Ο Ίλον Μασκ έφτιαξε ρομπότ που θα πλένει, θα σιδερώνει και θα κάνει όλες τις βαρετές δουλειές

Ο Ίλον Μασκ έφτιαξε ρομπότ που θα πλένει, θα σιδερώνει και θα κάνει όλες τις βαρετές δουλειές

Το ρομπότ θα έχει «βαθύ αντίκτυπο» στην παγκόσμια οικονομία

Ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε χθες Πέμπτη σχέδιο για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, ικανού να εκτελεί ανιαρά, επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, βασιζόμενου στην ίδια τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε ότι το πρωτότυπο αυτού που βάφτισε Tesla Bot θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Θα έχει πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό.

Το ρομπότ θα έχει «βαθύ αντίκτυπο» στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία, προεξόφλησε ο κ. Μασκ, αφού δυνητικά θα βάλει τέλος στην έλλειψη εργατικών χεριών και θα μειώσει το μισθολογικό κόστος. Πρόσθεσε πως θεωρεί σημαντικό το ρομπότ αυτό να μην είναι «πάρα πολύ ακριβό», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Για τον ίδιο, «ασφαλώς» η Tesla είναι «η σημαντικότερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο», καθώς τα αυτοκίνητά της είναι ήδη ρομπότ με τροχούς, έχουν «συνείδηση» όταν κινούνται στους δρόμους, καθώς διαθέτουν λογισμικό που τους επιτρέπει να έχουν αντίληψη του περιβάλλοντός τους και να κινούνται «αυτόνομα», χωρίς επέμβαση του οδηγού. «Είναι λογικό» επομένως να υπάρξει κι ένα ρομπότ της Tesla «με ανθρωποειδή μορφή», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, σκοπός της παρουσίασης, που αφορούσε κυρίως την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη δημιουργία πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων, ήταν η Tesla να προσελκύσει νέους μηχανικούς.

Η Tesla αντιμετωπίζει έρευνες για τις τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης που έχει αναπτύξει για τα οχήματά της, τα προγράμματα Autopilot («αυτόματος πιλότος») και Full Self Driving («πλήρως αυτόνομη οδήγηση»). Κατηγορούνται πως δίνουν την εσφαλμένη εντύπωση στους αυτοκινητιστές ότι τα οχήματά τους μπορούν να κινούνται χωρίς απολύτως καμιά παρέμβαση από τους ίδιους χάρη στις κάμερες και τους υπολογιστές που διαθέτουν, κάτι που δεν ισχύει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ζήτημα των ερευνών δεν εθίγη τις δύο ώρες και κάτι που κράτησε η παρουσίαση και η φάση των ερωτήσεων από το κοινό.

Το Tesla Bot θα έχει ύψος γύρω στο 1,73 μ. και θα είναι «φιλικό», πάντως «θα μπορείτε να του ξεφύγετε τρέχοντας γρηγορότερα απ’ αυτό», αφού δεν θα μπορεί να διανύει πάνω από πέντε χιλιόμετρα την ώρα, χαριτολόγησε ο κ. Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος οραματίζεται πως το ρομπότ της εταιρείας του θα φέρει έναν κόσμο στον οποίο η χειρωνακτική εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά «επιλογή».

Ο άνθρωπος με τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο κατά το περιοδικό Forbes έχει ιδρύσει επίσης start-up όπως η SpaceX, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε να εκτοξεύσει πυραύλους ικανούς να φθάσουν στο διάστημα, και τη Neuralink, η οποία ειδικεύεται στα εγκεφαλικά εμφυτεύματα.

Ο κ. Μασκ πιστεύει ότι η ΤΝ δεν θα έχει ανταγωνιστική σχέση με τον ανθρώπινο πολιτισμό και ελπίζει, χάρη στη Neuralink, να μπορέσει να υπάρξει «συμβιωτική σχέση» ανθρώπων και τεχνολογιών.

