Webex: Η τοποθέτηση της Cisco μετά το πρόβλημα στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης – Τι θα ισχύσει για τις απουσίες

Με το «καλημέρα» άρχισαν τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση. To πρωί, κατά τη δεύτερη σχολική χώρα «έπεσε» η πλατφόρμα Webex, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας Webex προχώρησε από νωρίς το απόγευμα η Cisco.

Όπως λέει στο - ο Νίκος Λαμπρογεώργος, στέλεχος της εταιρίας στην Ελλάδα «η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία»). Τονίζει επίσης ότι:«Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος».

Το πρόβλημα σημειώθηκε γύρω στις 09.40 καθώς «μπήκαν» στο σύστημα και χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία ενώ επαναλήφθηκε αργότερα. Επικράτησε ένταση σε γονείς μαθητές και καθηγητές καθώς σήμερα ήταν η «πρεμιέρα» της τηλεκπαίδευσης για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο τη χώρα αλλά όλη την ευρώπη.

Από το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρινίζονταν νωρίτερα τα ακόλουθα: «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις σημερινές απουσίες στους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν λέγοντας ότι «ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του το πρωί, πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αρκετοί μαθητές αντιμετώπισαν προβλήματα και δεν κατάφεραν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα».

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση που κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη προχειρότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Αστείο χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί η υπουργός Παιδείας επειδή κατέρρευσε η πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Τι ισχύει για τις απουσίες

Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης.

Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.Επίσης κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να κατα- με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer: Η αποτελεσματικότητά του θα είναι ίδια με αυτή των παιδικών εμβολίων

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Eurovision 2024 – Πολωνία: Η LUNA & η αγγελική της φωνή ταξιδεύουν την Ευρώπη στη… Σελήνη!

Καταξιωμένη τραγουδίστρια, η LUNA ασχολείται με τη μουσική από τα νεανικά της χρόνια, καθώς τραγουδούσε και χόρευε σε ένα λαϊκό συγκρότημα. Έχει κάνει εμφανίσεις και στο μουσικό θέατρο, αλλά και στο Grand Theatre-National Opera στη Βαρσοβία. Η LUNA είναι αρκετά ταλαντούχα, καθώς έχει μία αγγελική φωνή που σε ταξιδεύει, μπορεί να παίξει βιολί και πιάνο

Taylor Swift: Το 11ο άλμπουμ της σπάει κάθε ρεκόρ & τα νέα της τραγούδια μας ραγίζουν… την καρδιά!

Η Taylor Swift κυκλοφόρησε το 11ο άλμπουμ της με τον τίτλο “The Tortured Poets Department” κι όπως ήταν αναμενόμενο, οι στίχοι από τα τραγούδια της μας ράγισαν την καρδιά. Η διάσημη τραγουδίστρια για ακόμα μία φορά κυκλοφόρησε άλμπουμ το οποίο απευθύνεται στις πρώην σχέσεις της με τον Joe Alwyn και τον Matty Healy. Μπλεξίματα για

Μάκης Δελαπόρτας: Ο θάνατος της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ, ζω μαζί της ακόμα

Όταν έφυγε, πιστέψαμε πως όλοι είμαστε τρωτοί, ευάλωτοι και δεν είμαστε αθάνατοι, δήλωσε

Ιωάννα Μαλέσκου: Στη συνείδησή μου από παιδί υπήρχαν δύο παρουσιάστριες, η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη

Δεν ήταν αγαπημένη συνήθεια της οικογένειάς μου η τηλεόραση όταν ήμασταν μικρά, σχολίασε η παρουσιάστρια

Κώστας Τσουρός: “Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου”

Κώστας Τσουρός: «Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου» Σάββατο, 27.4.2024, 17:14 Zappit@ZAPPIT_ "Ήταν ένας άνθρωπος που με είχε προσεγγίσει μέσα από τα social media. Έβλεπε που είμαι καθημερινά και μου έστελνε μηνύματα" περιέγραψε ο Κώστας Τσουρός. Ο Κώστας Τσουρός εξομολογήθηκε στην εκπομπή του ότι έχει αντιμέτωπος με stalker, ο οποίος τον

Στέφανο Σαρτίνι: “Δεν υπάρχει πια επικοινωνία με την Ρούλα Κορομηλά, έτσι είναι η ζωή”

"Ο καθένας μας έχει πια τη ζωή του" εξομολογήθηκε ο Στέφανος Σαρτίνι για την Ρούλα Κορομηλά στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ιλαρά: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στον κόσμο σε έναν χρόνο

Η αύξηση συνεχίζεται και το 2024. Το πρώτο τρίμηνο αναφέρθηκαν περισσότερα από 94.000 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των ανθρώπων που κόλλησαν ιλαρά σε όλο τον κόσμο σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2022 και 2023, δημιουργώντας προβλήματα σε πολλές χώρες που βρίσκονταν ένα βήμα πριν την εκρίζωσή της. Το 2022 καταγράφηκαν 171.153 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, δήλωσε

Τι είναι το καπέλο ημικρανίας και πώς βοηθάει στους πονοκεφάλους

Εάν πάσχετε από ημικρανίες (δηλαδή από σοβαρούς πονοκεφάλους, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων), ίσως να ψάχνετε απελπισμένα τρόπους να ανακουφιστείτε. Και με βάση τις αναζητήσεις στο TikTok, δεν είστε οι μόνοι. Τον τελευταίο καιρό, πολλοί TikTokers ορκίζονται στα οφέλη του καπέλου ημικρανίας, μιας κομπρέσας γεμάτης τζελ που φοριέται γύρω από το κεφάλι, το λαιμό και τα μάτια.