Η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται και με την γύρη, αποκάλυψε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

Date:

Η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται και με την γύρη, αποκάλυψε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

Ανοιξιάτικη «βόμβα»!

Στην αποκάλυψη-βόμβα ότι η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται και με τη γύρη προχώρησε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, επικαλούμενος νέα ιατρική έρευνα για τη συμπεριφορά του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βρετανικό ιατρικό περιοδικό και αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε ως σήμερα για τις μεταλλάξεις, η θνησιμότητα του βρετανικού στελέχους που επικρατεί στην Ευρώπη έχει αυξηθεί και έχει φτάσει πάνω από το 60%! Μάλιστα, σύμφωνα πλέον με τις μελέτες, η γύρη παίζει καταλυτικό ρόλο στη μετάδοση του ιού.

«Σίγουρα υπάρχει κόπωση, όμως ο καιρός αυτός, οι 10- 20 βαθμοί Κελσίου, είναι ιδεώδης για τη διάδοση του ιού. Η ανθοφορία και η γύρη είναι επιπρόσθετοι παράγοντες σε ό,τι αφορά τη μεταδοτικότητα» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του Open και εξήγησε: «Σε 35 χώρες που έγινε έρευνα και συγκέντρωση δεδομένων -ανάμεσά τους και η Ελλάδα-, όταν υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση γύρης, υπήρχε αύξηση κρουσμάτων».

50% προσεκτικότεροι

Ο καθηγητής δεν έμεινε εκεί, προσθέτοντας ότι έρευνα του τελευταίου 48ώρου αλλάζει άρδην όσα γνωρίζαμε για τις μεταλλάξεις. «Γνωρίζαμε ότι το βρετανικό στέλεχος που επικρατεί στην Ευρώπη έχει τουλάχιστον 50% μεταδοτικότητα από τα προηγούμενα στελέχη. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε 50% προσεκτικότεροι. Γνωρίζουμε, επίσης, ποια από τις οκτώ μεταλλάξεις του βρετανικού είναι πιο μεταδοτική, άρα όποιος μολύνεται με αυτή διαδίδει για περισσότερες ημέρες τον ιό» δήλωσε και έριξε τη «βόμβα»:

«Η παραλλαγή αυτή έχει 30% μεγαλύτερη θνησιμότητα! Εργασία που δημοσιεύτηκε προχθές σε ιατρικό περιοδικό βρετανικό αποκαλύπτει ότι η θνησιμότητα είναι πλέον στο 60%».

Αν η εξέλιξη αυτή επιβεβαιωθεί, μας φέρνει αντιμέτωπους με έναν πολύ πιο επικίνδυνο ιό από αυτόν που ξέραμε, και μάλιστα την ώρα που ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 7.700 συμπολίτες μας και τα νοσοκομεία της χώρας έχουν γονατίσει υπό το βάρος του τρίτου κύματος.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε σε όσους κρατούν ανεύθυνη στάση απέναντι στον φονικό ιό, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν είναι δυνατόν πρωτεύοντα ρόλο να παίζει η πολιτική άποψη ή η πεποίθηση ενός ανθρώπου. Δεύτερος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι ο αλτρουισμός. Αν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, η κατάσταση δεν μπορεί να ιαθεί. Με προβληματίζει όταν χθες κάποιοι έκαναν διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχει βιολογικός πόλεμος. Λυπάμαι που το λέω, αλλά μου θυμίζει το Τσερνόμπιλ. Βλέπω παρέες παιδιών χωρίς μάσκες. Βλέπω κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα…» είπε εμφανώς απογοητευμένος.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Στράτος Τζώρτζογλου: Ο 27χρονος γιος του έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα ως σκηνοθέτης στην Αμερική!

Εσείς το ξέρατε ότι ο 27χρονος γιος του Στράτου Τζώρτζογλου και της Μαρίας Γεωργιάδου έχει διαγράψει μία σπουδαία καριέρα ως σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος στο εξωτερικό;  Μπορεί ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Μαρία Γεωργιάδου να έχουν ακολουθήσει χωριστούς δρόμους, ο 27χρονος γιος τους όμως, Αλκιβιάδης, πάντα θα τους φέρνει κοντά. Τζώρτζογλου - Μαριόλα: Το φωτογραφικό άλμπουμ

Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή ηθοποιός που συμμετείχε στις «Άγριες Μέλισσες»

Κι όμως! Το μωράκι της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες». Εσείς μπορείτε να την αναγνωρίσετε;

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη για την γνωριμία με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Λογοθέτη: “Η ζωή μας έκανε ένα μικρό δωράκι”

"Το επόμενο πρωί δεν ήταν πολύ αμήχανο παραδόξως και έφτιαξε έκανε υπέροχο πρωινό ο Αλέξανδρος" περιγράφει η Ευσταθία Τσαπαρέλη.

Γιάννης Ζουγανέλης για Δημήτρη Σταρόβα: “Οι γιατροί δεν λένε πράγματα για να ενθαρρύνουν, λένε την αλήθεια”

"Πονάω πολύ, πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό με ανθρώπους που φεύγουν, με ανθρώπους που ασθενούν" ομολογεί ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ντίνος Ηλιόπουλος: Τα τελευταία του λόγια πριν πεθάνει & επιγραφή που ζήτησε να μπει στον τάφο του

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ποια ήταν η επιθυμία του πριν πεθάνει;

Στο νοσοκομείο ο Mente Fuerte – Η ανάρτηση που έκανε

Ανησυχία προκάλεσε στο διαδικτυακό του κοινό ο Mente Fuerte σήμερα Παρασκευή 17 Μαϊου.

My Style Rocks: Στέλιος Κουδουνάρης σε Ιωάννα – Με αυτό τον φιόγκο μπορείς μόνο να βγεις από κάποια τούρτα

Γιατί καταπιέζεσαι και πας σε άσχετα μέρη με άσχετα ρούχα, αναρωτήθηκε ο κριτής

Back In Action: Η πρώτη ταινία της Κάμερον Ντίαζ μετά από 10 χρόνια έρχεται στις 15 Νοεμβρίου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από το έργο

Δέσποινα Βανδή για Βασίλη Μπισμπίκη: “Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει”

"Eίπα "σ' ευχαριστώ Θεέ μου" γιατί το προλάβαμε, ήταν αντιμετωπίσιμο και κρατάω μόνο ευγνωμοσύνη" ομολογεί η Δέσποινα Βανδή.

Η Αθηναΐς Νέγκα για Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα: “Τρικλοποδιά σχεδόν, ήταν έξω από τα νερά τους”

"H Eurovision είναι ένα σόου που δεν έχουμε λόγο να το επικρίνουμε, δεν περιμένουμε να μας σώσει καλλιτεχνικά" διευκρινίζει η Αθηναΐς Νέγκα.

Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκάλυψε για πρώτη φορά γιατί γέννησε πρόωρα την κόρη της

Η Αφροδίτη Σκαφίδα παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή I Love Σου Κου και αποκάλυψε για πρώτη φορά τον λόγο που γέννηση την κόρη της πρόωρα.

Έλλη Κοκκίνου: O πανέμορφος γιος της & το τρυφερό βίντεο που δημοσίευσε για τα γενέθλια του

Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για την Έλλη Κοκκίνου αφού ο γιος της Αλέξανδρος είχε τα γενέθλια του.  Ο πανέμορφος γιος της έκλεισε τα 16 του και η ευτυχισμένη μαμά έκανε την πιο ξεχωριστή ανάρτηση. Η ίδια προσπαθεί να περνά όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τον γιο της παρά το απαιτητικό της πρόγραμμα. Όπως είδαμε