Το Look της Ημέρας: Αν μπορείς να πάρεις μόνο ένα κομμάτι από την ντουλάπα ενός άντρα, πάρε ένα λευκό πουκάμισο

Date:

Το Look της Ημέρας: Αν μπορείς να πάρεις μόνο ένα κομμάτι από την ντουλάπα ενός άντρα, πάρε ένα λευκό πουκάμισο

Η νέα καμπάνια της adidas, Stan Smith Forever, μέσα από την οποία το διάσημο brand αθλητικών επιδιώκει να βάλει ένα Τέλος στην Πλαστική Ρύπανση, με έχει ωθήσει στο να θέλω έντονα να δημιουργήσω μια πιο sustainable γκαρνταρόμπα. Ο πλανήτης πρέπει να γίνει και πάλι πράσινος και σε αυτό μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι. Η adidas από πλευράς της χάρισε στις νέες εκδόσεις του all time classic Stan Smith -που όλες είχαμε κάποτε ή έχουμε ακόμα στη ντουλάπα μας – eco-friendly DNA, κατασκευάζοντάς τα εξ’ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά.

Περπατώντας στο ίδιο μονοπάτι, εγώ σε αυτή τη φάση προσπαθώ να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε κομμάτια που μέχρι τώρα ζούσαν ξεχασμένα σε ντουλάπες και συρτάρια. Και δυστυχώς είναι πολλά! Πάμε και αγοράζουμε διαρκώς καινούργια ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ χωρίς να σκεφτούμε τι από αυτά μπορεί να έχουμε ήδη στη συλλογή μας. Κάνοντας λοιπόν ένα βήμα τη φορά προς αυτή την κατεύθυνση, την πιο sustainable κατεύθυνση, νιώθω πως θέλω να είμαστε μαζί σε αυτό, για αυτό και μοιράζομαι μαζί σου τις κινήσεις και τις σκέψεις μου.

Ξεκινήσαμε με το ποδηλατικό κολάν που βρήκα στη ντουλάπα της μαμάς μου, και το οποίο πιθανότατα μετρά περισσότερα από 30 χρόνια ζωής. Σου έδειξα πώς μπορείς να το συνδυάσεις εύκολα μα κυρίως έξυπνα και να δημιουργήσεις το τέλειο athleisure outfit για το 2021. Ύστερα μοιράστηκα μαζί σου DIY ιδέες για να μεταποιήσεις τα denim παντελόνια που έχεις πια βαρεθεί και δεν φοράς σχεδόν ποτέ και να τα κάνεις να μοιάζουν με καινούργια. Έπειτα κάναμε το ίδιο και με τα μπλουζάκια μας. Παλιά T-shirts που δεν υπήρχε περίπτωση να φορέσεις ξανά, μπλούζες που δεν σου έκαναν πλέον ή που ανακάλυψες ψάχνοντας τα ντουλάπια του αδερφού σου. Τα ανανεώσαμε, στο σπίτι, μόνες μας και τώρα μπορούμε να τα φοράμε ακόμα και στο γραφείο.

Και φτάνουμε στο σήμερα που έχω έρθει για να σου αποκαλύψω ποιο είναι το κομμάτι εκείνο που μπορείς να πάρεις από μια αντρική ντουλάπα και να το εντάξεις πανεύκολα στο δικό σου στυλ, δίνοντάς του μια νέα, φρέσκια πνοή. Και αυτό το κομμάτι δεν είναι άλλο από το λευκό πουκάμισο. Οι άντρες στην προσωπική τους συλλογή έχουν αμέτρητα πουκάμισα. Πόσα από αυτά φοράνε; Ένα, δύο; Μέχρι εκεί! Και τα υπόλοιπα τι θα απογίνουν; Θα τα «κλέψεις» εσύ και θα τα προσθέσεις στις δικές σου κρεμάστρες, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να επενδύσεις σε καινούργια. Γιατί να πας να αγοράσεις άλλα; Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος πια.

Πρέπει να ξέρεις δε ότι το πουκάμισο είναι ένα all time classic trend που όσα χρόνια και αν περάσουν θα έχει ισχύ. Για αυτό και αποτελεί must-have προσθήκη για κάθε ντουλάπα. Είναι το απόλυτο item για κάθε λογής εμφανίσεις, βραδινές, all day, casual, sporty, για όλες. Αν δεν έχεις τρέξει λοιπόν ήδη να ψαχουλέψεις στις κρεμάστρες του αγοριού σου ή του μπαμπά σου ή του κολλητού σου, κάν’το τώρα. Θα βρεις θησαυρούς και να σου πω και την αλήθεια κανείς δεν θα προσέξει ότι πήρες κάτι…

3 έξυπνοι τρόποι για να φορέσεις το oversized πουκάμισο του φίλου σου, του αδερφού σου, του μπαμπά σου:

