άστρο στον χώρο της τέχνης!

Πρίγκιπας Χάρι: Κοντά σε μια δεύτερη συνάντηση με τον Κάρολο μετά τα νέα για τον καρκίνο – Θα λείπει ο Ουίλιαμ

Πρίγκιπας Χάρι: Κοντά σε μια δεύτερη συνάντηση με τον Κάρολο μετά τα νέα για τον καρκίνο - Θα λείπει ο Ουίλιαμ Πρίγκιπας Χάρι: Κοντά σε μια δεύτερη συνάντηση με τον Κάρολο μετά τα νέα για τον καρκίνο - Θα λείπει ο Ουίλιαμ Τι αναφέρουν τα βρετανικά μέσα Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να συναντηθεί με τον

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Παντρεύεται τη σύντροφό του

Η αναγγελία του γάμου του 

Οι επώνυμοι γονείς που θα περάσουν το πρώτο Πάσχα με τα μωρά τους

Έγιναν γονείς μέσα στο 2023 ή αρχές του 2024 και αυτό το Πάσχα φέτος θα είναι ξεχωριστό για κάποιους celebrities της εγχώριας showbiz.

Ράνια Τζίμα: Όπως δεν την έχεις ξαναδεί! Με κολάν και αθλητικά στο γυμναστήριο

Μπορεί καθημερινά μέσα από το κεντρικό δελτίο να απολαμβάνουμε τη Ράνια Τζίμα με το «αυστηρό» της look όμως λατρεύει τόσο το casual όσο και το πιο σπορ! Και μας χάρισε ένα τέτοιο φωτογραφικό στιγμιότυπο και την είδαμε όπως ποτέ άλλοτε. Ράνια Τζίμα: Η κόρη της στο πλατό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Την καλλίγραμμη

Η Ελένη Φουρέιρα στη σκηνή της Eurovision για τρίτη φορά

Η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision για τρίτη φορά, καθώς θα παρουσιάσει ένα «εκρηκτικό» act στο Μάλμε. Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, η κορυφαία pop star της Ελλάδας, που έχει μπει στο πάνθεον της Ευρώπης με το «Fuego», θα εμφανιστεί στο interval act του α’ ημιτελικού, την Τρίτη 7 Μαΐου. Μέσα από αυτό το

Καίτη Γαρμπή – Διονύσης Σχοινάς: Γιορτάζουν 27 χρόνια γάμου – Το μήνυμα αγάπης

Καίτη Γαρμπή - Διονύσης Σχοινάς: Γιορτάζουν 27 χρόνια γάμου - Το μήνυμα αγάπης GALA Καίτη Γαρμπή Διονύσης Σχοινάς Επέτειος Γάμου «Διονύση μου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μας χαρίζει ο Θεός υγεία και να μας αξιώσει να γιορτάσουμε και 37 και 47 και 57 χρόνια μαζί», γράφει η τραγουδίστρια 04.05.2024, 11:43 6 ΣΧΟΛΙΑ

Χριστός Ανέστη! Καλό Πάσχα!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!Η ομάδα του zappIT σας εύχεται καλό Πάσχα!

Σάννυ Μπαλτζή για Χρήστο Δάντη: “Του ζητώ συγνώμη, ήταν παρορμητικό αυτό που έγινε και τον στεναχώρησα”

Σάννυ Μπαλτζή για Χρήστο Δάντη: «Του ζητώ συγνώμη, ήταν παρορμητικό αυτό που έγινε και τον στεναχώρησα» "Είμαι κάθετα αντίθετη με τη διαδικασία που ακολουθεί η ΕΡΤ για τη Eurovision. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό, ο κόσμος πρέπει να επιλέγει το τραγούδι". Τη Σάννυ Μπαλτζή συνάντησαν η κάμερα της εκπομπής «Γεια Σου» και η Νάνσυ Παραδεισανού.

Σάννυ Μπαλτζή για Χρήστο Δάντη: «Του ζητώ συγνώμη, ήταν παρορμητικό αυτό που έγινε και τον στεναχώρησα»

Τη Σάννυ Μπαλτζή συνάντησαν η κάμερα της εκπομπής «Γεια Σου» και η Νάνσυ Παραδεισανού. Η γνωστή συνθέτρια των μεγάλων επιτυχιών ρωτήθηκε για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision, τις δηλώσεις της που κατά καιρούς συζητιούνται στα Μέσα και στα social media. «Δεν μπορώ να κρίνω το τραγούδι της Μαρίνας, γιατί δεν έχω καταλάβει και ακριβώς τι

Άννα Παναγιωτοπούλου: Την αποχαιρετούν στα social media – Να προσέχεις την Ντορίτα, γράφουν

Άννα Παναγιωτοπούλου: Την αποχαιρετούν στα social media - Να προσέχεις την Ντορίτα, γράφουν Το 2020 πέθανε η τηλεοπτική της κόρη στο «Dolce Vita» - Τα συγκινητικά μηνύματα στα social media για τον θάνατο της αείμνηστης ηθοποιού στα 76 της χρόνια Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, αφήνοντας πίσω της μια