Μακρή για μέτρα στα σχολεία: Οι εκτός προϋποθέσεων εκπαιδευτικοί δεν θα παρέχουν υπηρεσίες

Date:

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης, εργαστηριακών τεστ δε θα προσέρχονται και δε θα παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες» διεμήνυσε σήμερα η Ζέτα Μακρή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπάρχει μέριμνα, διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για να μη μείνει κανένα κενό σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν καθηγητές. «Οι αναπληρωτές που κάνουν τις δηλώσεις στην πλατφόρμα δηλώνουν και εάν θέλουν να είναι πλήρως ή μερικής απασχόλησης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε ό,τι αφορά 3μηνες συμβάσεις για κάλυψη κενών λόγω COVID» εξήγησε η υφυπουργός.

«Οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης, οι εμβολιασθέντες θα έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους μαθητές άνω των 12 ετών, η διαφορά είναι ότι τα παιδιά θα κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ» τόνισε.

«Για τους εκπαιδευτικούς με δική τους ευθύνη είναι ξεκάθαρο» απάντησε εξάλλου ερωτηθείσα αν θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ οι ανεμβολίαστοι.

«Για τους εκπαιδευτικούς με δική τους ευθύνη είναι ξεκάθαρο» απάντησε εξάλλου ερωτηθείσα αν θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ οι ανεμβολίαστοι.

«Δεν έχουμε φτάσει το 80% όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Δεν παύει να είναι αμελητέο το 20 με 25% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών. Περισσότεροι οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι εμβολιάστηκαν» είπε. Η υφυπουργός σημείωσε ότι τα εξειδικευμένα μέτρα θα γίνουν έγκαιρα γνωστά, ενώ θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης στα σχολεία, πέραν των εμβολιασμών.

Ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμός είναι μεγάλο όπλο, αλλά δεν αναιρεί τα άλλα μέτρα. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ενδεχομένως και τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Ακουσα στον ΣΚΑΪ την κ. Παγώνη να λέει ότι κακώς καταργήθηκε η χρήση της στους εξωτερικούς χώρους, θα πάρουμε τις αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής».

«Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση… Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα υπάρχει τηλεκπαίδευση πχ εκπαιδευτικός που νοσεί, ή παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ο κανόνας θα είναι δια ζώσης εκπαίδευση» υπογράμμισε η Ζέτα Μακρή.

Eιδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Εμβόλια, μάσκες και τεστ στη μάχη – Ανησυχητικά σενάρια για το φθινόπωρο

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν όλοι – Τι πήγε στραβά στο Ισραήλ

Κορωνοϊός: Η λοίμωξη μπορεί να επιφέρει και ενδοκρινικές επιπλοκές

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

O Nίκος Κοκλώνης υποδέχεται στο J2US έναν guest κριτή και τη Λένα Ζευγαρά

Ο Ηλίας Ψινάκης θα κάτσει απόψε στην καρέκλα της Δέσποινας Βανδή

Ανδρέας Μικρούτσικος: Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός

Η Κατερίνα Καινούργιου είναι ο καλύτερος καβαλάρης της αυτοαναφορικότητας, αυτό της κάνει κακό, δήλωσε

Έλενα Τσαγκρινού: “Σχολιάστηκε αρνητικά που έβγαλα την κοιλιά μου”

Η Έλενα Τσαγκρινού μίλησε στην κάμερα του I love Σου Κου για την αποβολή που είχε παλιότερα και τα σχόλια που δέχθηκε όταν έβγαλε την κοιλιά της σε ένα

Κώστας Τσουρός για Οικονομάκου – Μιχόπουλο: “Γιατί να βγάλεις ανακοίνωση για τη λήξη ενός γάμου; Δεν είμαστε στο Μπάκιγχαμ”

Ο Κώστας Τσουρός σχολίασε την ανακοίνωση που εξέδωσαν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος για το διαζύγιό τους

Νίκος Μπάρκουλης: Έφαγα κέρατο – Παρέλυσαν τα πόδια μου, είπα «δεν γίνεται να το ζω αυτό…»

Σε μια πολύ προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο Νίκος Μπάρκουλης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Tik Tok. Ο γιος του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη, εξομολογήθηκε ότι έχει βιώσει απιστία σε μία από τις σχέσεις του και μάλιστα το ανακάλυψε με τον αρκετά σοκαριστικό τρόπο. «Αυτή η ιστορία είναι από το 2019-2020 ήμουν με μία κοπέλα. Βγαίνω

Πάνος Κατσαρίδης: Η Ναταλία Γερμανού δεν με συμπαθεί καθόλου

“Πριν από πέντε – έξι χρόνια ήταν να συνεργαστούμε στο θέατρο και δεν προέκυψε αυτό και από τότε νομίζω ότι μου κρατάει κακία” αποκάλυψε ο Πάνος Κατσαρίδης. Ο Πάνος Κατσαρίδης παραχώρησε δηλώσεις στο I love Σου Κου και στον Αλέξανδρο Ρούτα και μίλησε για τον λόγο που δεν έχει καλές σχέσεις με την Ναταλία Γερμανού.

Παντρεύτηκε η «Άσπα» του Σασμού – Οι πρώτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Αλέξανδρο Παπατριανταφύλλου

Πιο ευτυχισμένοι από ποτέ είναι η Βέρα Μακρομαρίδου και ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου. Το ζευγάρι, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην σχέση του και έτσι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 ανέβηκε τα σκαλιά του δημαρχείου για να παντρευτεί. Βέρα Μακρομαρίδου και Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου μαζί με στενούς φίλους και συγγενείς παντρεύτηκαν στο Δημαρχείο Καισαριανής ενώ αμέσως

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο, πρόσθεσε η ηθοποιός Η Μαρία Σολωμού έδωσε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στην οποία μίλησε για τις προσωπικές της σχέσεις, το αν