Έχουν «δικαίωμα στη ζωή» οι δολοφόνοι της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά;

Έχουν «δικαίωμα στη ζωή» οι δολοφόνοι της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά;

Τρεις αδίστακτοι δολοφόνοι που δεν διέπραξαν ένα ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Διέπραξαν μία ιστορική ύβρι απέναντι σε δύο έννοιες που θεωρούνται ιερές εδώ και χιλιετίες στην πατρίδα μας.

Η μία έννοια, είναι η Εστία. Αυτό το άβατο, το θεοποιημένο μάλιστα από τους προγόνους μας.

Η άλλη έννοια είναι αυτή της Μητρότητας. Η οποία κατέχει την ύψιστη αποθέωση στον λαό μας (Θεοτόκος), ενώ η προστασία της θεωρείται αυθύπαρκτη, υπερχρονική υποχρέωση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής πυραμίδας.

Έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τρεις βέβηλους εγκληματίες, που πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να τους απόδοση τον χαρακτηρισμό «άνθρωπος».

Αυτό τεκμηριώνεται και από την τεράστια επικήρυξη που αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Δεν φτάνει όμως αυτό. Είναι δεδομένο ότι οι άνδρες και γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας θεωρούν θέμα τιμής να συλλάβουν τους κακούργους αυτούς. Γνωρίζουν όμως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αναίμακτη, συμβατική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

Αντίθετα, μία συμμορία που βασανίζει και δολοφονεί νεαρή μητέρα δίπλα στο βρέφος της, αφού το έχει απειλήσει μπροστά της, είναι αποφασισμένη να σκοτώσει ξανά και ξανά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί θα πρέπει το κράτος να τους επιτρέψει να σκοτώσουν.

Η πολιτική ηγεσία λοιπόν θα πρέπει να δώσει την πλήρη κάλυψη στις διωκτικές αρχές για άσκηση θανατηφόρας βίας κατά την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των δολοφόνων.

Από τις λεπτομέρειες άλλωστε καθίσταται ξεκάθαρο ότι δεν είχαν οποιονδήποτε λόγο να δολοφονήσουν την νεαρή μητέρα. Το ζευγάρι τους υπέδειξε από την πρώτη στιγμή που βρίσκονται τα λεφτά, τα είχαν βρει, είχαν κάνει τη δουλειά τους. Το ότι την δολοφόνησαν τους εξαιρεί αμέσως από την επίκληση οποιουδήποτε «δικαιώματος».

Δικαίωμα στη ζωή έχουν άπαντες σε ένα δημοκρατικό κράτος. Εκτός από αυτούς που το έχουν απεμπολήσει με τόσο ξεκάθαρο, απεχθή και βέβηλο τρόπο.

-: olympia.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη

Σήμερα Πρωτομαγιά είναι μια πολύ σημαντική ημέρα γιατί σαν σήμερα γεννήθηκε η κόρη μου, δήλωσε η παρουσιάστρια

Η Σοφία Χατζηπαντελή φωτογραφήθηκε με δαντελωτά εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη

Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ τώρα Νέο παράθυρο Η στιγμή που θες οπωσδήποτε να σε έχει καταγράψει η κάμερα LIFESTYLE 7 λ. πριν Νέο παράθυρο Η Σοφία Χατζηπαντελή φωτογραφήθηκε με δαντελωτά εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη ΟΜΟΡΦΙΑ 12 λ. πριν Νέο παράθυρο Glazed toes: Το πεντικιούρ της σεζόν είναι ένα και μοναδικό και το έδειξε πρώτη η Hailey

H 58χρονη Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της -Mε μαύρο μπικίνι στις Μαλδίβες

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ απολαμβάνει τις διακοπές της στις Μαλδίβες. Η 58χρονη ηθοποιός ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram, στο οποίο φοράει ένα μαύρο μπικίνι από τη δική της εταιρία με μαγιό και κάνει βόλτα στην παραλία. «Γεια σου Μαλδίβες», έγραψε στη λεζάντα και οι followers εντυπωσιάστηκαν με τις αναλογίες της. Η διάσημη ηθοποιός

Όταν δεν μπορείς να πετάξεις τίποτα: Τι είναι, πότε ξεκινάει και πώς αντιμετωπίζεται η διαταραχή του αποθησαυρισμού

Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να πετάξουν αντικείμενα και διαρκώς τα συλλέγουν, ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν τη διαταραχή του αποθησαυρισμού. Όταν ο ρυθμός της συσσώρευσης αρχίζει να υπερβαίνει κατά πολύ τον ρυθμό της απόρριψης, τότε η διαταραχή, που έχει ένα ευρύ φάσμα έκφρασης, σταδιακά εισέρχεται σε σοβαρή κλίμακα και συνήθως με τον καιρό χειροτερεύει. Σε σοβαρές περιπτώσεις

Τι κερδίζει το παιδί που κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη – Πόσο πιο γρήγορα αναπτύσσεται

Τι κερδίζει το παιδί που κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη – Πόσο πιο γρήγορα αναπτύσσεται ΠΑΙΔΙ Νέα μελέτη ρίχνει φως στον ρόλο της αφής κατά τα πρώτα στάδια αυτο-αναγνώρισης των νηπίων YGEIAMOU.GR TEAM 01/05/2024 09:22:47 Η αναγνώριση του ειδώλου του στον καθρέφτη αποτελεί για το παιδί ορόσημο για τη γνωστική ανάπτυξη. Αν και συνήθως

Σίσσυ Χρηστίδου: H σχέση της με την σύντροφο του γιου της – «Είναι μαζί 1,5 χρόνο…»

Η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε στο podcast της Μαρίας Σολωμού, Μαρία τη νύχτα και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο μεγαλύτερος γιος της έχει κοπέλα. Ποια είναι η σχέση της παρουσιάστριας με τη σύντροφο του γιου της; Η Σίσσυ ανέφερε: «Ο γιος μου έχει φέρει κορίτσι στο σπίτι, έχουν σχέση, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό

Μαρία Παπαγεωργίου: Ποια είναι η νέα σύντροφος του Κωνσταντίνου Βασάλου;

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος πήγε στο Παρίσι με τη νέα του σύντροφο, Μαρία Παπαγεωργίου και δεν σταμάτησαν να ποστάρουν φωτογραφίες. Και μπορεί τον τελευταίο καιρό οι φήμες να ήθελαν τον πρώην παίκτη του Survivor και συνεργάτη της Σίσσυς Χρηστίδου να είναι ζευγάρι με την όμορφη influencer, το ταξίδι τους αυτό στη Γαλλία, τις φούντωσε ακόμα περισσότερο.