Η Ελλάδα πήρε το χρυσό στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής για νέους

Η Ελλάδα πήρε το χρυσό στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής για νέους

Έλληνες έφηβοι κέρδισαν το κορυφαίο βραβείο δημιουργώντας ένα ′′ έξυπνο ′′ λευκό μπαστούνι για τους τυφλούς. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε τα λαμπρότερα παιδικά μυαλά στον κόσμο και πήρε το χρυσό, αφήνοντας πίσω ομάδες από χώρες όπως η Κορέα και η Ρωσία, που έχουν τεράστια εμπειρία στη ρομποτική.

Η Ελλάδα κέρδισε χρυσό στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ για νέους που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Ίριδα Αγγελοπούλου, η Βασιλική Ηλιάδη,ο Χρήστος Ρέντζης και ο Αλκιβιάδης Κωτσικόπουλος από την ομάδα του PlaisioBots, κέρδισαν το κορυφαίο βραβείο δημιουργώντας ένα «έξυπνο» λευκό μπαστούνι για τους τυφλούς.

Ο λευκός κάλαμος έχει έναν 3-D αισθητήρα ανίχνευσης μέσα του που μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη για εμπόδια που βρίσκονται στο περιβάλλον. Μπορεί επίσης να «διαβάσει» φανάρια, επιτρέποντάς του να ενημερώνει τους χρήστες πότε να διασχίζουν έναν δρόμο.

Βοηθώντας τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους

«Ελπίζουμε ότι η εφεύρεσή μας θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους και θα βελτιώσει τη ζωή τους», λέει ο Ρέντζης.

Η ομάδα, η οποία ενώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Plaisio , ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα τεχνολογίας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε στενά σε όλη την πανδημία.

Προπονήθηκε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή ρομποτικής Dialekti Athina Voutyrakou και επικουρείται από τον Iason Somoglou.

Το χρυσό μετάλλιο «ήταν το πιο συγκινητικό και αισιόδοξο ορόσημο στα 18 χρόνια μου στην επιχείρηση», δήλωσε ο Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος του Plaisio.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε τα λαμπρότερα μυαλά των παιδιών στον κόσμο και πήρε το χρυσό, αφήνοντας πίσω από ομάδες από χώρες όπως η Κορέα και η Ρωσία, που έχουν τεράστια εμπειρία στη ρομποτική», πρόσθεσε.

Της Ελλάδας τα παιδιά πολύ ταλαντούχα

Ο Γεράρδος σημείωσε ότι τα Έλληνα παιδιά είναι τόσο ταλαντούχα όσο και σε πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες, λέγοντας «Τα παιδιά μας μπορούν να επιτύχουν σπουδαία πράγματα αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο».

Δεκάδες νέοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ (IOR).

Ο Πρόεδρος της επιτροπής IOR, Jonghwan Kim, λέει ότι ο σκοπός του διαγωνισμού είναι «να παρέχει ευκαιρίες στους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες ανάπτυξης ρομπότ και σύγκλισης στον προγραμματισμό ΝΔ».

Προσθέτει ότι αντί της εκπαίδευσης που αναζητά μόνο τη γνώση, «κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλλιεργήσουμε μελλοντικούς ανθρώπινους πόρους που οδηγούν τον 21ο αιώνα με κριτική σκέψη, ομαδική εργασία, δεξιότητες επικοινωνίας και δημιουργικότητα».

- : cdna.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Αναστασοπούλου – Ψινάκης σε αδιανόητο επεισόδιο για τη Συνατσάκη: “Εκμεταλλεύονται το metoo για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια”

Χαμός επικράτησε στον αέρα του J2US μετά την ατάκα του Ηλία Ψινάκη πως δεν συμπαθεί τη σύζυγο του Ίαν Στρατή, την Μαίρη

Άννα Κουτσαφτίκη: “Δεν βίωσα ούτε το πένθος του πατέρα μου όπως πρέπει ούτε την εγκυμοσύνη”

Την Άννα Κουτσαφτίκη υποδέχθηκε σήμερα ο Τάσος Ιορδανίδης στην εκπομπή Μπαμπα-δες στην ΕΡΤ1. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε

Κωνσταντίνα για Μάριο Τόκα: Μέσα από τα τραγούδια του συνεχίζει να μιλάει δυνατά στις καρδιές μας

Δείτε την ανάρτηση της τραγουδίστριας για τα 16 χρόνια από τον θάνατο του συνθέτη

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το Liar

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το Liar Δείτε τα στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν από την εκπρόσωπο της Κύπρου Η Silia Kapsis ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision 2024 το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Απριλίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη τεχνική πρόβα. Η εκπρόσωπος της Κύπρου θα τραγουδήσει το

Κώστας Τσουρός για χωρισμό Οικονομάκου – Μιχόπουλου: «Δεν χρειάζεται να βγάλεις δελτίο Τύπου – Δεν είμαστε το Μπάκινγχαμ»

Το δικό του σχόλιο έκανε ο Κώστας Τσουρός αναφορικά με τον χωρισμό της Αθηνάς Οικονομάκου και του Φίλιππου Μιχόπουλου. Το ζευγάρι έβγαλε ανακοίνωση προκειμένου να γνωστοποιήσει το διαζύγιό του. «Η ανακοίνωση ήρθε χθες. Ξέρατε πολύ καλά και το είχαμε συζητήσει ότι υπήρχε η φημολογία και είχε ακουστεί πριν πάρα πολλούς μήνες όταν είχε πάει στο

Έλεν Ντε Τζενέρις: Εκδιώχθηκα από τη σόου μπιζ επειδή ήμουν κακιά

Έλεν Ντε Τζενέρις: Εκδιώχθηκα από τη σόου μπιζ επειδή ήμουν κακιά Έλεν Ντε Τζενέρις: Εκδιώχθηκα από τη σόου μπιζ επειδή ήμουν κακιά Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε για τον τρόπο που τέλειωσε το talk show της μετά από τους ισχυρισμούς για τοξικό εργασιακό περιβάλλον Η Έλεν Ντε Τζενέρις μίλησε για τους ισχυρισμούς περί τοξικότητας στον χώρο

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο ηθοποιός υποδύεται έναν προπονητή πυγμαχίας στο Giant

J2US – Ο Ηλίας Ψινάκης “πάγωσε” με το καλησπέρα τον Νίκο Κοκλώνη: “Ψάχνουμε να δούμε αν είναι από σ…ξ ή γυμναστική”

Σάββατο, 27.4.2024, 21:32 Zappit@ZAPPIT_ J2US: "Μία φορά τον χρόνο κάνω γυμναστική... και το άλλο". Ο Ηλίας Ψινάκης αντικατέστησε απόψε εκτάκτως την Δέσποινα Βανδή στο J2US, καθώς η τραγουδίστρια λείπει για επαγγελματικές της υποχρεώσεις στο εξωτερικό. Ο Νίκος Κοκλώνης υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τον Ηλία Ψινάκη, ωστόσο μία ατάκα του τελευταίου για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με