Έρευνα: Ισχυρή αποτελεσματικότητα από τη μίξη AstraZeneca και Pfizer

Date:

Έρευνα: Ισχυρή αποτελεσματικότητα από τη μίξη AstraZeneca και Pfizer

Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να λάβουν ένα μικτό εμβόλιο

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας δήλωσαν την Τρίτη 27/7 ότι μια δόση του εμβολίου της AstraZeneca ακολουθούμενη από μία δόση από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech είναι έξι φορές πιο αποτελεσματική από τη λήψη δύο δόσεων Astra-Zeneca.

Στη Νότια Κορέα, 880.000 άτομα που συμμετείχαν σε έρευνα έλαβαν μεικτό εμβόλιο AstraZeneca-Pfizer αφού οι τοπικοί φορείς υγείας αύξησαν το όριο ηλικίας για το εμβόλιο AstraZeneca σε 50 χρόνια εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τις παρενέργειές του.

Έτσι, εκείνοι ηλικίας κάτω των 50 ετών, που είχαν ήδη λάβει μία δόση AstraZeneca έπρεπε να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό με άλλο εμβόλιο.

Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να λάβουν ένα μικτό εμβόλιο.

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας διεξήγαγε μελέτη για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των αντισωμάτων ενός μικτού εμβολίου AstraZeneca-Pfizer.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ένα συνδυασμένο εμβόλιο παράγει παρόμοια επίπεδα αντισωμάτων με δύο δόσεις Pfizer και έξι φορές υψηλότερα από τις δύο δόσεις AstraZeneca.

«Ένα μικτό εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό έναντι τεσσάρων βασικών μεταλλάξεων της COVID-19, χωρίς να εντοπίζονται σοβαρά συμπτώματα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, παρά μόνο παρενέργειες», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του οργανισμού όπως μεταδόθηκε από τον εθνικό τηλεοπτικό οργανισμό MBC.

Ένα συνδυασμένο εμβόλιο παρέχει 4,3 φορές ισχυρότερη απόκριση ανοσίας στη μετάλλαξη Δέλτα, σε σχέση με δύο δόσεις AstraZeneca και 2,8 φορές ισχυρότερη από δύο δόσεις Pfizer.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Πενέλοπε Κρουζ: Φωτογραφήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας The Bride

Πενέλοπε Κρουζ: Φωτογραφήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας The Bride Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν στιγμιότυπα από τους πρωταγωνιστές, τον Κρίστιαν Μπέιλ και την Τζέσι Μπάκλεϊ Η Πενέλοπε Κρουζ εθεάθη στα γυρίσματα της επερχόμενης ταινίας «The Bride». Η 50χρονη ηθοποιός φορούσε ένα καρό κοστούμι με φούστα και ασορτί σακάκι, ενώ τα μαλλιά ήταν σε καρέ με

Ιωάννα Τούνη: Πήγε στις Σεϋχέλλες με τον Δημήτρη Αλεξάνδρο και τον γιο τους – Δείτε το βίντεο

Ιωάννα Τούνη: Πήγε στις Σεϋχέλλες με τον Δημήτρη Αλεξάνδρο και τον γιο τους - Δείτε το βίντεο Ιωάννα Τούνη: Πήγε στις Σεϋχέλλες με τον Δημήτρη Αλεξάνδρο και τον γιο τους - Δείτε το βίντεο Η instagrammer έδειξε στους ακολούθους της το δωμάτιο που θα μείνουν και την εξωτική παραλία που έκαναν μπάνιο Η Ιωάννα Τούνη και

Συμβουλές για τα τέλεια κόκκινα πασχαλινά αυγά

Παραδοσιακά, κάθε Μεγάλη Πέμπτη, βάφουμε τα κόκκινα αυγά, τα οποία θα… τσουγκρίσουμε το Πάσχα. Πώς όμως θα καταφέρουμε να βάψουμε κατακόκκινα αυγά; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει συμβουλές και… συνταγές για τα τέλεια αυγά ενόψει Πάσχα! Συμβουλή 1η: Τα λευκά αυγά παίρνουν έντονο κόκκινο χρώμα από τη βαφή. Ενώ τα μπεζ αυγά παίρνουν έντονο βαθύ, σαν

Η ανάρτηση του Άρη Σοϊλέδη για τον χωρισμό του – «Δεν αφορά κανέναν το πως προχωρά κάποιος τη ζωή του»

Μία νέα σχετική ανάρτηση μετά το χωρισμό του από τη Μαρία Αντωνά, έκανε ο Άρης Σοϊλέδης εμφανώς ενοχλημένος. «Θέλω να σταματήσει όλο αυτό», έγραψε ο πρώην ποδοσφαιριστής. Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την είδηση «βόμβα» για τον χωρισμό του Άρη Σοϊλέδη και της Μαρίας Αντωνά, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο πρώην