Κορωνοϊός – Νέα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία: Τα παιδιά θα μπορούν να έχουν επαφή μόνο με έναν φίλο τους

Date:

*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Ο κανόνας για τις κοινωνικές επαφών των παιδιών είναι σαφής: Θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μόνο με έναν φίλο τους.

Ωστόσο, έχει νόημα για ένα παιδί να επιλέξει πραγματικά μόνο ένα φίλο ή φίλη; Στη Γερμανία, ψυχολόγοι και γονείς διερωτώνται εάν πράγματι το νέο μέτρο της γερμανικής κυβέρνησης θα αποφέρει καρπούς και θα είναι καλό για τον ψυχισμό των παιδιών.

Σύμφωνα με την Καγκελαρία της Γερμανίας, οι περιορισμοί στις επαφές των μαθητών είναι αναπόφευκτοι εάν πρέπει τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά εν μέσω της πανδημίας της νόσου Covid- 19.

«Τόσο το Ινστιτούτο Robert Koch όσο και η εθνική μας επιστημονική ακαδημία, Leopoldina, έχουν υποβάλει προτάσεις για το πώς μπορούν να οργανωθούν με ασφάλεια τα σχολικά μαθήματα», επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Γεγονός είναι πάντως ότι, τα παιδιά ηλικίας 14 έως 24 ετών ,είναι στην κατηγορία με τα υψηλότερα κρούσματα της νόσου Covid- 19.

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να σφίξει τον κλοιό των μέτρων για να περιορίσει την πανδημία της νόσου Covid- 19, προτού λήξει το μερικό «lockdown »που έχει επιβληθεί στη χώρα έως το τέλος Νοεμβρίου ,κάτι όμως που βρίσκεται αντίθετους πολλούς πρωθυπουργούς των κρατιδίων.


Ωστόσο, η Μέρκελ επιμένει ότι τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πιο σκληρά, όπως επισημαίνει το γερμανικό δίκτυο n- tv.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, αναμένεται να ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, ότι θα επιτρέπονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις μέχρι δύο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά .

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να υιοθετήσει την εναλλάξ εκπαίδευση για τους μαθητές σε σχολεία που έχουν μικρές τάξεις. Τη μία μέρα να πηγαίνουν οι μισοί μαθητές και την άλλη, οι άλλοι μισοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι οι περιορισμοί που ισχύουν από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν σταθεροποιήσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

«Οι αριθμοί σταθεροποιούνται κάπως. Αλλά πολύ αργά», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος.

Η ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων σε όλες τις πόλεις, όπως στο Βερολίνο, σε αντίθεση με το Αμβούργο ή τη Βρέμη.

Ειδήσεις σήμερα



Πόλεμος στο ΕΣΥ: Οι 14 πιο κρίσιμες ημέρες – «Θερίζει» ο ιός στις ηλικίες 40-65

Σουηδία: Πώς η χαλαρότητα έφερε έκρηξη θανάτων αντί για «ανοσία αγέλης»

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το κύπελλο που κέρδıσα στο Survivor το κατέθεσα στην Παναγιά της Σκιάθου»

Ενδιαφεροντα ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το κύπελλο που κέρδıσα στο Survivor το κατέθεσα στην Παναγιά της Σκιάθου» Η εξομολόγηση για τον πνευματικό του Τζωρτζίνα Φράγκου 02.05.2024 | 23:09 Η εξομολόγηση για τον πνευματικό του Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΟΚ! έκανε λόγο μεταξύ άλλων, για τη σχέση του

Eurovision 2024: Ελληνοαρμενικό πάρτι στα παρασκήνια – Η «σωσίας» της Σάττι τραγούδησε ελληνικά

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι, τα έσπασε σήμερα στη σκηνή του Μάλμε Αρένα, στη δεύτερη πρόβα που έκανε με το Ζάρι της.

Ξανά νυφούλα η Αθηνά Οικονομάκου

Ξανά νυφούλα ντύθηκε η Αθηνά Οικονομάκου, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Φίλιππο Μιχόπουλο. Μάλιστα, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, μοιράστηκε μαζί μας στιγμιότυπα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Βέβαια, μην προτρέχει ο νους σας καθώς η όμορφη ηθοποιός, ντύθηκε νύφη για επαγγελματικούς λόγους για να προμοτάρει τα ρούχα

Δεν ξεχνάει τις παραδόσεις μας ο Παύλος: Το αισιόδοξο μήνυμα του για τις Άγιες μέρες του Πάσχα

Ενδιαφεροντα ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΧΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ Δεν ξεχνάει τις παραδόσεις μας ο Παύλος: Το αισιόδοξο μήνυμα του για τις Άγιες μέρες του Πάσχα Το μήνυμά του για το Πάσχα έστειλε ο Παύλος Γλύξμπουργκ για το Πάσχα και εύχεται ευτυχισμένες στιγμές σε όλους τους Έλληνες στη χώρα και της Διασποράς Τζωρτζίνα Φράγκου 02.05.2024 | 21:33 Το μήνυμά