Φόρεσε το αγαπημένο σου ψηλόμεσο denim παντελόνι και συνδύασέ το με ένα oversized αντρικό πουκάμισο. Μπορείς να το βάλεις από μέσα και να φορέσεις μια δερμάτινη (πάντα οικολογική!) ζώνη με μεγάλη αγκράφα για να τονίσεις την μέση σου και έτσι να δημιουργήσεις την τέλεια σιλουέτα. Εναλλακτικά μπορείς να το δέσεις όπως έχω κάνει εγώ προκειμένου να δημιουργήσω το παραπάνω look και να διπλώσεις τα μανίκια. Αυτή είναι μια πιο αέρινη, ανοιξιάτικη εκδοχή που κρύβει και λίγο sexiness από πίσω μιας και θα έχεις μετατρέψει το μακρύ, φαρδύ πουκάμισο σε ένα υπέροχο cropped shirt. Και στις δύο περιπτώσεις, τα λευκά Stan Smith σου ταιριάζουν γάντι.

Επίλεξε να προσθέσεις ένα λευκό πουκάμισο μέσα από ένα μεταξωτό slip dress και έτσι να δημιουργήσεις ένα outfit με layers, που πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις. Αν ο καιρός είναι δροσερός, ρίξε στους ώμους σου ένα oversized σακάκι, το οποίο μπορείς επίσης να δανειστείς από κάποια αντρική γκαρνταρόμπα. Μην ξεχάσεις να δέσεις ένα κομψό, πολύχρωμο μαντήλι στο λαιμό και να φορέσεις τους αγαπημένους σου χρυσούς κρίκους. Αν ολοκληρώσεις το look με τα λευκά σου sneakers να ξέρεις ότι θα έχεις πετύχει το ιδανικό sporty-chic σύνολο για το γραφείο. Και φυσικά όχι μόνο για εκεί…

Φόρεσε το oversized λευκό πουκάμισο που έκλεψες από την ντουλάπα του καλού σου (θα είναι το μυστικό μας!) ανοιχτό σαν κιμονό, σαν ζακέτα, σαν πανωφόρι, πες το όπως θες. Έχεις καταλάβει τι εννοώ… Από μέσα επίλεξε μια basic βάση, όπως είναι ένα denim ή ένα λινό σορτσάκι και ένα tank top από πάνω. Τα sneakers σε αυτή την εμφάνιση είναι δεδομένα. Όπως άλλωστε και οι χρυσές αλυσίδες στο λαιμό. Όσες περισσότερες, τόσο το καλύτερο.

Κινήσου με eco-friendly τρόπο και δεν θα βγεις χαμένη. Η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας φωνάζει πως χρειάζεται μια αλλαγή, μια στροφή προς μια πιο «πράσινη» πραγματικότητα. Για αυτό κι εμείς νιώθουμε πως είναι η πιο σωστή ώρα για να εκμεταλλευτούμε «αλλιώς» τα παλιά items της ντουλάπας μας, να ποντάρουμε σε ανακυκλωμένα υλικά και σε κομμάτια που κρύβουν πίσω τους μια πιο βιώσιμη τεχνολογία και κατά συνέπεια ένα θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Όπως ακριβώς οι νέες εκδόσεις του Stan Smith της adidas.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

«Κάπου έλεος…» – Ξεσπά η Ντάνη Γιαννακοπούλου για ερώτηση που δέχτηκε στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου δέχεται συνεχώς μια ερώτηση στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της και έχει εξοργιστεί. Η γνωστή ηθοποιός, ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με αφορμή τις ερωτήσεις που δέχεται για τα κιλά της και πόσο ζυγίζει τώρα που κουβαλάει ένα μωράκι μέσα στην κοιλίτσα της. Ντάνη Γιαννακοπούλου: Μας δείχνει τη

Δύσκολες ώρες για τη Μαρία Αντωνά – «Είναι πολύ άδικο ό, τι ζω…»

Πάρα πολύ δύσκολες οι τελευταίες ώρες και μέρες για τη Μαρία Αντωνά καθώς όλα όσα της συμβαίνουν είναι πολύ άσχημα. Μετά τον χωρισμό της από τον Άρη Σοϊλέδη, ήρθε και το χακάρισμα του προφίλ της στο Instagram, με απανωτές fake αναρτήσεις. Η ανάρτηση που ανέβασε στα Instastories της νωρίτερα έγραφε: «Αρούλη μου όπως έστρωσες κοιμήσου!

Καλομοίρα: “Σας ευχαριστώ που ενημερώσατε για την ηλεκτρονική απάτη”

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε η γνωστή τραγουδίστρια. Τι ακριβώς συνέβη και τι γράφει στο δημόσιο μήνυμά της στο Instagram η Καλομοίρα.

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Ανανέωσε το συμβόλαιο με το Star παρέα με… τον γιο του

«Υπέγραψε τριετία με Option ανανέωσης για το MasterChef 2040», τόνισε με χιούμορ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος - Το τρυφερό ενσταντανέ με τον μικρό Κίμωνα.