Γαλλία: Δάσκαλος δημοτικού γεμάτος τατουάζ διχάζει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

Date:

Γαλλία: Δάσκαλος δημοτικού γεμάτος τατουάζ διχάζει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

O 35χρονος Σιλβέν Ελέν είναι δάσκαλος δημοτικού σε ένα προάστιo του Παρισίου και θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα τατουάζ στη Γαλλία. Αρκετές φορές έχει αντιμετωπίσει την προκατάληψη του κόσμου, όμως θεωρεί πως δεν πρέπει να τον κρίνουν για την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά για τη δουλειά του ως εκπαιδευτικού.

Ο 35χρονος που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Freaky Hoody» είναι καλυμμένος από την κορφή ως τα νύχια με τατουάζ, ενώ έχει ακόμη μετατρέψει, χειρουργικά, τον σκληρό χιτώνα του ματιού του σε μαύρο.

Ο Ελέν, που είναι δάσκαλος στο δημοτικό διαμέρισμα Παλεσό του Παρισίου, αναφέρει ότι έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς προκατάληψη για τα τατουάζ του, όμως  θεωρεί πως δεν πρέπει να τον κρίνουν για την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά για τη δουλειά του ως εκπαιδευτικού.

Νεαρός έκοψε τη μύτη, τα αυτιά και τη γλώσσα του για να μοιάσει σε κρανίο σκελετού

Όπως περι-, τον περασμένο χρόνο δίδασκε σε ένα νηπιαγωγείο στο Παλεσό, όταν οι γονείς ενός τρίχρονου μαθητή εξέφρασαν παράπονα στη διεύθυνση του σχολείου λέγοντας ότι ο γιος τους τρόμαζε όταν τον έβλεπε.

Περίπου δύο μήνες αργότερα οι σχολικές αρχές τον ενημέρωσαν ότι πλέον δεν θα κάνει μάθημα στο νηπιαγωγείο.

«Βρήκα θλιβερό το γεγονός ότι με απέτρεψαν από το να διδάσκω» εξηγεί ο Ελέν. «Είναι ο φόβος του άγνωστου. Οι γονείς που ήταν ξενοφοβικοί απέναντί μου, οι οποίοι δεν ήθελαν το παιδί τους να είναι μαζί μου, ακόμη και αν δεν με ήξεραν, δεν ήρθαν ποτέ να μου μιλήσουν» προσθέτει.

Εκπρόσωπος της τοπικής αρχής εκπαίδευσης δήλωσε ότι συμφωνήθηκε με τον Ελέν να μη διδάσκει στο νηπιαγωγείο, αλλά σε μεγαλύτερα παιδιά.

Έκανε τατουάζ τον ήχο της φωνής του νεκρού της πατέρα

Ο 35χρονος δάσκαλος τώρα διδάσκει παιδιά Δημοτικού, δηλαδή από έξι χρόνων και πάνω και υποστηρίζει ότι, έπειτα από το αρχικό σοκ που παθαίνουν οι μαθητές όταν τον βλέπουν για πρώτη φορά, στη συνέχεια βλέπουν πέραν της εμφάνισής του.

Όπως αναφέρει, από τα εκατοντάδες παιδιά, λίγα μόνο φοβούνται όταν τον γνωρίζουν για πρώτη φορά, όμως, επισημαίνει ότι «συνήθως αρκεί να μιλήσω μαζί τους για λίγα λεπτά και όλα πάνε καλά».

Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα να μεταφέρει στους μαθητές του ότι θα πρέπει να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

- : -

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαρία Μενούνος: «Πώς μπορεί να πέθανε η μαμά μου πριν από 3 χρόνια; Μου λείπεις μαμά»

Μια άκρως συγκινητική ανάρτηση έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram η Μαρία Μενούνος.

Τάνια Μπρεάζου – Γιώργος Αμούτζας: Το πρώτο τους Πάσχα ως ζευγάρι και η εξόρμηση στη Ρουμανία

Η Τάνια Μπρεάζου και ο Γιώργος Αμούτζας είναι ζευγάρι και φέτος θα περάσουν το πρώτο τους Πάσχα μαζί. Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο, ο Ηλίας Ψινάκης που βρέθηκε στην κριτική επιτροπή του J2US, τους ρώτησε αν είναι μαζί και μάλιστα αν τυχόν γίνεται όλο αυτό για το καλό μάρκετινγκ. Γιώργος Αμούτζας: Επιβεβαίωσε στον «αέρα» του

Σαν σήμερα 3 Μαΐου: Πεθαίνει ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος – Τι είπαν για εκείνον εξέχουσες προσωπικότητες

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν πιθανώς ο μεγαλύτερος έλληνας κωμικός του ελληνικού σινεμά. Αγαπήθηκε όσο λίγοι ηθοποιοί από τον λαό και αυτό δεν ήταν μόνο για το γέλιο που χάρισε με τους ρόλους του αλλά και για την καλοσύνη, την απλότητα και την ταπεινότητά του ως άνθρωπος. Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1927

Στο Άστον Βίλα – Ολυμπιακός ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Στις εξέδρες του Βίλα Παρκ για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Conference League βρέθηκε και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Μάλιστα, πανηγύρισε με σφιγμένη γροθιά το γκολ του Όλι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. 🎥 Prince William is in attendance for the Aston Villa-Olympiacos game!pic.twitter.com/VLjeQBnAiy— CentreGoals. (@centregoals) May