- : -.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Τομ Χόλαντ: Έδειξε την υποστήριξή του για τη νέα ταινία της Ζεντάγια

Τομ Χόλαντ: Έδειξε την υποστήριξή του για τη νέα ταινία της Ζεντάγια Τομ Χόλαντ: Έδειξε την υποστήριξή του για τη νέα ταινία της Ζεντάγια Είναι απόλυτα υποστηρικτικοί και περήφανοι ο ένας για τον άλλον, ανέφερε μια πηγή Την υποστήριξή του στη νέα ταινία της Ζεντάγια έδειξε ο Τομ Χόλαντ. Εν μέσω της πρεμιέρας του «Challengers», μια

Eurovision: Αναχώρησε για το Μάλμε της Σουηδίας η ελληνική αποστολή

Eurovision: Αναχώρησε για το Μάλμε της Σουηδίας η ελληνική αποστολή Είμαστε έτοιμοι, είναι όλα έτοιμα, δήλωσε η Μαρίνα Σάττι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες Η ελληνική αποστολή της Eurovision αναχώρησε την Κυριακή 28 Απριλίου για το Μάλμε της Σουηδίας. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον φετινό μουσικό διαγωνισμό, Μαρίνα Σάττι, απαθανατίστηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μαζί

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πώς επηρεάζει γονιμότητα και εγκυμοσύνη [έρευνα]

Τι δείχνει η πρώτη έρευνα για τη σχέση γονιμότητας-ηλεκτρονικού τσιγάρου σε μεγάλο πληθυσμό Οι γυναίκες θα πρέπει να κόψουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο εάν ευελπιστούν να μείνουν έγκυες, σύμφωνα με έρευνα που δείχνει ότι το άτμισμα μπορεί να επηρεάζει τη γονιμότητα. Στην πρώτη έρευνα που διερευνά τη σχέση μεταξύ προοπτικών γονιμότητας και ηλεκτρονικού τσιγάρου σε μεγάλο

Σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου μάλλον βαρέθηκε τη σχέση σας

Σε κάθε σχέση, είναι φυσικό η αρχική σπίθα να ατονεί με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο μειωμένος ενθουσιασμός μπορεί να υποδηλώνει κάτι πιο σημαντικό: την πλήξη. Η αναγνώριση των σημαδιών μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των υποκείμενων προβλημάτων πριν αυτά κλιμακωθούν. Ακολουθούν ορισμένες κοινές ενδείξεις ότι ο σύντροφός

J2US: Τι τηλεθέαση σημείωσε με την ηχηρή προσθήκη του Ηλία Ψινάκη;

Τι ποσοστά κατόρθωσε να φέρει στο J2US η έκτακτη συμμετοχή του Ηλία Ψινάκη, το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen;

Πανθέοι: Η Βέτα ενισχύει της υποψίες της Νίνας

Στην σειρά του ΣΚΑΪ, Πανθέοι, η αντίστροφη μέτρηση για τη φυγή του παράνομου ζευγαριού έχει ξεκινήσει... σήμερα στις 18.40 στον ΣΚΑΙ.

Ιωάννα Τούνη: «Πόσο τέρας φαίνομαι από τα social media;» – «Τσάμπα τα φίλτρα. Τσάμπα όλα μάλλον»

Η Ιωάννα Τούνη εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά το πώς φαίνεται μέσα από το instagram, λέγοντας στους followers της «Πόσο τέρας φαίνομαι από τα social media;». Πιο συγκεκριμένα η influencer ανεβάζοντας ένα βίντεο στο Instagram ρώτησε του διαδικτυακούς της φίλους σχετικά με την εικόνα που βγάζει προς τα έξω, μέσω τον κοινωνικών δικτύων, αφού όπως

Single και στο Instagram η Αθηνά Οικονομάκου – Η αλλαγή στο προφίλ της μετά το διαζύγιο από τον Φίλιππο Μιχόπουλο

Ένα «refresh» έκανε στον λογαριασμό της στο Instagram η Αθηνά Οικονομάκου, μετά την είδηση του διαζυγίου της από τον Φίλιππο Μιχόπουλο. Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση του χωρισμού της Αθηνάς Οικονομάκου από τον Φίλιππο Μιχόπουλο προχτές (26.04.2024). Η γνωστή ηθοποιός έκανε μία αλλαγή στον λογαριασμό της στο Instagram, την οποία οι ακόλουθοί της παρατήρησαν και